Pytania o decyzje w rozwoju postaci 153727 281

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 20.04.2012 roku

Wyświetleń 153727

Odpowiedzi 281

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Nie sprawdzalem, ale nie bez powodu Uriziel jest nazywany najlepszym mieczem w Gothicu... jedyne co go przebijało to chyba Pan Smoków oraz Klątwa Azgalora, ale co do drugiego nie jestem pewien.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Klatwa Azgalora jest to bardzo długa broń xd

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mogę się znowu mylić ale duże mag ostrze +180 obrażeń (i jeszcze chyba dodatkowo + w dwur)a uriziel podstawka +120 ewentualnie dodatkowe obrażenia (chyba nawet kolejne +120)

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wie ktoś ile dmg w returningu ma święty kat?

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Tyle, że Uriziel z rudą ma dmg po magii, a to robi duża różnicę. Nie pamiętam czy Klątwa Az.... też ma tak czy tylko czysty od ostrz. Bo Pan Smoków zdecydowanie przebija każdy oręż.

No i są jeszcze kostury magów, które przy dużej inteligencji mają całkiem niezłego kopa.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Klatwa ma tylko obrażenia od miecza.

Van Neil

Van Neil

Użytkownicy
posty30
  • Użytkownicy
A co to za Pan Smoków? :D

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mieczy, który wyciągamy ze smoka ozywienca w 6 rozdziale, po jego pokonaniu. Gra nas od razu cofa do pomieszczenia, wiec trzeba sie wrócić do truchła smoka.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

altazair

altazair

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
cześć mam do wszystkich pytanie:

aktualnie mam 2 krąg magii i stworzyłem rune na przyzwanie wilka ale on mnie atakuje. mam póki co tylko 12pkt u beliara i tutaj moje pytanie - ile potrzeba (chociaż w przybliżeniu) pkt u beliara cobym mógł przyzwać wilka?

Bonus:
jest gdzieś jakaś tabela z rozpisanymi pkt do poszczególnego chowańca?

Czuper

Czuper

Użytkownicy
posty87
Propsy6
  • Użytkownicy
Pytanie bardziej o mechanikę gry. Wyczytałem gdzieś że trafienie krytyczne w przeciwnika to suma siły bohatera i obrażeń od broni. Natomiast jak to jest z bronią opartą o zręczność? Pytam bo akurat jestem wojownikiem i najwięcej mam akurat siły. Ale że dzięki goblinim jagodom i przepisom dorobiłem się niezłej zręczności i załozyłem jeszcze amulety, pierścienie itd., to zacząłem walczyć Żadłem Skorpiona którym gra mi się rewelacyjnie. Zadaję o wiele więcej (w sumie) obrażeń niż analogicznie z np. Krzykiem Berserkera opartym na sile. I tu się zastanawiam czy to Żądło (wymagające 120 zręczności) to do sumarycznych obrażeń wykorzystuje właśnie zręczność czy może siłę której jest u mnie więcej?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wytrzymalosc tez jest potrzebna. Mając maksymalna wytrzymalosc postac zadaje wieksze obrazenia anizeli z pustym czy mniejszym. I bronie biorą sumaryczne obrazenia od atrybutu,którego wymagaja (miecze, topory - sila, szpady, szable, rapiery - zrecznosc, itd itp).

KOMPUTER:
Spoiler

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Od broni, do której potrzebna jest zręczność, obrażenia idą od zręczności. Tak jak w zwykłym Gothicu II NK, waląc w zręczność Miecz Mistrzowski był naprawde "mistrzowski". Tylko w Gothicu III to tak nie działa - na obrażenia Rapiera, Miecza Mistrzowskiego, Katany, itp. wpływa wyłącznie siła. Co do wytrzymałości, przydatna jest większa ilość w poźniejszych etapach gry, lecz nie opłaca się na nią wydawać LP - praktycznie wzrasta sama (nie co level, HP wzrasta co poziom do któregoś levela), tak samo jak z HP (tablice Endurance'a na wytrzymałość są również, tyle że nie musimy umieć języków żeby je przeczytać, przepisy na elixirki są też). Jeśli mamy chociaż odebrane 1 HP i skończy nam się wytrzymałość, to co nasz celny cios odbiera nam ileś % HP bodajże. Wątpię żeby Endurance miał wpływ na zadawane obrażenia, tak więc nie należy się martwić END ani HP.

Czuper

Czuper

Użytkownicy
posty87
Propsy6
  • Użytkownicy
No to nie wiem jakim cudem skoro mam 130 zręczności i Żądło ze 160 dmg a więc w sumie 290 na krytyku, kładę orka elitę na 4 hity, podczas gdy uzywając Krzyku Berserkera (130 dmg) i 160 siły (a więc też 290 w sumie) potrzebuję na niego 5-6 hitów.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Skąd wy te wyliczanki w ogóle bierzecie? Jakieś pierdoły se wyliczasz. Weź jeszcze pod uwagę, że Żądło Skorpiona jest bronią kłującą, a Krzyk Berserkera sieczną. Co do premii ze zręczności to nie mam żadnych wątpliwości.

Czuper

Czuper

Użytkownicy
posty87
Propsy6
  • Użytkownicy
Wiem co mówię bo sprawdzałem. Poza tym mam owo Żądło, macham nim jak mieczem i zadaję większe obrażenia niż podobnymi broniami opartymi na sile. A to co podałem to nie są żadne wyliczanki tylko normalna mechanika gothica. Jeśli masz zrobione bronie na ileś tam procent to jest to szansa na zadanie krytyka. A krytyk to suma twojej siły albo zręczności plus obrażenia danej broni.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Mam pytanko kiedy najlepiej używac bonusów siły, mam 106 siły na czysto i pełno mikstur i innych dupereli, już je użyć czy pcozekać aż siłą będzie kosztowała 20pn ?

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Tez tak myślę ale spokojnie na bonusach wyciagne 170+ siły, i wkońcu udzwignę pazur smoka 190dmg i korci mnie, bo ork-wojownik jest jeszcze łatwy, ale elity i to już jak minibosowie.

Tylko kurde boje się że potem będę miał problem.
 btw: gdzie jeszcze rosną słoneczne alloesy, bo w Khorninis tylko jeden koło czarnego trolla ? nie chodzi mi o dokładna lokalizacje a tylko o to czy są jeszcze jakieś w Khorninis, Jarkendarze czy górniczej dolnienie ( bo tak w zasadzie znalazłem tylko 1 na q dla saggity :/ ), bo nie ukrywam przydała by się miksturka +5 do pancerza :P

Patrix

Patrix

Użytkownicy
posty28
Propsy2
  • Użytkownicy
Z tego co pamiętam ja znalazłem chyba 2 albo 3 na mikstury dla mnie. I dwa w Górniczej dolinie.

W drodze do starej kopalni (dawna zalana kopalnia starego obozu) jest kilka trolli i tam znalazłem jeden. Drugi był niedaleko wrzoda pilnującego rudy tylko troche niżej. I nie jestem pewien, ale chyba też był w dolinie cieni, gdzie się walczy z tym smokiem

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
szukaj  zawsze w gorach, podwyzszeniach przy kazdym trollu, powinno byc ponad 5 w gorniczej dolinie xd

0 użytkowników
Do góry