Dzień Screena 2012 62995 177

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 6.06.2012 roku

Wyświetleń 62995

Odpowiedzi 177

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!

kaczka
RaveN Studio

Dzień Screena 2012
#40 2012-06-10, 00:28(Ostatnia zmiana: 2012-06-10, 13:43)
To Dziedzictwo też możecie dodać do DS :P

@down
W takim razie nie możecie ale musicie dodać DZ do Dnia Screena ;p

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Skoro ma dział, to znaczy, że nie może, ale musi. Adanos powiedział, że każdy team który ma dział, a nie pokaże screenów na DS traci dział.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Jak na razie zgłosiły się 4 osoby. Trochę mało, liczyłem na więcej, ale no cóż, już tak kiedyś było :D  Rozważam też możliwość przesunięcia DS, aby zgłosiło się więcej osób. Tak więc, jeśli ktoś uważa, że lepiej by było przesunąć DS z sierpnia na wrzesień, to niech się wypowie :)

Jeszcze raz chciałbym zachęcić osoby tworzące modyfikacje do wzięcia udziału w tym wydarzeniu.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
Albo tak jak mówiłeś zagrozić utratą działu. Można wiedzieć kto się zgłosił?

Spoiler

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Spokojnie, do sierpnia jeszcze czas. Jeśli w sierpniu będzie mało zgłoszeń to można wtedy się zastanowić nad przeniesieniem DS na inny termin.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
Wymuszanie publikacji nowych screenów na twórcach modyfikacji raczej nie jest zbyt fajnym posunięciem - szczególnie jeśli ktoś nie ma nic nowego do pokazania, bo w ostatnim czasie pracował nad dialogami czy skryptami albo najzwyczajniej w świecie nie chce publikować nowych efektów prac, bo pracował nad czymś co ma być niespodzianką.

Ludzie te działy to chyba dostają za uczciwą pracę nad swoimi modami, a nie za przymusowe branie udziału w konkursach? :P

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2

Luk
DreamVader 2

Dzień Screena 2012
#46 2012-06-26, 00:57(Ostatnia zmiana: 2012-06-26, 00:57)
A kto mówił, że to muszą być całkiem nowe screeny. Moim zdaniem można dać jakąś date do której może być najstarszy opublikowany screen. Administracja decyduje, ale uważam, iż np. Soulfire mogą pokazać screeny z ostatniego pokazu.

Spoiler

Zębacz

Zębacz

Użytkownicy
posty101
Propsy54
  • Użytkownicy
Soulfire mogą pokazać screeny z ostatniego pokazu.
Po wuj? SF i tak miało publikować je na dzień screena z tego co wiem, ale im się spóźniło. Pozatym nie sądze że przygotują coś nowego.
Dajcie się przedewszystkim wykazać nowym osobom, bo już raczej wiemy jak będzie wyglądać większość tych nowych(starych) modów np. ZW,DK itp. itd.

Zębacz pasiasty, zębacz smugowy (Anarhichas lupus) – gatunek słonowodnej ryby okoniokształtnej z rodziny zębaczowatych.

Osiąga do 150 cm długości, maksymalna odnotowana masa ciała wynosi 23,6 kg.  Ubarwienie zmienne, szarozielone, czarne lub rdzawobrązowe. W poprzek  ciała przebiega 10-15 ciemnych pasów zachodzących na płetwę grzbietową.

Ryba o bardzo mocnych szczękach i zębach. Nie jest agresywna. Groźnie wyglądające zęby służą zębaczom do rozłupywania jeżowców, skorup twardych ślimaków, krabów i innych podobnych składników ich pożywienia.

Po wewnętrznym zapłodnieniu samica składa ikrę na dnie. Samiec broni złożonej ikry do wylęgu larw. Poza okresem rozrodu przebywają samotnie.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Górne forum tu w większości w ogóle nie zagląda, dajcie to jak już kilkukrotnie widziałem jako ogłoszenie że widać w każdym dziale (jak możecie to ograniczcie do działów gothiczka).

O działach było mówione czemu powinny coś pokazać, jednak myślę że CZ nie powinien być dopuszczony do DS nawet jeśli by chciał.

Co do przeniesienia daty, chyba pierwszy raz nie DS nie odbywałby się w sierpniu, więc byłoby to łamaniem "tradycji", jednak ja mam trochę inne pytanie. Czemu trzeba się zgłaszać na dwa miesiące wcześniej? Tu chyba nie ma wielkich przygotowań, spotkań organizacyjnych itp. szczególnie że DS już kilkukrotnie był organizowany i ostatni wyszedł dobrze, z wyjątkiem Thorusa, ale go już nie ma.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Dzień Screena 2012
#49 2012-06-26, 14:33(Ostatnia zmiana: 2012-06-26, 14:34)
Co do przeniesienia daty, chyba pierwszy raz nie DS nie odbywałby się w sierpniu, więc byłoby to łamaniem "tradycji", jednak ja mam trochę inne pytanie. Czemu trzeba się zgłaszać na dwa miesiące wcześniej?
Bo taki miałem kaprys i tyle :lol2:  Nikt nie wyrażał żadnych sprzeciwów, ale rzeczywiście mogę przesunąć termin zgłoszeń.

Tak więc czekam do końca lipca na dalsze zgłoszenia.

Albo tak jak mówiłeś zagrozić utratą działu.
To było pół żartem, pół serio. Myślałem, że tak kogoś zmobilizuję ;p

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
myślę że CZ nie powinien być dopuszczony do DS...
dlatego, że to już właściwie nie jest projekt moda. Został już wydany a kwestia bugów to już zupełnie inna sprawa. Generalnie ludzie zapoznali się już ze środowiskiem w CZ i chyba sprawiedliwie byłoby nie dopuścić CZ do DS.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
Albo tak jak mówiłeś zagrozić utratą działu.
To było pół żartem, pół serio. Myślałem, że tak kogoś zmobilizuję ;p
Pół żartem, pół serio, ale pomysł dobry.

Spoiler

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty447
Propsy255
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Gotujcie się na śmierć. Zgłaszam Gother Moda do uczestnictwa w tych zawodach.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
O nie, tylko nie to!

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Dzień Screena 2012
#54 2012-07-21, 14:15(Ostatnia zmiana: 2012-07-21, 14:44)
Zbliża się koniec lipca, więc pasowałoby coś napisać o terminie. Proponuję, aby DS 2012 rozpoczął się 10 sierpnia 2012 i trwał do 12 sierpnia 2012 do północy czasu polskiego.

Jeśli któryś z uczestników uważa, że termin należało by przesunąć, to niech napisze.

Dla przypomnienia, regulamin: http://themodders.org/index.php?/topic/17755-regulamin-dnia-screena-2012/ :D

EDYCJA
Co do głosowania... Omówię to z uczestnikami.

Jeśli ktoś chce uczestniczyć w tym wydarzeniu, to niech napisze tu lub wyśle prywatną wiadomość do mnie.

Wysłałem do każdego uczestnika PW. Jeśli kogoś pominąłem, to daj znać.

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
Cytat: Adanos#msgote author=Adanos
1. Dzień Screena odbędzie się 10 sierpnia 2011 i potrwa do 12 sierpnia 2012 do północy czasu polskiego.
Czyli co będzie trwał rok :lol2:  .

Nie no taki błąd, radze poprawić.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

eto

Dzień Screena 2012
#56 2012-07-22, 15:01(Ostatnia zmiana: 2012-07-22, 15:02)
cos mi mowi ze w tym roku bedzie bardzo bardzo biednie na ds :lol:

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
cos mi mowi ze w tym roku bedzie bardzo bardzo biednie na ds :lol:

Jakie forum takie imprezy.
Bardziej powinno dziwić, że ktoś jeszcze w ogóle zajmuje się tą grą.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tą grą.
przecież DS nie narzuca tematyki Gothica :D

Eto ma oczywiście rację. Może można byłoby to naprawić ściągając grupy spoza forum? Wydaje mi się, że miało to już miejsce, przy którymś DS.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
tą grą.
przecież DS nie narzuca tematyki Gothica :D

Eto ma oczywiście rację. Może można byłoby to naprawić ściągając grupy spoza forum? Wydaje mi się, że miało to już miejsce, przy którymś DS.
To sprowadź i nie lamentuj.

0 użytkowników
Do góry