Proces searchindexer.exe zżera co raz więcej pamięci 4915 6

O temacie

Autor Żelazko

Zaczęty 6.02.2012 roku

Wyświetleń 4915

Odpowiedzi 6

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Mam taki problem, że jak zostawię proces searchindexer.exe to mi zacznie zżerać co raz więcej pamięci. Po tym jak zobaczyłem, że było przy nim 400,000 K wyłączyłem go w serwisach. Jak na razie tyle co znalazłem w necie o tym to, że może być uszkodzona płyta główna albo kostki ramu.

http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/w7itproperf/thread/2e44c7f4-a755-4e58-811b-aa664b799be1/

Od jakiegoś czasu zauważyłem spadek w wydajności. Sczególnie widać to podczas kopiowania większych plików. Wcześniej szybciej zchodził teraz jest wolniej, oraz od czasu do czasu zamuli, wcześniej tak nie było.

Co radzicie? Da się jakoś sprawdzić problemy na płycie głównej? Bez brania sprzędu do specjalisty?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
albo kostki ramu
memtest. znajdziesz go na dysku jeśli zainstalowałeś ubuntu, a że nie zainstalowałeś możesz go odpalić na windowsie (ale nie wiem jakie są efekty, wydaje mi się że nie musi być tak dobry jak) albo z jakiejś "płyty z narzędziami serwisowymi", przykładowo hiren's.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
http://www.memtest.org/#downiso

Nie wiem, któro ściągnąć i zainstalować. :lol:  

albo z jakiejś "płyty z narzędziami serwisowymi", przykładowo hiren's.

A tego nie wiem jak zrobić. Jak w ogóle sprawdzić jaką się ma płytę główną? :|

Dodam, że na laptopie ma ten problem.

gothic1210
  • Gość

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Wiem jaką mam płytę główną ale nie mogę znaleźć supportu na tej taniej stronie gateway. Zirka albo ktoś znacie jakieś memtest-y? Tamtem z strony której podałem nakazuje zamontować obraz płyty i zrestartować kompa. Nie wiem czy decydować się na ten test? Jest jakaś szansa że mi coś zrypie?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
nie ma szans. zwykły memtest po prostu sprawdza ram, nie rusza nic poza tym. wypalasz go na płytce i bootujesz tę płytkę uruchamiając komputer. Ściągnij stamtąd pre-compiled bootable iso.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tutaj widzę pomoc techniczna 24/7 :lol2:

edit. te propsy należą się raczej meatowi :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry