Pomoc w zadaniach i w rozgrywce 1013718 2478

O temacie

Autor Krystian2222

Zaczęty 11.03.2012 roku

Wyświetleń 1013718

Odpowiedzi 2478

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Pomoc w zadaniach i w rozgrywce
#1680 2013-12-11, 16:14(Ostatnia zmiana: 2013-12-11, 16:19)
Kolejny problem po ataku na kopalnię rozmawiam z Cavalornem, który poleca mi wziąć wyposażenie od Foxa i Angusa z tym, że po tej misji od foxa biorę zbroję a Angus znika... nie ma go nigdzie, nie mogę porozmawiać z Ratfordem, fabuła staje. Proszę o pomoc.
Nie wiem, po co ci Angus. Cavalorn po zdobyciu kopalni nie wspomina w ogóle o nim!
-Racja. Dowiodłeś, żeś wart by stać się łowcą.
-Porozmawiaj z Aidanem i Foxem, dadzą Ci porządne wyposażenie.
Jeśli chcesz bardzo spotkać się z Angusem, udaj się na plażę...

Plajer

Plajer

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Jestem w III rozdziale , wróciłem ze SO i rozmawiałem z Ratfordem . Ten kazał mi iść na Plac Wymian gdzie miał na mnie czekać Informator w zbroi strażnika . Tak było ,pogadaliśmy i przybiegli strażnicy , Bezimienny strzelił ich piorunem . W dzienniku zadań pojawiło się zadanie "Atak Gomeza!" . Teleportowałem się jak najszybciej do OR , lecz żaden z przywódców nie ma opcji dialogowej związanej z ciągiem dalszym misji . Obydwoje mogą mnie tylko uczyć. Co dalej ? Coś przeoczyłem ?

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Hm, a zagadał do ciebie Bezi?

juhas

juhas

Użytkownicy
posty40
Propsy12
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Cytat: Plajer
Jestem w III rozdziale , wróciłem ze SO i rozmawiałem z Ratfordem . Ten kazał mi iść na Plac Wymian gdzie miał na mnie czekać Informator w zbroi strażnika . Tak było ,pogadaliśmy i przybiegli strażnicy , Bezimienny strzelił ich piorunem . W dzienniku zadań pojawiło się zadanie "Atak Gomeza!" . Teleportowałem się jak najszybciej do OR , lecz żaden z przywódców nie ma opcji dialogowej związanej z ciągiem dalszym misji . Obydwoje mogą mnie tylko uczyć. Co dalej ? Coś przeoczyłem ?
Ten informator musi zginąć i wtedy do Ciebie Bezi zagada, jeżeli informator nie ginie to w konsoli mu zmniejsz maksymalne hp na 1. ;)

Cantrol

Cantrol

Użytkownicy
posty9
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem pod koniec IV rozdziału i jestem w trakcie zadania "Orle Gniazdo". Gdzie znajdę Gorna po rozmowie z Fletcherem?

krycha

krycha

Użytkownicy
posty81
  • Użytkownicy
Cytat: Cantrol
Jestem pod koniec IV rozdziału i jestem w trakcie zadania "Orle Gniazdo". Gdzie znajdę Gorna po rozmowie z Fletcherem?
Po  wyjściu z NO kieruj się w prawo. Gorn stoi na podejściu na tereny orków.
 :lol:

Plajer

Plajer

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
 Ten informator musi zginąć i wtedy do Ciebie Bezi zagada, jeżeli informator nie ginie to w konsoli mu zmniejsz maksymalne hp na 1. ;)
[/quote]

Ale on nie żyje , nie ma go a Bezio nie chce ze mną gadać ( nie ma opcji dialogowych) poda ktoś kod na tego Informatora ?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Poza informatorem muszą być zabici wszyscy strażnicy.

GRD_2730_Gardist
GRD_2731_Gardist
GRD_2732_Gardist
GRD_2733_Gardist

Waldowzky

Waldowzky

Użytkownicy
posty5
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mam taki problem, mógłby mi ktoś pomóc? Otóż chodzi o quest Marzenia Rodneya, jestem w podziemiach przez bramą, gdzie jest 6 dźwigni, spojrzałem na film: http://www.youtube.com/watch?v=yKIVt-atjj8 wpisałem kolejność jak na nim, ale zamienia mnie w chrząszcza? Jest to problem, czy po prostu od tamtego czasu kolejność się zmieniła? Prosiłbym bardzo o kolejność, jak ktoś zna. :D

krycha

krycha

Użytkownicy
posty81
  • Użytkownicy
Cytat: Waldowzky
(...)Otóż chodzi o quest Marzenia Rodneya, jestem w podziemiach przez bramą, gdzie jest 6 dźwigni, (...) Prosiłbym bardzo o kolejność, jak ktoś zna.
Kolejność od lewej: 3 - 1 - 2- 6 - 4 - 5
 :)

Waldowzky

Waldowzky

Użytkownicy
posty5
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Właśnie chodzi o to, że nie działa mi ta kolejność... 

Mabashi

Mabashi

Użytkownicy
posty13
Propsy1
  • Użytkownicy
Cytat: Waldowzky
Właśnie chodzi o to, że nie działa mi ta kolejność... 
Mi też nie działała. Po pewnym czasie użerania się nad tym po prostu "przeszedłem" przez tą bramę [K].

Pichas2

Pichas2

Użytkownicy
posty6
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam problem z Nekromantą - po walce z 4 rycerzami brama się nie otwiera. Idąc za radą M36 wczytywałem wielokrotnie, przed zejściem do tego pomieszczenia, przed wejściem do tej lokacji, nie pomaga, gram cały czas na najmniejszej rozdzielczości. Przejście bramy kodami (k) nic nie wnosi necro się nie pojawia. Na nieśmiertelności nurkując w lawę teleportuje do biblioteki ale necro nie ma opcji dialogowych. Da się to jakoś ruszyć, żeby fabuła poszła dalej (metoda obojętna)

Mabashi

Mabashi

Użytkownicy
posty13
Propsy1
  • Użytkownicy
Cytat: Pichas2
Mam problem z Nekromantą - po walce z 4 rycerzami brama się nie otwiera. Idąc za radą M36 wczytywałem wielokrotnie, przed zejściem do tego pomieszczenia, przed wejściem do tej lokacji, nie pomaga, gram cały czas na najmniejszej rozdzielczości. Przejście bramy kodami (k) nic nie wnosi necro się nie pojawia. Na nieśmiertelności nurkując w lawę teleportuje do biblioteki ale necro nie ma opcji dialogowych. Da się to jakoś ruszyć, żeby fabuła poszła dalej (metoda obojętna)
Aby ominąć tego buga możesz przyzwać go po przejściu przez bramę kodami. Nie opłaca się tracić nerwów na to... Kod: DMB_1700_Necro.

Plajer

Plajer

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Merdarion mówi mi , ze muszę udać się do Zatopionej Wieży Xardasa i znaleźć ornamenty zebrane przez Hrabie . Ide tam (wieża na małej wysepce ,niedaleko cytadeli) i nic nie znajduje , wybijam szkielety i zombie . Są 2 skrzynie zamknięte na klucz (chyba bo mam 92% otwierania zamków i nie mogę ) i 2 ze złomem. Nie ma tam śladu Kruka ,ani Hrabiego . HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELLLLLLLLLLLLP

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Merdarion mówi mi , ze muszę udać się do Zatopionej Wieży Xardasa i znaleźć ornamenty zebrane przez Hrabie . Ide tam (wieża na małej wysepce ,niedaleko cytadeli) i nic nie znajduje , wybijam szkielety i zombie . Są 2 skrzynie zamknięte na klucz (chyba bo mam 92% otwierania zamków i nie mogę ) i 2 ze złomem. Nie ma tam śladu Kruka ,ani Hrabiego . HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELLLLLLLLLLLLP
W SO znajdziesz klucz.

Plajer

Plajer

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
W SO znajdziesz klucz.

OK dałem radę , magowie odprawili rytuał , przerwano go , zabiłem tego sługę Hrabiego i pogadałem z Saturasem , potem z Lee i znowu z Saturasem (o mieczu runicznym ), potem z Myxirem i skończyły mi się opcje dialogowe . co potem mam zrobić gdzie iść by kontunuować fabułę ?

ascat2020

ascat2020

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli rozmawiałeś z Myxirem i nie masz opcji dialogowej to musisz iść na bagna, a dokładnie na ten krąg, na samej górze.
Opisując drogę - Schodzisz na bagna i skręcasz w prawo, idziesz ciągle po tej prawej stronie, tam będą jaszczuroludzie i golemy, idziesz i idziesz a dalej węże błotne. Potem będziesz miał taki tunel to musisz do niego wejść. Przy wyjściu z tunelu skręć w lewo tam będą magowie.

krycha

krycha

Użytkownicy
posty81
  • Użytkownicy
Jestem w ostatnim rozdziale... muszę uwolnić Diego i zdobyć truciznę dla więziennego strażnika... Odwiedziłam wszystkich, którzy mogą cokolwiek sprzedać, ale bezskutecznie... Pozostało skorzystać z poradnika... i zaczął się problem... Gdy usiłuję dostać się do jaskini nekromanty, gra wywala do Windowsa... aktualnie stoję w miejscu... nie wiem jak dostać się do  nekromanty lub zdobyć truciznę? Może jakiś kod?
 :blink:

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Kod na Nekromantę : DMB_1701_NecroInNecroloc

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

0 użytkowników
Do góry