Gothic: Czas Zapłaty [beta] 974142 2392

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 2.03.2012 roku

Wyświetleń 974142

Odpowiedzi 2392

Pablo1999

Pablo1999

Użytkownicy
posty96
Propsy9
  • Użytkownicy
Aha chciałem jeszcze zgłosić bugi :

- Carlson przy zabieraniu go do OR daje mi średni pancerz straży Gomeza, a potem nie chce mi zrobić zbroji z skóry trolla

- Odnawianie życia nie zawsze działa (rzadko nie działa ale zdarza się tak)

- Nie ma nauczyciela 2H powyżej 50% (Quentin)

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
- Carlson przy zabieraniu go do OR daje mi średni pancerz straży Gomeza, a potem nie chce mi zrobić zbroji z skóry trolla

już to dawno temu zostało poprawione

- Nie ma nauczyciela 2H powyżej 50% (Quentin)

Jest, ale przez bugi nie można dojść do fragmentu, gdzie znajduje się odpowiedni nauczyciel uczący 2h(Jeżeli się nie mylę to Hank uczy 2h, spróbuj u niego najpierw)

Pablo1999

Pablo1999

Użytkownicy
posty96
Propsy9
  • Użytkownicy
Hank do 30 uczy u mnie bynajmniej.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Hank do 30 uczy u mnie bynajmniej.

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
A zostało to wydane w wersji patcha?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
A zostało to wydane w wersji patcha?
bylo to juz naprawione w patchu z lipca

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Pablo1999

Pablo1999

Użytkownicy
posty96
Propsy9
  • Użytkownicy
To dziwne, bo ja mam patcha z lipca i jakoś dalej daje tą zbroję i nikt nie uczy do 51+ 2H.

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
To dziwne, bo ja mam patcha z lipca i jakoś dalej daje tą zbroję i nikt nie uczy do 51+ 2H.
najwyrazniej nie masz tego patcha, bo jakbys mial to by nie dawal, a co do broni dwurecznej bylo juz to mowione, ze nikt wyzej cie nie nauczy, bedzie to w kolejnym patchu naprawione

Pablo1999

Pablo1999

Użytkownicy
posty96
Propsy9
  • Użytkownicy
Mam ten z 1 strony co są te 3 linki

Aziral

Aziral

Użytkownicy
posty92
Propsy22
  • Użytkownicy

Aziral

Gothic: Czas Zapłaty [beta]
#1489 2012-12-09, 16:22(Ostatnia zmiana: 2012-12-09, 16:24)
Nie wiem czy ktoś już o tym pisał, ale przydałoby się naprawienie buga, który powoduje zawieszenie się gry.
Naprawdę irytujące, gdy walcze z kimś lub, gdy przemierzam jakaś sporą odległosc, a tu nagle zwiecha i trzeba restartować kompa  :facepalm:  .

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
No właśnie z tymi resetami jest strasznie. Żeby to było zwykłe wywalenie na pulpit to jeszcze ujdzie, ale resetować kompa czasami po pięciu minutach, czasami po godzinie to... Później, żeby nie resetować, zmiejszałem okno gry (B -> MARVIN -> B -> F3), gdy gra łapała zawiechę to menedżer zadań pomagał (chociaż też nie zawsze). Mimo wszystko, to tylko (i aż) CZ beta.

Pablo1999

Pablo1999

Użytkownicy
posty96
Propsy9
  • Użytkownicy
Jeszcze mi się coś przypomniało : Przy początku gry, gdy Angus wręcza nam topór, mówi że jakiś kowal mógłby go zaostrzyć. Proponuję wstawić to do gry.

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Jeszcze mi się coś przypomniało : Przy początku gry, gdy Angus wręcza nam topór, mówi że jakiś kowal mógłby go zaostrzyć. Proponuję wstawić to do gry.
jak sie przyjrzysz dokladnie modelowi tego topora to widac, ze ostrze tego topora jest uszczerbione, krzywe i brakuje kilku kawalkow ostrza, wiec nie wiem czy taki topor da sie na ostrzyc  :lol2:

Pablo1999

Pablo1999

Użytkownicy
posty96
Propsy9
  • Użytkownicy
No niby tak, ale jak jest taki dialog to by było klimatyczne. Na przykład Aidan by chciał coś do jedzenia w zamian za naostrzenie topora :)   Tam w tym dialogu było nie że naostrzy tylko coś innego.

ZubenPL

ZubenPL

Użytkownicy
posty35
Propsy1
  • Użytkownicy
Duke wyszedł , świat się skończył a czasu zapłaty nadal nie ma :)  Może udostępnicie publicznie najnowszą wersję bety?

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
chcesz pograć do jakiegoś momentu i potem znowu marudzić żeby wydać aktualną betę? nie ma szans, dopóki czas zapłaty nie zostanie skończony żadna wersja nie wyjdzie, od razu będzie tylko finalna wersja

Pablo1999

Pablo1999

Użytkownicy
posty96
Propsy9
  • Użytkownicy
Dokładnie, jak to wyżej napisałem nie ma co się szczuć przejściem części gry. Lepiej znajdź sobie coś innego w zastępstwo. Ja np w Arcanie gram.

arto

arto

Tester Złotych Wrót
posty292
Propsy20
ProfesjaTester
  • Tester Złotych Wrót
Duke wyszedł , świat się skończył a czasu zapłaty nadal nie ma :)  Może udostępnicie publicznie najnowszą wersję bety?
Raczej nie udostępnią ponieważ dalej trwają betatesty.

Forest

Forest

Użytkownicy
posty1
Propsy2
  • Użytkownicy
A według mnie to żadne wytłumaczenie że jeden z was odszedł : P Robiliście to tyle lat a wypuściliście jakieś gówno a nie moda ! Wstyd....

Chester

Chester

Użytkownicy
posty11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@up

Przeczytaj dokładnie nazwę tematu(ze zrozumieniem), zastanów się 10 razy zanim coś głupiego napiszesz, a później pisz.

0 użytkowników
Do góry