Szachy - zapisy i dyskusje 362106 830

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 2.08.2012 roku

Wyświetleń 362106

Odpowiedzi 830

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
UWAGA!!!
Oznajmiam że z grupy C wychodzę Ja i Aztek, wszystkie mecze zostały rozegrane. Można już zacząć kpić z innych grup.

Oto tabela z punktami:

1. Aztek - 5pkt.
2. Smokmen - 4 pkt.
3. Sawik - 3 pkt.
4. EdekSumo - 0 pkt.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
:<

BTW, Luk na sb pisał ze go nie będzie przez jakiś czas.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli tak, to dajcie kogoś innego, no bo co, kurczę blade, jak to mawiał Mikołajek.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
...i czasu, a to dość istotne. Niebieskooki, zrobiłeś screen?

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
Aztek mógłbyś już zaktualizować temat z wynikami.

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Myślę, że niebieskooki uczciwie napisze, że wygrałem i tyle. sorki za screena, ale mam rozdzielczość 1024 na 600 i nawet całej szachownicy mi nie obejmuje.

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
z uwzględnieniem czasu, super :ok:

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
mam screena :)   :lol:  Prosze bardzo

Ten hosting co wrzucasz screeny masz zajebisty, pop-up#msg1049203y z adlutfriendfinder wyskakują.  :lol2:

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Ja myślałem że to żart i on dał linka do jakiegoś sexcam chanelu :lol2:

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
i dobrze wam się żyje bez adblocka?

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
Kto tu nie ma adblocka :O  ?

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

tyson90
DreamVader

Szachy - zapisy i dyskusje
#193 2012-08-11, 22:55(Ostatnia zmiana: 2012-08-11, 22:58)
Mój adblock skutecznie blokuje wszystkie reklamy (używam Opery w najnowszej wersji z najnowszym adblockiem).
Dopiero po wyłączeniu adblocka przekonałem się, jak okropnie wyglądała ta stronka ze screenem. Adblock sprawia, że otwiera się elegancki sreen z opisami powyżej i poniżej, żadnych se.ks-reklam.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
i dobrze wam się żyje bez adblocka?
Wiedziałem że zapomniałem czegoś ważnego zainstalować, props dla tego pana!

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
aha sory nie wiedzialem xD adblock power :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zębacz i RafalBudzis - z tego co widzę nic nie stoi na przeszkodzie, byście rozegrali mecz. Na co czekacie?

Zębacz

Zębacz

Użytkownicy
posty101
Propsy54
  • Użytkownicy
Ja na Rafała czekam : |

Zębacz pasiasty, zębacz smugowy (Anarhichas lupus) – gatunek słonowodnej ryby okoniokształtnej z rodziny zębaczowatych.

Osiąga do 150 cm długości, maksymalna odnotowana masa ciała wynosi 23,6 kg.  Ubarwienie zmienne, szarozielone, czarne lub rdzawobrązowe. W poprzek  ciała przebiega 10-15 ciemnych pasów zachodzących na płetwę grzbietową.

Ryba o bardzo mocnych szczękach i zębach. Nie jest agresywna. Groźnie wyglądające zęby służą zębaczom do rozłupywania jeżowców, skorup twardych ślimaków, krabów i innych podobnych składników ich pożywienia.

Po wewnętrznym zapłodnieniu samica składa ikrę na dnie. Samiec broni złożonej ikry do wylęgu larw. Poza okresem rozrodu przebywają samotnie.

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
No ja tez 2 razy na gg ci pisałem ...

Zębacz ogarnij się kmiocie napisz na pw albo na gg żebym widział teraz już cie pewnie nie ma ... jak nie chcesz grac to po prostu powiedź ...

Zębacz i RafalBudzis - z tego co widzę nic nie stoi na przeszkodzie, byście rozegrali mecz. Na co czekacie?

aż raczy mi odpowiedzieć na gg ....

Zębacz

Zębacz

Użytkownicy
posty101
Propsy54
  • Użytkownicy
GG mi nie działa, a kompa odzyskałem niedawno, wbij teraz.

Zębacz pasiasty, zębacz smugowy (Anarhichas lupus) – gatunek słonowodnej ryby okoniokształtnej z rodziny zębaczowatych.

Osiąga do 150 cm długości, maksymalna odnotowana masa ciała wynosi 23,6 kg.  Ubarwienie zmienne, szarozielone, czarne lub rdzawobrązowe. W poprzek  ciała przebiega 10-15 ciemnych pasów zachodzących na płetwę grzbietową.

Ryba o bardzo mocnych szczękach i zębach. Nie jest agresywna. Groźnie wyglądające zęby służą zębaczom do rozłupywania jeżowców, skorup twardych ślimaków, krabów i innych podobnych składników ich pożywienia.

Po wewnętrznym zapłodnieniu samica składa ikrę na dnie. Samiec broni złożonej ikry do wylęgu larw. Poza okresem rozrodu przebywają samotnie.

0 użytkowników
Do góry