[G2NK] Blood Night PL 99439 172

O temacie

Autor Graveir

Zaczęty 20.05.2012 roku

Wyświetleń 99439

Odpowiedzi 172

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Gravier robie tak jak ty ale włącza mi się normalny Gothic :/
Jaki masz system?

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Jeśli ci chodzi o kompa to Windows XP Home Edition, 2000 bez jakiegokolwiek SP.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To faktycznie dziwne.Ja już nie mam pomysłów.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Jak instalowałem G2mdk to miałem 2,11 HDD wolnego, potem spolszczenie skryptów, a na końcu BN, zostalo mi 6, cos MB wolnego. Może przez to?

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wątpię,żeby to była tego wina.Ale możesz spróbować zrobić trochę miejsca i wtedy zobaczyć.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
No ja już nie mam sił, plik ini do system dałem a plik mod do modfdf i gówno nie dziala. Wy tez tak macie?

PC, na którym siedzę:

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Necro, sorry za głupie pytanie, ale uruchamiasz przez Gothic Starter? A jeśli tak, to mam nadzieję że bez opcji reparse scripts.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Tak przez GothicStarter normalny nie _mod.

PC, na którym siedzę:

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To nie dziwo że włacza ci się normalny gothic.Bo w gothic starterze normalnym włącza się ostatnio uruchomiony mod a że domyślnie jest ustawiony normalny gothic to nie dziwo że włacza ci się normalny gothic.Dlatego uruchom przez gothic starter_mod po to by wybrać w moda w którego chcesz grać.

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Ale też z ciekawości włączyłem przez GS _mod bez reparse script igówno, też nic.

PC, na którym siedzę:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
To nie dziwo że włacza ci się normalny gothic.Bo w gothic starterze normalnym włącza się ostatnio uruchomiony mod a że domyślnie jest ustawiony normalny gothic to nie dziwo że włacza ci się normalny gothic.Dlatego uruchom przez gothic starter_mod po to by wybrać w moda w którego chcesz grać.

Co Ty pierdolisz? Bo widze, ze glupoty i bezsens, nic wiecej. W GothicStarterze sam wybierasz, co masz odpalić, jaki mod, a nie masz ustalone z góry co włączasz, chyba, że pobawić się dodatkowymi funkcjami co Allach opisał w jednym ze swoich poradników. Każdy mod trzeba włączać przez GothicStarter, a GothicStarter_Mod jest raczej do tego, gdy sam cos edytujesz, i trzeba zreparsować skrypty.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Werewolf nie masz do końca racji. Nie wszystkie mody wymagają GothicStartera.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Co Ty pierdolisz? Bo widze, ze glupoty i bezsens, nic wiecej. W GothicStarterze sam wybierasz, co masz odpalić, jaki mod, a nie masz ustalone z góry co włączasz, chyba, że pobawić się dodatkowymi funkcjami co Allach opisał w jednym ze swoich poradników. Każdy mod trzeba włączać przez GothicStarter, a GothicStarter_Mod jest raczej do tego, gdy sam cos edytujesz, i trzeba zreparsować skrypty.
Ja tu jestem hakierem i wiem co mówie deklu.

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
A czy do polskiego moda wymagane jest wersja niemiecka?

PC, na którym siedzę:

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Graveir

[G2NK] Blood Night PL
#74 2012-06-02, 19:38(Ostatnia zmiana: 2012-10-01, 22:31)
A czy do polskiego moda wymagane jest wersja niemiecka?
Nie.Zresztą chyba do żadnego moda(spolszczenia) nie jest wymagana oryginalna wersja.No chyba,że jest utworzona jako patch/łatka - to wtedy prawdopodobnie tak.Ale ja zrobiłem bezpośrednio spolszczenie skryptów i je wrzuciłem dlatego nie wymaga oryginalnej wersji,ponieważ wszystko znajduje się w paczce.
Edit:Ale w swojej w/w wypowiedzi mogę się mylić.
Edit2:Dobra,trzymajcie paczkę.Dodałem pancerz i dialog,dzięki któremu można go uzyskać(twórcy modyfikacji zrobili tylko model i skrypt,ale pancerz i dialog to sam dorobiłem).Wrzuta by Sawik:
Edit3:Skasowany link

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Ja tu jestem hakierem i wiem co mówie deklu.

Deklu to mow sobie do koleżków z piaskownicy. Nie wołaj mnie jak Ciebie rodzice.

Werewolf nie masz do końca racji. Nie wszystkie mody wymagają GothicStartera.

Tak, wiem o tym. Ale większość jednak wymaga. A przynajmniej każde, co posiadają pliki .ini i .mod.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Strzał w dziesiątę! Potrzebowałem też wersji niemieckiej żeby uruchomił, mi sę mod :P, teraz poszukuję wiedzy o pytaniach Ardoca :D

PC, na którym siedzę:

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Ludzie pomóżcie mi. Otóż na stole przy Ardocu znnalazłem kilka ciekawych ksiażek opowiadające historie. 2 opowiadają o mieczach: Czasu, Ognia, i wody. Kolejna o artefaktach 3 przy ktorych jak sie je mialo wszystkie to stawalo sie niewrazliwym na promienie sloneczne w byle jakim pancerzu, a jeszcze jedna o niepotrzebnym piciu krwii, jakis eliksir. Moje pytanie jest proste, niech ktos napisze gdzieto wsyzstko sie znajduje. I czy jest to prawdą. Z góry thx.

PC, na którym siedzę:

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kto szuka,ten odnajdzie.Ale do rzeczy - w skryptach występują te przedmioty,więc możliwe,że znajdują się również w grze(no chyba,że twórcy zapomnieli ich wrzucić tak jak to miało miejsce z uszkodzonym pancerzem Kruka).Bronie chyba można wykuć(ale nie jestem pewien,bo dawno patrzyłem w okolice tamtych skryptów),ale kto uczył wykuwania to nie pamiętam.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spoiler
Ognisty miecz jest naprzeciwko kryjowki (chyba?) wampirow w Jarkhendarze. Jest pilnowany przez dwa małe golemy, bardzo malutkie, do tego jest zatkniety w drzewie. Nie wiem, jak tam sie dostac bez cheatów, nawet tam nie podchodzilem i nie wiem, czy to konkretnie miecz ognisty, ale tak czy siak miecz i świeci na kolor ognisty. Na takiej małej skarpie.

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry