G2NK - Dzieje Thasos 26682 43

O temacie

Autor Warka

Zaczęty 1.07.2012 roku

Wyświetleń 26682

Odpowiedzi 43

PexPawlo

PexPawlo

Użytkownicy
posty81
Propsy16
  • Użytkownicy
Radzę od razu przysiąść robienia misji, inaczej będzie to kolejny mod ze zrobionym światem, a jak dojdzie do skryptowania to nagle nie ma czasu i chęci.

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
Radzę od razu przysiąść robienia misji, inaczej będzie to kolejny mod ze zrobionym światem, a jak dojdzie do skryptowania to nagle nie ma czasu i chęci.

mylisz się, mam już w tej kwesti pewne doświadczenie, i uwierz mi - wolę robić questy niż vobować/waypointować świat ;)

Alexior

Alexior

Użytkownicy
posty94
Propsy61
  • Użytkownicy
Zrób przejścia między teksturami, powstawiaj więcej vobów, lasy czy miasta są zbyt puste, postaraj się bardziej zróżnicować domki, bo widzę, że się często powtarzają. ;)

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
postaraj się bardziej zróżnicować domki, bo widzę, że się często powtarzają. ;)
A czego ty się spodziewasz po małej osadzie rybackiej? Willi z basenem i guardami z psami pilnującymi bram i drzwi? :ayfkm:

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.

Boykaundisputed

G2NK - Dzieje Thasos
#24 2012-07-02, 12:26(Ostatnia zmiana: 2012-07-02, 14:28)
Dobrze przemyślany i zaplanowany mod , żebyś miał chęci i czas na jego skończenie.Są dwie rzeczy do których mogę się przyczepić:
1.W tej wiosce rybackiej jest trochę za pusto np. Screen nr.3 i 4 pododawaj tam jeszcze parę rzeczy(tylko żeby nie było za gęsto) i będzie dobrze  :wink:  
2.Ten obóz myśliwych otoczony palisadą , za miast tych namiotów mógł byś wstawić jakieś stałe budowle tj. drewniane chatki , czy jakieś mniejsze murowane

Tak czy inaczej mod zapowiada się całkiem nieźle i będę na niego czekał tylko mam do cb prośbę postaraj się skończyć moda , a jak dobrze pójdzie w terminie , który wyznaczyłeś  :hitler:

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
mórowane

:)

Tak czy inaczej mod zapowiada się całkiem nieźle i będę na niego czekał tylko mam do cb prośbę postaraj się skończyć moda , a jak dobrze pójdzie w terminie , który wyznaczyłeś

Przecież pisałem że ukończenie to PRIORYTET. Dlatego nie biorę się za nowinki, tarcze duale. Nawet niewiem czy będe robił nowe itemy. Poprostu pozmieniam nazwy i atrybuty. Liczy się świat i nowa historia. A teraz wakacje i mam dużo czasu na modding :)

Partol

Partol

Użytkownicy
posty20
Propsy8
  • Użytkownicy

Partol

G2NK - Dzieje Thasos
#26 2012-07-02, 18:56(Ostatnia zmiana: 2012-07-02, 18:57)
Zawsze takie innowacyjki jak "dułałe" i "tałcze" czy słynne "chełmy" możesz robić po skonczeniu skryptowania (bez npc oczywiscie, zeby potem ich w te innowacyjki dozbroić) i vobowania ;) Sam skrypt duali, tarcz to minutka, dwie roboty, tym bardziej mając tutoriale. Gorzej juz niestety z animacjami i mds'ami, i jeszcze z tymi z... gownami.

Ale na forum jest kilku mniej lub bardziej utalentowanych animatorów ktorzy myślę, że Ci pomogą, gdy projekt bedzie na ukonczeniu a innowacyjki pododajesz na koniec.

EDIT: Zawsze możesz popytać na cinema4d albo max3d ;)

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Dajmy mu sie skoncentrowac na fabule/questach/etc, to wtedy przynajmniej bedzie mial szanse na ukonczenie prac.

Wojtexx

Wojtexx

Użytkownicy
posty128
Propsy42
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Dlatego nie biorę się za nowinki, tarcze duale. Nawet niewiem czy będe robił nowe itemy.
Ale mam nadzieje, że tego nie usunąłeś? Inne teamy miały by sporo pomocy od ciebie. A 2 miesiące to niby dużo czasu, byle żeby przez ten czas naprawdę zrobił tego moda. Życzę w każdym badź razie powodzenia :D

Alexior

Alexior

Użytkownicy
posty94
Propsy61
  • Użytkownicy
postaraj się bardziej zróżnicować domki, bo widzę, że się często powtarzają. ;)
A czego ty się spodziewasz po małej osadzie rybackiej? Willi z basenem i guardami z psami pilnującymi bram i drzwi? :ayfkm:
Znasz definicje słowa zróżnicowanie?  :facepalm:  
Popatrz na screeny nr. 1 i 3, ja tam widzę cztery identyczne domki...

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Logo moda

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Mnie się fabuła moda podoba, aczkolwiek przeglądając screeny zauważyłem parę nieprzemyślanych rzeczy.
1. W porcie jest sporo łodzi, a on sam jest dość mały więc moim zdaniem powinna się tam znajdować jedna, góra dwie łódki.
2. Na pierwszym zdjęciu palisada jest strasznie duża, nie pasuje do tak małego obozowiska, przecież nie chronią się tam przed smokami. Chodź mogę się mylić, może to być wioska w miarę rozbudowana, w takim razie całkowicie pasuje ;)
3. Na 16 screenie jest zbyt małe obozowisko jak na takie ufortyfikowanie, skoro są namioty rozstawione to chyba tam nie zabawią długo ? więc poco by mieli się tak trudzić nad obroną obozu ?
4. Niektóre tereny są zbyt puste, mało drzew bądź jakiś krzaków które by zakryły pustą powierzchnię.

Reszta według mnie jest w porządku i niema się do czego przyczepić, wystarczy że popracujesz nad niedociągnięciami a może wyjść dobry modzik.

ThePanko

ThePanko

Użytkownicy
posty43
Propsy2
  • Użytkownicy
hmm moim zdaniem mod zapowiada się całkiem zacnie ^^ .  Nowy świat, nowa fabuła to daje dużego plusa modowia w moich oczach. Wioska powiem szczerze całkiem mi się spodobała jest mała bo w końcu to wioska a nie miasto ale wygląda fajnie a nie jak w niektórych modach bawią sie w robienie miasta które no jak dla mnie wyglądają często kalecznie ;/ . Jedyne co bym tam dodał to jakiś pomost do tych łodzi ;). A co do reszty świata to jak mam być szczery nie jest źle jak dla mnie. trochę krzaków w paru miejscach i jakieś grupki besti typu np. dziki i bedzie fajnie ;)

Powodzenia i oby mod  wyszedł jak najszybciej  ;)

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Warka mam nadzieję że nadal tworzysz moda.Bo w temacie od dawna cicho i boję się że wstrzymałeś pracę nad projektem.

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
czepiacie sie, w innych tematach tez jest cicho :)  i nic nie piszecie

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Bo się boją, że nam dyski padną :D

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Widzę duży potencjał grafika 3d. Keep it up

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
I dędka jeb** nici z moda Warka się wypiła i butelka rozbiła. Dzieje Thasos zostały w przeszłości i pozostaną tylko smutną opowieścią Warki. Od początku wiedziałem, że lipa z tego bd :D

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Cytat: Dark
Widzę duży potencjał grafika 3d. Keep it up
och

KenT

KenT

Użytkownicy
posty44
Propsy4
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Z modem coś się dzieje? :D Czy projekt opuszczony? :P

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry