Dubbing do Złotych Wrót 195005 603

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 24.05.2012 roku

Wyświetleń 195005

Odpowiedzi 603

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
A co myślicie o głosie pierwszego strażnika? :P
Bardzo dobry ;p

karthas

karthas

Użytkownicy
posty74
Propsy21
  • Użytkownicy
Bardzo dobry Dubbing.Niszczy ten z MT.
Głos Beziego gdyby podać jeszcze obróbce byłby idealny,tak samo Diego.
Lecz jeżeli już się nie da ,to i tak Wielkie Brawa. :ok:

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Bo tacy wlasnie powinni być prawdziwi piraci. To było w G2NK smieszne. Piraci poszukiwani na całym morzu wokol Myrtany i Khorinis, przychodzi koleś do ich obozu i jest bez problemu wpuszczany do środka, bez jakichkolwiek podejrzeń, że to może być kret królewski.

EDIT: Weź obejrzyj kilka filmów o piratach, przeczytaj kilka ksiazek, nie wiem, moze jakis komiksów? I zobacz jak powinien wygladac i co reprezentować prawdziwy pirat.

To jak powinni się zachowywać to ja doskonale wiem. Mi chodzi tylko o drastyczną różnicę pomiędzy piratami w g2nk a piratami w modzie, bo piranie tworząc obóz piratów, stworzyli również unikalną atmosferę :wink:  którą mod całkowicie
zepsuł zmienił.

compl

compl

Użytkownicy
posty21
Propsy9
  • Użytkownicy
No piraci muszą być jednak trochę bardziej agresywni, ponieważ od śmierci Grega, obóz piratów się bardzo rozzuchwalił.

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Bo tacy wlasnie powinni być prawdziwi piraci. To było w G2NK smieszne. Piraci poszukiwani na całym morzu wokol Myrtany i Khorinis, przychodzi koleś do ich obozu i jest bez problemu wpuszczany do środka, bez jakichkolwiek podejrzeń, że to może być kret królewski.

EDIT: Weź obejrzyj kilka filmów o piratach, przeczytaj kilka ksiazek, nie wiem, moze jakis komiksów? I zobacz jak powinien wygladac i co reprezentować prawdziwy pirat.

To jak powinni się zachowywać to ja doskonale wiem. Mi chodzi tylko o drastyczną różnicę pomiędzy piratami w g2nk a piratami w modzie, bo piranie tworząc obóz piratów, stworzyli również unikalną atmosferę :wink:  którą mod całkowicie
zepsuł zmienił.
To właśnie w g2nk było słabe zachowanie piratów. W modzie będą piraci tacy, jacy powinni być. Agresywni i nie ufający nikomu.

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
zgadzam się z tym że w g2nk było słabe zachowanie piratów, ale... skoro już taki np. Aligator Jack poznał beziego to nie powinnien przynajmiej on mowić że piraci teraz nie rozmawiaja z byle kim.. No ale jeb*ć to ! :D  i tak jest super i nie moge się doczekać premiery ! :)  Pozdrawiam gorąco. :ok:

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wpadłem właśnie na pomysł jeszcze większej promocji moda, aby wysłać propozycję dubba do różnych serwisów gamingowych takich jak Polygamia, czy Graszorg. Być może któryś z nich zgodziłby się podłożyć głos pod jakąś postać/postaci i może też zrobiliby później recki z gry, które obejrzy tysiące ludzi jeszcze bardziej rozsławiając moda. Można by wysyłać takie propozycje nie tylko serwisom internetowym związanymi z grami, ale również do różnych recenzentów, twórców machinim, wokalistów, ludzi z fajnym głosem, ludzi którzy mają widzów, a ich materiały są, lub zaczynają być coraz częściej oglądane. Ludzi, którzy przyciągną swoim nickiem/nazwiskiem, jak chociażby generał Polko w SOCOM:Polskie Siły Specjalne, czy Nergal w Risen 2, tak i tutaj mógłby się znaleźć ktoś jako reklama... Myślę, że warto by było poświęcić kilka/kilkanaście postaci. Można by również dać jakąś dla "internetowych celebrytów", np. Beczki, Rocka, czy Roja. Nie chodzi już o samą sympatię, czy antypatię do niektórych z nich, ale żeby zaaranżować to jako taki "chwyt marketingowy", a nuż ktoś by się zgodził...

Elo

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
z tym wysłaniem do machinim to nawet dobry pomysł.

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co do poprzedniego mojego postu, to raczej Arkadikuss z "Graszorg"(grasz24.pl) by się zgodził dubbingować, a poza tym ma również zajebisty głos. O ile się nie mylę to właśnie on przesłał próbki w temacie "Team dubbingerski poszukuje dubbingerów!" do moda "The Vulcano Quest" na stronie grajpopolsku.pl . Cytuję selektywnie jego wypowiedź:
Witam! Jako overseer przy polonizacji fallouta praktycznie skończyłem już nagrywać kwestie, więc tutaj też się zgłoszę, chociażby z wielkiej miłości do Gothica :)  Widzę, że kilku bohaterów jest jeszcze nie obsadzonych, więc podsyłam swoje próbki (Felixa, Grega i Uthara). Tutaj link do próbek: http://speedy.sh/PDwjn/gothic.rar
O jakość techniczną nagrania nie ma co się martwić.
Dla porównania czy to on:
https://www.youtube.com/watch?v=1b5W--fRGCI

Znalazłem też inny ciekawy głos, tym razem od zwykłego użytkownika:
https://www.youtube.com/watch?v=knaLIWK4AMQ

Elo

Martinos

Martinos

Złote Wrota
Leo
posty178
Propsy109
ProfesjaReżyser
  • Złote Wrota
  • Leo
Jeżeli chodzi o machinime to moi znajomi, których brałem do dubbingu z pewnością zrobią jakąś reklamę moda - biuletyn, prezentacja postaci, które grały czy inne tego typu. Sam pomysł z reklamą nie jest zły, w końcu chcemy żeby mod był znany, ale nawet jakby znane osobistości z serwisów gamingowych nie chciały użyczyć swojego głosu to może chociaż zgodziłyby się na reklamę, recenzje.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Proponuję zmienić nazwę na "Tęczowe Wrota"  :F

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Szkoda, że machinima ma po kilka tysięcy wyświetleń :pokerface:   Ale pomysł z Rockiem, Rojem, itp. to może się udać.:-)

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy
Może AdBuster zgodziłby się na dubbing jakiejś postaci ? :D

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu

Sentarion
Moderator działu

Dubbing do Złotych Wrót
#473 2013-03-05, 20:42(Ostatnia zmiana: 2013-03-05, 20:56)
Powoli sprawdzamy i poprawiamy wszystkie nagrania (odszumianie, podgłaśnianie, usuwanie ciszy na początku, końcu), gdyby ktoś chciał w tym pomóc to tu można się zgłosić, pracami kieruje Adanos: http://themodders.org/index.php?/topic/19350-pomoc-przy-obrobce-dubbingu-do-zw/

Garret

Garret

Użytkownicy
posty143
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy mi się wydaje, czy głos bezimiennego (w tym ostatnim filmiku) jest chamsko pogrubiony? Strasznie sztucznie to brzmi...

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu

Sentarion
Moderator działu

Dubbing do Złotych Wrót
#475 2013-03-06, 10:28(Ostatnia zmiana: 2013-03-06, 21:21)
Jest taki sam jak poprzednio. W każdym razie będziemy się starać nagrać go jeszcze raz na lepszym sprzęcie, ale to jak Gabryz zda maturę :D

Spartakus

Spartakus

Użytkownicy
posty52
Propsy2
  • Użytkownicy

Spartakus

Dubbing do Złotych Wrót
#476 2013-03-06, 19:58(Ostatnia zmiana: 2013-03-06, 19:58)
Haha  :lol:  To, życzmy mu szczęścia  ;d

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
czy bedzie mozna isc na khoronis czy nie

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Będzie dostępny tylko Jarkendar.

karthas

karthas

Użytkownicy
posty74
Propsy21
  • Użytkownicy
Jakendar to bardzo mała lokacja;/

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry