Gothic: Czas Zapłaty [beta] 1130433 2392

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 2.03.2012 roku

Wyświetleń 1130433

Odpowiedzi 2392

Cirmius

Cirmius

Użytkownicy
posty91
Propsy25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To dowie się ktoś, ocb. z tym errorem?
http://screenshooter.net/6921293/afclwqb

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka

maciejh
Rzeka

Gothic: Czas Zapłaty [beta]
#461 2012-03-11, 17:15(Ostatnia zmiana: 2012-03-11, 17:16)
kiedy następny patch?  

Jak wyjdzie.

Cirmius, a w którym momencie ci wyskakuje?

Kazek

Kazek

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
Nie ma pliku .mod, nie ma pliku .ini. Wszystkie katalogi mi sie potworzyly, ale puste. Nie można włączyć.

Zamiast instalatora z jakimiś .arc moglibyscie dac w .rar ...
musisz szybko zamknąć te okienko konsoli potem w folderze gry (głownym) zostanei ci plik .arc wypakowujesz go samemu programem Free ARC
http://www.freearc.org/Download.aspx
;)

Mi już działa ;d

Jak nie zamkniecie w porę to usunie wam plik .arc możecie też przy instalacji patrzeć na folder i kliknąć kopiuj. Kopiowanie zablokuje plik przed usunięciem ;)

MACIE PROBLEMY Z INSTALACJA PRZECZYTAJCIE TO !!! :P

o tera mi działa mam .mod

Papirus Podcirus

Papirus Podcirus

Użytkownicy
posty16
Propsy5
  • Użytkownicy
Jak pozbyć się tego Garry'ego pobiłem go zabiłem i nadal Aidan mówi że muszę się go pozbyć.

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Wie ktoś czy w patchu 3 poprawili
Spoiler
zadanie od Faxa z roznoszeniem gulaszu?

Cirmius

Cirmius

Użytkownicy
posty91
Propsy25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak pozbyć się tego Garry#msg1025079ego pobiłem go zabiłem i nadal Aidan mówi że muszę się go pozbyć.
Musisz wykonać questa dla Aidana, nei zabijać Garry#msg1025079ego. Robisz mu questa, rozmawiając z Aidanem, potem gadasz z Garrym, mówisz mu, że Aidan go nie chce, bijecie sie, powalasz Garry#msg1025079ego (nie zabijasz) i misja wykonana. Pamietaj jeszcze, że potem Garry może być pomocnikiem drwala w jakims quescie

Papirus Podcirus

Papirus Podcirus

Użytkownicy
posty16
Propsy5
  • Użytkownicy
A jeszcze pytanko z tym orlim gniazdem bo baardzo dziwne rzeczy tam się dzieją i pełno tam bugów... Więc sie pytam co tam sie dzieje xdd

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Weźcie się trochę ogarnijcie, bo widzę że niektórzy jak są za głupi by wykonać zadanie lub by coś pojąć to uznają to za buga i od razu lecą zgłaszać, tak samo osoby które zgłaszają to samo po dziesięć razy. Ekipa poprawiająca i tak zapewne ma wystarczającą ilość roboty.

Sam mod jest coraz bardziej grywalny i muszę przyznać że oczekiwałem czegoś gorszego niż to co zobaczyłem. Grzecznie będę czekał na następne wersje bety, ekipo poprawiająca :ok;

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Kazek

Kazek

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
dobra jednak nie działa. uruchamia sie zwykły gothic

Cirmius

Cirmius

Użytkownicy
posty91
Propsy25
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Kazek

Kazek

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
po pokazaniu 1 rozdziału też mam ten błąd

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Ja chyba jestem lewy bo nic nie kapuje jak zainstalować CZ. (Cry) D:D:D:D:D:D Jak by był ktoś godny i honorowy mogłby dać poradnik na YT jak zainstalować tego moda :D

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis

EdekSumo
Wyspa Khorinis

#472 2012-03-11, 18:30(Ostatnia zmiana: 2012-03-11, 18:32)
Co za debil :facepalm:

Po wyjściu bety CZ poziom górnej belki forum spadł już poniżej dna. Ludzie jak nie jesteście w stanie zainstalować modyfikacji to kurwa kto was dopuścił do tego forum.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
edeksumo swoje przemyślenia zostaw dla siebie, poza tym spamujesz tymi bezsensownymi tekstami. Powiedziałem już że nie kapuje jak zainstalować dobrze tego moda. Zamiast pięknej i przejżystej instalki mamy archiwum rara -;-

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
edeksumo swoje przemyślenia zostaw dla siebie, poza tym spamujesz tymi bezsensownymi tekstami. Powiedziałem już że nie kapuje jak zainstalować dobrze tego moda. Zamiast pięknej i przejżystej instalki mamy archiwum rara -;-
Kurwa mać. Na stronie 23 Rafał wyjaśnił cały proces "instalacji". Jeżeli nie umiesz przenieść paru plików do odpowiednich folderów to jesteś pizda a nie skoczek.

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
edeksumo swoje przemyślenia zostaw dla siebie, poza tym spamujesz tymi bezsensownymi tekstami   Powiedziałem już że nie kapuje jak zainstalować dobrze tego moda. Zamiast pięknej i przejżystej instalki mamy archiwum rara

Gówno prawda.  Edek - racja.

lukis88

lukis88

Użytkownicy
alder24
posty132
Propsy32
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • alder24

lukis88

#477 2012-03-11, 18:46(Ostatnia zmiana: 2012-03-11, 18:47)
@Cirmius mam te same błedy i to bardzo często. Po prostu zapisuj bardzo często, a kiedy już wyświetli ci się ten błąd, (u mnie najczęściej wyświetla się w okolicach karczmy W OR) idź się przespać do następnego poranka.

Po wgraniu ostatniego patcha, zaczął się pojawiać ten błąd:

http://imageshack.us/photo/my-images/580/34931458.png/
Pojawia się on zawsze o północy. Wie może ktoś, o co z tym chodzi?

Cirmius

Cirmius

Użytkownicy
posty91
Propsy25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Cirmius mam te same błedy i to bardzo często. Po prostu zapisuj bardzo często, a kiedy już wyświetli ci się ten błąd, (u mnie najczęściej wyświetla się w okolicach karczmy W OR) idź się przespać do następnego poranka.

Po wgraniu ostatniego patcha, zaczął się pojawiać ten błąd:

http://imageshack.us/photo/my-images/580/34931458.png/
Pojawia się on zawsze o północy. Wie może ktoś, o co z tym chodzi?
Dam propsa za to, że chociaż ktoś odpisał, ale jak mam to zrobić, skoro mi po 15-30 sek. wywala? xD

lukis88

lukis88

Użytkownicy
alder24
posty132
Propsy32
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • alder24
Wczytujesz grę i idziesz się przespać...

0 użytkowników
Do góry