CZ bugi 98931 224

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 4.03.2012 roku

Wyświetleń 98931

Odpowiedzi 224

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Po wyjściu z głębi dostałem zadanie od Cavalorna, dotyczące tego powstania w NO, ale tak jak kolega napisał prawie każdy tam jest bez imienia (Strażnik??), nie ma ani Wilka, ani Torlofa ani... tego trzeciego, z którymi mam porozmawiać. O co chodzi?

odpuść sobie to zadanie, błąd gry torlofa ani wilka w grze wogule nie ma, nawet dialogów nie mają

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
1. Rodzaj błędu: Migotające tekstury
   Opis błędu: Podczas handlu tekstury zaczynają migać i często doprowadza to do crashu
2. Rodzaj błędu: Zabijająca broń
   Opis błędu: Topór Quentina zabija nas bez dobijania (zmienic damagetype  :lol2: )
3. Rodzaj błędu: Lewitujące obiekty i możliwość przejścia przez niektóre z nich
   Opis błędu: Przez drzwi wieży magów można przejść, niektóre rośliny lewitują, w chacie Ratforda dywan i inne obiekty unoszą się w powietrzu, za chatą Rączki lewituje czaszka (lampa)

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy

koksikmajor

CZ bugi
#202 2012-05-03, 19:35(Ostatnia zmiana: 2012-05-03, 19:38)
3. Rodzaj błędu: Lewitujące obiekty i możliwość przejścia przez niektóre z nich
Opis błędu: Przez drzwi wieży magów można przejść, niektóre rośliny lewitują, w chacie Ratforda dywan i inne obiekty unoszą się w powietrzu, za chatą Rączki lewituje czaszka (lampa)

naprawione dawno temu, pewnie grasz nie na tym patchu co trzeba

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator

Splash
Moderator

CZ bugi
#203 2012-05-03, 22:44(Ostatnia zmiana: 2012-05-03, 23:40)
gram na najnowszym, o drzwiach zapomnialem juz nie da sie przez nie przejsc

kolejny bug

Rozmowa z: Hank
Rodzaj błędu: Blad w dialogu
Opis błędu: Hank mowil ze nauka u niego nie bedzie nic kosztowac, ale jednak za kazda nauke pobiera 50 brylek rudy

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
kolejny bug

Rozmowa z: Hank
Rodzaj błędu: Blad w dialogu
Opis błędu: Hank mowil ze nauka u niego nie bedzie nic kosztowac, ale jednak za kazda nauke pobiera 50 brylek rudy

działa, sam sprawdzałem

Ichigo

Ichigo

Użytkownicy
posty23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Ichigo

CZ bugi
#205 2012-05-05, 16:43(Ostatnia zmiana: 2012-05-05, 18:10)
mam dziwny problem chodzi o misję Szpieg Gomeza z Tonym obgadane że będzie gdzieś tam czekał nie wiem gdzie o północy ja przesypiam do północy patrze na wieżę a on tam stoi gadam z nim nagle padabum deada czytałem że musze iść do strażnika eee Alba on drze sie alarm nikt nie przychodzi gada o tej głębi kończy się dialog i nic się potem nie dzieje strażnik znowu ma ustawione h_guard mnie nie przenosi do żadnej głębi nic... dosłownie martwy punkt. Pomoże ktoś?

-----------------------------------------------------------------------------------
Taaa wszystko ładnie pięknie ale przez pewien chyba bug będę zmuszony grać od nowa ;/

otóż bug pojawia się po pokonaniu czarnego trolla z Łowcami Trolli i powrocie do Cavalorna proponuje nam drogę Łowcy i Maga ja wybrałem że się zastanowie ale ponowej opcji dialogowej nie było a w dzienniku miałem wpis że wybrałem Drogę Łowcy i żebym poszedł do Ratforda no to ja ok idę zagaduje nic oO  żadnej opcji dialogowej związanej z Drogą Łowcy

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
a grasz na odpowiednim patchu? (ZEN głębi powinno działać) I STOSOWAĆ WZÓR OPISANIA BUGÓW!!! nie będe się powtarzał

Ichigo

Ichigo

Użytkownicy
posty23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Ichigo

CZ bugi
#207 2012-05-06, 11:44(Ostatnia zmiana: 2012-05-06, 11:48)
a grasz na odpowiednim patchu? (ZEN głębi powinno działać) I STOSOWAĆ WZÓR OPISANIA BUGÓW!!! nie będe się powtarzał

sorki ale nie czytałem tego schematu otóż gram na wersji która nie wymagała ponoć patchy

1.2. Starsza wersja, nie wymaga patchy:
http://www.sendspace.com/file/v8eo41
http://www.sendspace...9a78a0179d93194

o tą mam :<
ściągnąłem ją ponieważ  z tymi patchami było tyle emm ... roboty że naprawdę pogubiłem się w nich.

Jeśli wersja którą mam też jest zła to byłbym wdzięczny gdyby ktoś podał mi odpowiednią kolejność ściągania odpowiednich plików tak aby nie było większych problemów...

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Tyle roboty? Wypakować pliczki do odpowiednich katalogów? No błagam, ludzie. Chce i lubie pomagać, ale to już jest szczyt lenistwa. Tym bardziej, ze wszystkie pliki podpisane są odpowiedni, gdzie mają iść.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Ichigo

Ichigo

Użytkownicy
posty23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tyle roboty? Wypakować pliczki do odpowiednich katalogów? No błagam, ludzie. Chce i lubie pomagać, ale to już jest szczyt lenistwa. Tym bardziej, ze wszystkie pliki podpisane są odpowiedni, gdzie mają iść.

wiem gdzie jakie mają iść ale się pogubiłem w kolejności :<

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
Jest to co prawda opisane w Gothic: Czas Zapłaty [beta], ale dobra tu masz link http://themodders.org/index.php?/topic/16435-gothic-czas-zaplaty-beta/ najpierw sciągasz wersje 1.1 jak masz GMDK to możesz jeszcze pobrać Freddy Textures następnie patch przy którym pisze ,,patch do wersji z (12.04.2012), patch wydano: (22.04.2012):'' i na koniec patch poprawiający głębię to też powinno pisać.

Ichigo

Ichigo

Użytkownicy
posty23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jest to co prawda opisane w Gothic: Czas Zapłaty [beta], ale dobra tu masz link http://themodders.or...s-zaplaty-beta/ najpierw sciągasz wersje 1.1 jak masz GMDK to możesz jeszcze pobrać Freddy Textures następnie patch przy którym pisze ,,patch do wersji z (12.04.2012), patch wydano: (22.04.2012):#msg1034633#msg1034633 i na koniec patch poprawiający głębię to też powinno pisać.

Bardzo dziękuje w końcu może normalnie zagram w CZ :lol:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Uprzedzę, iż gram na najnowszych patchach (ten ogólny i ten naprawiający głębie).

Rozmowa z: Abel
Rodzaj błędu: Głębia
Rozdział: 2
Opis błędu: Abel wysyła nie do Glębi. Jest pasek ładowania (a pro po dziwna tekstura) po czym dochodzi do połowy i gra wywala do pulpitu.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Eros

Eros

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy

Eros

CZ bugi
#213 2012-05-07, 11:49(Ostatnia zmiana: 2012-05-07, 11:53)
A więc tak:
misja ze znalezieniem nowych ludzi do obozu rebeliantów.dokładniej chodzi o Pancho i Skorpiona mam ogarnąć im ten sok z aloesu.Wszystko spoko mam aloes,poszedłem do magów w obozie rebeliantów podchodzę do jednego(imion nie pamiętam)pytam się czy mi zrobi ten sok,a on odpowiada coś w stylu że nie ma czasu i żebym poszedł do innego maga.Więc podchodzę do niego i nie ma tam żadnego dialogu o tym soku tylko jest sam handel.To pierwszy bug.Kolejny znalazłem w Orlim Oku(czy jakoś tak:P)a dokładnie jak mam porozmawiać z Nia,powiedziała mi że mam przyjść na następny dzień z nią pogadać więc przychodzę na następny dzień do niej Georg mnie zatrzymuje i mówi że Nia pozwoliła wpuścić mnie do siebie żeby pogadać,wchodzę i z Nia nie mam żadnego dialogu.A teraz nie mam pewności czy to jest bug czy ja coś źle zrobiłem dokładniej chodzi o misje z konfiturami dla Foxa,chciał 10 konfitur ale Drax sprzedał mi tylko 5 i nie mogę już nic z tym zrobić.Z ani jednym ani drugim nie mam dialogu o konfiturach.
Edit.Nie można wejść do wieży magów w obozie rebeliantów.Każdy może mnie zabić bez dobijania.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy

koksikmajor

CZ bugi
#214 2012-05-07, 15:46(Ostatnia zmiana: 2012-05-07, 19:32)
albo stosować się do wzoru pisania bugów albo bany się posypią  :lol2:  
1.Rozmawiałeś z Taranem?
2.Dokładniej opisz
3.Działa, a wogule na odpowiednim patchu grasz?

Nie no normalnie szczyt lenistwa czy ciężko się naprawde pomęczyć? wszyscy myśla że to bug to zamiast k.... męczyć się z grze to piszą tutaj to normalnie zaczyna denerwować

Uprzedzę, iż gram na najnowszych patchach (ten ogólny i ten naprawiający głębie).

Opis błędu: Abel wysyła nie do Glębi. Jest pasek ładowania (a pro po dziwna tekstura) po czym dochodzi do połowy i gra wywala do pulpitu.

poprawione (oraz wszystkie bugi z głębią będzie poprawione), będzie to w następnym patchu

macios

macios

Użytkownicy
posty53
Propsy6
  • Użytkownicy

macios

CZ bugi
#215 2012-05-07, 17:14(Ostatnia zmiana: 2012-05-07, 17:15)
A więc tak:
misja ze znalezieniem nowych ludzi do obozu rebeliantów.dokładniej chodzi o Pancho i Skorpiona mam ogarnąć im ten sok z aloesu.Wszystko spoko mam aloes,poszedłem do magów w obozie rebeliantów podchodzę do jednego(imion nie pamiętam)pytam się czy mi zrobi ten sok,a on odpowiada coś w stylu że nie ma czasu i żebym poszedł do innego maga.Więc podchodzę do niego i nie ma tam żadnego dialogu o tym soku tylko jest sam handel.To pierwszy bug.Kolejny znalazłem w Orlim Oku(czy jakoś tak:P)a dokładnie jak mam porozmawiać z Nia,powiedziała mi że mam przyjść na następny dzień z nią pogadać więc przychodzę na następny dzień do niej Georg mnie zatrzymuje i mówi że Nia pozwoliła wpuścić mnie do siebie żeby pogadać,wchodzę i z Nia nie mam żadnego dialogu.A teraz nie mam pewności czy to jest bug czy ja coś źle zrobiłem dokładniej chodzi o misje z konfiturami dla Foxa,chciał 10 konfitur ale Drax sprzedał mi tylko 5 i nie mogę już nic z tym zrobić.Z ani jednym ani drugim nie mam dialogu o konfiturach.
Edit.Nie można wejść do wieży magów w obozie rebeliantów.Każdy może mnie zabić bez dobijania.

Sok ci zrobi Kagan albo Taran. Masz pogadać z kilkoma strażnikami (np. Siódemka, Ormus, Kowal). Już ci wieczorem mówiłem że masz się potargować o te konfitury

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
albo stosować się do wzoru pisania bugów albo bany się posypią
1.Rozmawiałeś z Taranem?
2.Dokładniej opisz
3.Działa, a wogule na odpowiednim patchu grasz?

Nie no normalnie szczyt lenistwa czy ciężko się naprawde pomęczyć? wszyscy myśla że to bug to zamiast k.... męczyć się z grze to piszą tutaj to normalnie zaczyna denerwować

poprawione (oraz wszystkie bugi z głębią będzie poprawione), będzie to w następnym patchu

Rozumiem, że skoro grozisz to Ty te bany wlepisz?

Dobra, juz nie offtopuje.

KOMPUTER:
Spoiler

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Rodzaj błędu: Bugniete kowalstwo
Opis błędu: mam troche recept, uzylem recepty na szept burzy, wybralem opce "informacje o recepcie" a potem zamknalem, mimo ze nie mialem ani jednego skladniku na miecz, podszedlem do kamienia szlifierskiego bez wykuwania i innych dupereli i po pewnym czasie polawil sie napis "udalo ci sie stworzyc szept burzy"

iNorton

iNorton

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Nie wiem czy to bylo juz zreportowane ale:

- Kiedy Cavalorn daje nam 3 dni do znalezienia dowodow na Toniego ze jest szpiegem Gomeza, kiedy idzie sie do Toniego I wybiera "Mam dla ciebie propozycje" (jesli dobrze pamietam" kamera jest caly czas skierowana na nim kiedy on ucieka z wierzy pod nia i potem sie zacina w beczkach a my nie mozemy sie ruszac I tak dalej nic sie nie dzieje.

No I nie ma dialogow kiedy sie wybiera dialog "Mam dla ciebie propozycje" mam na mysli on nic nie mowi tylko wyjmuje bron chowa I ucieka a kamera niepozwala nam nic robic nawed wejsc do Menu.

macios

macios

Użytkownicy
posty53
Propsy6
  • Użytkownicy
Nie wiem czy to bylo juz zreportowane ale:

- Kiedy Cavalorn daje nam 3 dni do znalezienia dowodow na Toniego ze jest szpiegem Gomeza, kiedy idzie sie do Toniego I wybiera "Mam dla ciebie propozycje" (jesli dobrze pamietam" kamera jest caly czas skierowana na nim kiedy on ucieka z wierzy pod nia i potem sie zacina w beczkach a my nie mozemy sie ruszac I tak dalej nic sie nie dzieje.

No I nie ma dialogow kiedy sie wybiera dialog "Mam dla ciebie propozycje" mam na mysli on nic nie mowi tylko wyjmuje bron chowa I ucieka a kamera niepozwala nam nic robic nawed wejsc do Menu.

Ja po prostu poczekałem aż dojdzie do celu, odzyskałem kontrolę, poszedłem w jego stronę to go tam nie było. z powrotem na wieży był, była też ta opcja "mam dla ciebie propozycję" i tym razem działała. Resztę zobaczysz sam

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry