Problemy z fabułą/zadaniami 566042 1539

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 20.04.2012 roku

Wyświetleń 566042

Odpowiedzi 1539

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Mam pytanie odnośnie wodnego kręgu, aby dołączyć musimy wykonać misje z zaginionymi ludźmi. Byłem u Dextera i go zabiłem, przeczytałem również rozkazy, uratowałem Elvricha oraz rozmawiałem ze Skipem. Wie ktoś co mam zrobić dalej?

Musisz oddac ornamenty, tak jak ktos wyzej powiedział oraz wykonać zadanie z Handlarzem broni, a do tego opowiedzieć Hagenowi o sytuacji.

Wie ktoś moze gdzie znalezć(kupić) ale lepiej by było znalezć albo otrzymać za wykonanie questa pierścienie many (najlepiej +10, pierścienie zręczności ewentualnie pas zręczności)?

Chcę dołączyć do bractwa i potrzebuję w tym celu okraść alchemika magów, jak równiez potrzebuję many. A tak poza tym to czy w przypadku many nie będzie się liczyć jedynie wewnętrzna mana? Mana z amuletów pójdzie?
Pamiętam fajny pierścień - pierścień gwiezdnej mocy, był na szczycie niedaleko Niclasa. Lezy tam w dalszym ciągu?

Poszukaj u Handlarzy magii jak i szarlatanów typu Matteo czy Jora. Ci z magicznych napewno coś mają, poza tym Gorax w klasztorze, Karras, Neoras i przeszukaj skarbiec. Saggitta, w Dolinie Cieni pewnie ktoś coś ma, w Górniczej Dolinie, Zuris, Isgharoth. I tak, liczy się cała mana - i z amuletów, pierscieni i własna.

Co do tego pierscienia - idź i sprawdź czy tam lezy :)  Sam nie wiem.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Ponawiam:
1. Więc tak: Ostatnio zrobiłem sobie takie "małe" polowanie na orków, aby zdobyć dużo karmy u Innosa i dużo expa. Wybiłem wszystkich orków w Khorinis ( oprócz świty orka Pułkownika, bo gdy podchodzę to każdy rzuca się na mnie i nie sposób ich jakoś rozdzielić. ), może połowę w Jarkendarze, wszystkich za palisadą orków i wszystkich w GD nie licząc orków oblężających zamek i tych, co są w Podziemnym Mieście Orków i co są na jego zwenętrznej części. Po zabiciu ich idę do posągu Innosa, modlę się za duszę Gomeza i pokazuje, że przeskoczyło mi z -28 do -14.... Licznik zaniża, czy co? Przed chwilą zabiłem z 20 orków w Jarkendarze, i nic nie dodało... Za herszta też nic nie dodaje. Może jest jakiś inny, szybszy sposób na zdobycie karmy u Innosa? - Teraz mam +1 u Innosa, bo zabiłem parę smoków, ale trzeba mieć te +50, bo jest mi potrzebne do zad. na uwolnienie duszy Gomeza.
2. Gdzie jest klucz do skrzyni Salandrila? Ponoć powinien mieć go przy sobie, ale nie ma tego klucza.

KsFPL

KsFPL

Użytkownicy
posty40
  • Użytkownicy
1. czy quest zwiazany z zawolaniem briana do latarni morskiej jest zbugowany? nie mam z nim opcji rozmowy, mimo ze slysze od jacka o tym, abym go zawolal.

2. czy powinienem wziac jako kapitana torlofa(pierwsze wyplyniecie)? gdzies czytalem, ze jesli sie tego nie zrobi, to jest problem ze znalezieniem pozniej jakiegokolwiek(chyba, ze jest sie palladynem, to Grega mozna wziac)

Legal

Legal

Użytkownicy
Zryta czacha
posty118
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zryta czacha
1. -
2. Chodzi ci o wypłynięcie na dwór irdorath? Jeżeli tak to chyba można było wziąść za kapitana prócz Torlofa jeszcze Jorgena albo Jacka.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ponawiam:
1. Więc tak: Ostatnio zrobiłem sobie takie "małe" polowanie na orków, aby zdobyć dużo karmy u Innosa i dużo expa. Wybiłem wszystkich orków w Khorinis ( oprócz świty orka Pułkownika, bo gdy podchodzę to każdy rzuca się na mnie i nie sposób ich jakoś rozdzielić. ), może połowę w Jarkendarze, wszystkich za palisadą orków i wszystkich w GD nie licząc orków oblężających zamek i tych, co są w Podziemnym Mieście Orków i co są na jego zwenętrznej części. Po zabiciu ich idę do posągu Innosa, modlę się za duszę Gomeza i pokazuje, że przeskoczyło mi z -28 do -14.... Licznik zaniża, czy co? Przed chwilą zabiłem z 20 orków w Jarkendarze, i nic nie dodało... Za herszta też nic nie dodaje. Może jest jakiś inny, szybszy sposób na zdobycie karmy u Innosa? - Teraz mam +1 u Innosa, bo zabiłem parę smoków, ale trzeba mieć te +50, bo jest mi potrzebne do zad. na uwolnienie duszy Gomeza.
2. Gdzie jest klucz do skrzyni Salandrila? Ponoć powinien mieć go przy sobie, ale nie ma tego klucza.

1. Skladaj ofiary w posągu innosa, ewent. program. Innego sposobu nie znam.
2. Musi byc. U mnie mial, i nikt chyba nie mial wczesniej tego problemu. Jezeli go pobiles wczesniej lub jakims cudem ukradles, a potem sprzedales to sprobuj wpisać "insert itke_sala" i powinna sie reszta dopisac.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Ponawiam:

1. Zabijanie poszukiwaczy daje najwięcej karmy.
2. Trzeba go okraść kradzieżą kieszonkową.

SirSyriusz

SirSyriusz

Użytkownicy
posty24
  • Użytkownicy
Czy można znaleźć jajo pełzacza gdzieś indziej niż w jaski gdzie jest test nowicjusza? Potrzebowałem jaja (a Lutero nie miał) aby dostać się do bractwa a zapomniałem, że myśliwy bodajże Grom też chciał jedno.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Czy można znaleźć jajo pełzacza gdzieś indziej niż w jaski gdzie jest test nowicjusza? Potrzebowałem jaja (a Lutero nie miał) aby dostać się do bractwa a zapomniałem, że myśliwy bodajże Grom też chciał jedno.

Nie da się inaczej zdobyć. Musisz się pomęczyć z pełzaczami.

SirSyriusz

SirSyriusz

Użytkownicy
posty24
  • Użytkownicy
No chodzi o to, że je już zdobyłem i oddałem...

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
No chodzi o to, że je już zdobyłem i oddałem...
W Khorinis w mniejszej piramidzie masz przełącznik którym otwierasz kamienne wrota w jaskini nieopodal. Może tam znajdziesz to czego szukasz.

Rolnik

Rolnik

Użytkownicy
posty70
Propsy20
  • Użytkownicy
I jeszcze po drodze znalazłem 2 jajka jak szedłem do Magów Wody ;p  Nie daleko goblinów ( tych 3 leśnych) rozejrzyj się ;]

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
W kopalni Silvstra są chyba 3 jajka. A tak wgl. to ktoś uczy ulepszania Ciężkiego Pancerza Paladyna? Harad nie ma opcji dialogowej, a np. Lord Varus czy Hagen i inni mają ulepszone pancerze, więc chyba powinna być możliwość ulepszenia tego pancerza.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
W kopalni Silvstra są chyba 3 jajka. A tak wgl. to ktoś uczy ulepszania Ciężkiego Pancerza Paladyna? Harad nie ma opcji dialogowej, a np. Lord Varus czy Hagen i inni mają ulepszone pancerze, więc chyba powinna być możliwość ulepszenia tego pancerza.

Wcześniej odpowiadałem na to pytanie.
Musisz nauczyć się przekuwać KAŻDY pancerz fracji miasta. Czyli od strażnika miejskiego, po zbroje rycerza.

Alembik_Vina

Alembik_Vina

Użytkownicy
posty76
Propsy17
  • Użytkownicy
Witam, mam dwa pytania. Otóz dołączyłem do bractwa i nie mogę przekuć lekkiej zbroi nowicjusza, czy jak się tam ona nazywa. Kowal tego nie uczy i wygląda na to ze przepaska nowicjusza, przekuta zapewnia lepszą ochronę(przepaskę umiem przekuć). To nienaturalne.
Czy jest jakiś kod zeby nauczyć się przekuwania lekkiej zbroi nowicjusza? A moze to nie jest bug? Moze mam poszukać innego kowala?

Drugi problem jest taki. Otóz jak wykonać zadanie z Wilkiem i zbroją z pełzaczy, zeby jak najwięcej z niego wyciągnąć? Widziałem tu na forum, ze ktoś pisał iz Wilk robi dwie zbroje. Jedną dla mnie a drugą dla tego myśliwego. Ale ktoś inny mówił, ze to zadanie działa poprawnie dopiero w 3 rozdziale. Ktoś jeszcze inny mówił, ze zadanie mozna wykonać, ale kodami. zrobił bym je kodami, ale obawiam się, ze wtedy coś się pochrzani. Naprzykład nie zaliczę wszystkich fragmentów zadania, nie dostanę doświadczenia. Czy coś w tym stylu.
Poza tym chcę zapytać o to co jest uznawane za przyjęcie tego zadania. Rozmowa z tym myśliwym? Czy rozmowa z Wilkiem? Mogę oddać myśliwemu pazury topielców i dopiero w 3 rozdziale zagadać z wilkiem? Czy tez zadanie jest uznane za 'przyjęte' w momencie kiedy pojawia się w dzienniku.

Ps. Wie ktoś moze jak mozna zdobyć pas nowicjusza? I czy jest takowy w grze? :)

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
Drugi problem jest taki. Otóz jak wykonać zadanie z Wilkiem i zbroją z pełzaczy, zeby jak najwięcej z niego wyciągnąć? Widziałem tu na forum, ze ktoś pisał iz Wilk robi dwie zbroje. Jedną dla mnie a drugą dla tego myśliwego. Ale ktoś inny mówił, ze to zadanie działa poprawnie dopiero w 3 rozdziale. Ktoś jeszcze inny mówił, ze zadanie mozna wykonać, ale kodami. zrobił bym je kodami, ale obawiam się, ze wtedy coś się pochrzani. Naprzykład nie zaliczę wszystkich fragmentów zadania, nie dostanę doświadczenia. Czy coś w tym stylu.
Poza tym chcę zapytać o to co jest uznawane za przyjęcie tego zadania. Rozmowa z tym myśliwym? Czy rozmowa z Wilkiem? Mogę oddać myśliwemu pazury topielców i dopiero w 3 rozdziale zagadać z wilkiem? Czy tez zadanie jest uznane za #msg1073320przyjęte#msg1073320 w momencie kiedy pojawia się w dzienniku.
Tutaj chodzi o to, że jak dajesz Wilkowi płyty pełzacza w rozdziale innym niż trzeci to coś się buguje i on nie chce zrobić zbroi. Przynajmniej ja tak to rozumiem. Ja dałem mu płytki w 1 rozdziale, a teraz jestem w 4 i do tej pory nie zrobił pancerza. Musiałem wpisać kod (ITAR_DJGCrawler) żeby ukończyć zadanie.

Alembik_Vina

Alembik_Vina

Użytkownicy
posty76
Propsy17
  • Użytkownicy
Tyle to ja wiem. Ale zastranawiam się nad tym czy nie lepiej opłaci się poczekać do trzeciego rozdziału, bo podobno Wilk robi dwie zbroje. Chciałbym wiedziec czy kodami da sie wykonac obie cześci zadania. zbroje dla mnie i zbroje dla tego myśliwego.

Ech i jeszcze chcę wiedzieć o tym przekuwaniu. Czy teraqz tylko kodami nauczę się przekuwać pancerz? Bo wychodzi na to ze najlepszy jaki mam teraz to pancerz kowala a dopiero teraz odkryłem ze to cholerstwo mozna kilka razy przekuć. A ja jak głupii latałem w przepasce nowicjusza, chociaz pracuję dla Harada.

SirSyriusz

SirSyriusz

Użytkownicy
posty24
  • Użytkownicy
Co do przekuwania w bractwie- z tego co pamiętam to ten kowal mówił na początku, że ktoś inny jest specjalistą od tego, ale zaginął... Trzeba więc go pewnie znaleźć ale nie mam pojęcia gdzie.

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy

Musisz nauczyć się przekuwać KAŻDY pancerz fracji miasta. Czyli od strażnika miejskiego, po zbroje rycerza.

... Chodzi o to, że właśnie umiem przekuwać zbroje Paladyna 2x razy, bo Harad mówił, że więcej nie może mnie nauczyć a innego kowala paladynów chyba nie ma... Może jest jakiś inny kowal? Ponoć jest jakaś wyspa Etlu, na której jest oddział paladynów, więc może tam jest ten kowal? Może znowu bug? heh
Darion, w Obozie Leśnym, który jest w dawnym Klasztorze Zmiennokształtynyvh. Za palisadą. Będzie na górze.

Zuluuu

Zuluuu

Użytkownicy
posty24
  • Użytkownicy

Zuluuu

Problemy z fabułą/zadaniami
#478 2013-03-01, 14:46(Ostatnia zmiana: 2013-03-01, 14:46)
Gdzie znajdę trzeciego opiekuna?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

... Chodzi o to, że właśnie umiem przekuwać zbroje Paladyna 2x razy, bo Harad mówił, że więcej nie może mnie nauczyć a innego kowala paladynów chyba nie ma... Może jest jakiś inny kowal? Ponoć jest jakaś wyspa Etlu, na której jest oddział paladynów, więc może tam jest ten kowal? Może znowu bug? heh
Darion, w Obozie Leśnym, który jest w dawnym Klasztorze Zmiennokształtynyvh. Za palisadą. Będzie na górze.

A może Mortis? Przeciez on jest kowalem straży miejskiej. I jesli umiesz przekuwać kolejno:
-Lekki pancerz straży
-Pancerz straży
-Lekka zbroja rycerza

To powinienes móc gdzies sie nauczyc przekuwac pancerz paladyna, chbya, ze juz sie wyuczyles, ale po Twoich wypowiedziach, stwierdzam ze nie.

Ktoś tam wyzej pytal o przepaske nowicjusza - Darrion z obozu leśnego w Górniczej Dolinie tego uczy :)

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry