Gothic: Samotny Wilk 35685 73

O temacie

Autor Maciejk

Zaczęty 7.06.2012 roku

Wyświetleń 35685

Odpowiedzi 73

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
Tak, raczej zdecydujemy się na kamienie.

Takie opinie jak wasze bardzo miło się czyta i oczywiście motywują do dalszej pracy. :)

Oczywiście przyjmę także krytykę, jak tą Gothera i wymienione takie niespójności jak wystające kraty ze ścian jaskini zostaną usunięte i zastąpione czymś bardziej logicznym.

Śledźcie nadal ten temat!

Obiecałem wam niedawno intro, ten temat trochę się przeciągnie, gdyż dawno nie kręciłem machinimy w Gothicu, jak to ogarnę to będzie dobrze, jak nie to poszukam kogoś, kto zna się na tym lepiej.

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Coś długo niema żadnych wieści, czy idą prace nadal do przodu ?

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
Wracam po długiej przerwie i w sumie nie mam za wiele do napisania.

Pliki moda są w jak najlepszym porządku, całe i zdrowe. Problem leży gdzieś indziej.

Gdzieś po drodze zagubiłem zapał do tworzenia, mimo wszystko czuję się związany z tym projektem, dopadł mnie tkzw. kryzys twórczy, planuje niedługo wyjechać nad morze i sobie to wszystko spokojnie poukładać, niestety przez poprzedni miesiąc nie zrobiłem prawie nic. Mam nadzieję, że znajdę w sobie, siłę, wiarę i nadzieje by dokończyć ten projekt i nie zawieść oczekiwań swoich i waszych.

Pozdrawiam.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Czyli skończyło się, jak z 90% zpowiedzi na forum

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Dokończ moda (lub nie, możesz udostępnić pliki komuś innemu) i zajmij się czymś bardziej nowoczesnym niż goticzek.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Albo, jak kilku z nas na tym forum, możesz brnąć w to gówno dalej :lol:

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
Będę brnął w to gówno dalej. :)

Zastanawiam się jednak nad ograniczeniem linii fabularnej... Być może za dużo chciałbym zrobić, a na zbyt mało mnie stać.

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Przynajmniej napisał prawdę że mu się nie chce i tyle. A niektórzy to zaraz piszą że dysk poszedł, albo cholera wie co tam wymyślają.
Wyjdzie to wyjdzie ten mod, nie to nie..

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Heh, kiedyś wyjdzie za te 2-3 lata w końcu się go wyda :D  Wiadomo jak to wygląda robienie modów przez Polaków.

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

BezimiennyBrony

BezimiennyBrony

Użytkownicy
posty14
Propsy2
  • Użytkownicy
Minęło kilka miesięcy... Jak tam prace z modem? Ruszyły do przodu, czy póki co wszystko stoi w miejscu?

Staram się pomóc. Co z tego wyjdzie - nie wiem.

zommer

zommer

Użytkownicy
posty135
Propsy25
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

zommer

Gothic: Samotny Wilk
#70 2013-05-21, 20:56(Ostatnia zmiana: 2013-05-22, 09:56)
[ramka]Maciejk:Ostatnio 2013-04-30 15:00[/ramka]

Cóż, pewnie moda się nie doczekasz  ;d   Ale miejmy nadzieje, że się mylę.

@Down:

Oczywiście jest taka możliwość, jednakże patrz kiedy napisał w tym temacie ostatni post i co w nim napisał.

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
[ramka]Maciejk:Ostatnio 2013-04-30 15:00[/ramka]

Cóż, pewnie moda się nie doczekasz  ;d   Ale miejmy nadzieje, że się mylę.
Bardziej możliwe że po prostu gość rzadko wchodzi na tM, niecały miesiąc wcale nie znaczy że "zerwał" z tM.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
To prawda, Sawik ma rację. Na The Modders wchodzę nadal, ale raczej od czasu do czasu, ew. sprawdzam ogłoszenia do dubbingu. Co do moda... jego pliki nadal mam na dysku i od czasu do czasu coś w nich dłubie. Miałem wiele czasu by przemyśleć co z nimi zrobić. Wątpie bym znalazł w sobie siłę i motywacje by dokończyć moda i wydać go w takim stanie w jakim chciałem początkowo go wydać, ale nie wykluczam, że zostanie wydana modyfikacja znacznie skrócona, z drugiej nie chcę składać żadnych deklaracji kiedy i czy w ogóle to wyjdzie, bo wiem jak z takimi deklaracjami bywa. Może być tak, że przez następne dni coś porobię, a potem znów rzucę to w cholerę dlatego chcę się powstrzymywać od takich deklaracji.

Pozdrawiam i przepraszam wszystkich którzy czują się zawiedzeni

Maciejk

boguc

boguc

Użytkownicy
posty209
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
A, dałem propsa żeby nie było Ci przykro ;p  
Akurat tego moda szkoda bo był jednym z niewielu bez przesadzonej, nazbyt epickiej fabuły opartej na tym samym utartym schemacie.
Pozdro!

Gothic najlepszy

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry