Gothic: Czas Zapłaty [beta] 974118 2392

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 2.03.2012 roku

Wyświetleń 974118

Odpowiedzi 2392

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders
Grę można przejść do prawie do 6 rozdziału, poprawiane są światy i liczne błędy. Uważacie, że chłopaki nie mają nic innego do roboty i tylko siedzą 24/7 przy modzie ?
Cierpliwości jak będą jakieś postępy w grze Shergar bądź Adanos nie omieszka po informować wszystkich o tym :)

Pablo1999

Pablo1999

Użytkownicy
posty96
Propsy9
  • Użytkownicy
Wiem o tym xD. Takie tylko luźne pytanie, żeby coś się ruszyło

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator

Splash
Moderator

Gothic: Czas Zapłaty [beta]
#1462 2012-11-23, 18:59(Ostatnia zmiana: 2012-11-23, 18:59)
Do finalnej wersji jeszcze długo ,ale możesz sobie skrócić ten czas grając w The Dark Saga PL  :lol:
no wiem :lol: :ok:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Pablo1999

Pablo1999

Użytkownicy
posty96
Propsy9
  • Użytkownicy
A mam pytanie czy będzie jeszcze jakiś patch czy od razu final (tak oczywiście za jakiś czas)

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
A mam pytanie czy będzie jeszcze jakiś patch czy od razu final (tak oczywiście za jakiś czas)
A znajdziesz jakieś błędy w następnym patchu?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
A znajdziesz jakieś błędy w następnym patchu?
zawsze cos sie znajdzie

juhas

juhas

Użytkownicy
posty40
Propsy12
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

juhas

#1466 2012-11-24, 22:39(Ostatnia zmiana: 2012-11-24, 22:40)
A Wy ten Czas Zapłaty chcecie od razu wydawać z dubbingiem czy obecnie nie ma żadnych planów nad dubbingowaniem tej modyfikacji? :D

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
nie, nie będzie dubbingu

Trzynasty

Trzynasty

Użytkownicy
posty2
Propsy2
  • Użytkownicy
Najpierw trzeba moda skończyć ,a potem myśleć o dubbingu.

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Jeśli ktoś zrobi dubbing to raczej nie The Modders.

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Pablo1999

Pablo1999

Użytkownicy
posty96
Propsy9
  • Użytkownicy
Dokładnie. Najpierw moda trzeba skończyć a potem dubbing można robić. Z tego co wiem jest jakaś chętna osoba do robienia dubbingu to może będzie.

EDIT

Sory za offtop wcześniej

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
Postanowiłem zainstalować CZ ale nawet nie wiem za co się zabrać. na pierwszej stronie jest tyle linków do ściągania że nie wiem które ściągać. Jakby ktos mógł poświęcić chwilę i powiedzieć co mam po kolei ściągnąć był bym bardzo wdzięczny.

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
Dzięki. Mam tylko jeszcze pytanie. Po rozpakowaniu partów w folderze były 3 podfoldery work,data i system. Przerzuciłem to do katalogu gry i odpaliłem przez playerkita. Wszystko działa. Tylko dziwi mnie jedna rzecz. Mod się nie instaluje ani nic tylko trzeba go odpalić? Czy to ja coś źle zrobiłem.

Crooleeck

Crooleeck

Użytkownicy
posty57
Propsy13
  • Użytkownicy
Proces instalacyjny przeprowadzony poprawnie. Gratulację! :ok:

Coś tu było... Teraz nie ma nic!

Pablo1999

Pablo1999

Użytkownicy
posty96
Propsy9
  • Użytkownicy
Greg wszystko dobrze zrobiłeś ale ja radzę poczekać do następnego patcha a nie się szczuć przejściem 3 rozdziałów.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Baggio
DreamVader

#1476 2012-11-30, 17:07(Ostatnia zmiana: 2012-11-30, 17:08)
Dokładnie. Nie ma co grać bez konkretnego celu. Jeśli wam zależy na graniu to możecie wspomóc przy okazji projekt i zapisać się na testy. Pomożecie przy tworzeniu patcha i trochę sobie pogracie. Do tego na pewno będziecie na bieżąco z sytuacją na temat progresu naprawy bugów.

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
W sumie to racja. A czy wiadomo coś o nowym patchu? I gdzie można się zapisać na te testy i na czym one by polegały? Dzięki za wyjaśnienie.

Pablo1999

Pablo1999

Użytkownicy
posty96
Propsy9
  • Użytkownicy
Będą polegały na tym, że będziesz grał kiedy wyjdzie nowy patch i będziesz im zgłaszał bugi itp.

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders

Draco
The Modders

#1479 2012-12-01, 17:10(Ostatnia zmiana: 2012-12-01, 17:12)
W sumie to racja. A czy wiadomo coś o nowym patchu? I gdzie można się zapisać na te testy i na czym one by polegały? Dzięki za wyjaśnienie.

Co do zapisania się do pomocy przy beta-testach proponowałbym zapostować tutaj, albo możesz napisać do Shergara lub Adanosa, chociaż mogą nie mieć czasu.

Betatesterzy

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry