Łączenie i edycja obrazów z automatu 3735 8

O temacie

Autor eto

Zaczęty 7.08.2011 roku

Wyświetleń 3735

Odpowiedzi 8

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
Witam,

aktualnie muszę obrobić 26 screenów, tzn połączyć je w pary, a następnie dodać na górze dajmy na to 40 px i wypełnić je kolorem, oraz dodać kolejne 40 px i wypełnić innym kolorem. Na końcu zostaje dodanie napisów. Lecz screenów jest sporo, więc chciałbym się zapytać czy istnieje jakaś opcja/skrypt/inny program robiąca to za mnie? Wiem że raczej nietypowe, gdyż program musiałby to robić za mnie, ale to prosta edycja i być może coś takiego istnieje. Jakieś pomysły?

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Napisz taki skrypt. To nie powinno być bardzo trudne.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Cóż... Ja bym to zrobił przy użyciu photoshopowych obiektów inteligentnych. Stworzyłbyś template'a a potem tylko kazał podmieniać obrazki i tekst. Nadal nieco roboty manualnej, ale sporo mniej niż robienie tego bezpośrednio.

Popisuje się ciągle menda jedna...

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja bym zrobił tę "obróbkę" na oddzielnej warstwie, potem skopiował ją na każdy obraz, a potem połączył te obrazy w pary.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Ale z tego co rozumiem, to obróbka wymaga poszerzenia pola roboczego.

Popisuje się ciągle menda jedna...

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Eto, mam pomysł. Zatrudnij murzyna. Mogę ci nawet odstąpić jednego, pierwsza klasa.

Wiktor Suworow, Akwarium

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
ja takie rzeczy robię korzystając z http://www.pythonware.com/products/pil/

no, ale jeśli w ogóle nie znasz Pythona, to pewnie zajmie ci to dłużej, niż zrobienie ręcznie.

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Napisz taki skrypt. To nie powinno być bardzo trudne.
:ayfkm:

Cóż... Ja bym to zrobił przy użyciu photoshopowych obiektów inteligentnych. Stworzyłbyś template'a a potem tylko kazał podmieniać obrazki i tekst. Nadal nieco roboty manualnej, ale sporo mniej niż robienie tego bezpośrednio.
Teraz muszę się nauczyć tych obiektów inteligentnych :lol:

Ale z tego co rozumiem, to obróbka wymaga poszerzenia pola roboczego.
Dokładnie.

Eto, mam pomysł. Zatrudnij murzyna. Mogę ci nawet odstąpić jednego, pierwsza klasa.
spleśniałe masło mu wystarczy?

ja takie rzeczy robię korzystając z http://www.pythonwar...m/products/pil/
zajmie mi to dłużej :lol:

dzieki za odzew, zobaczę te obiekty inteligentne

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Dobra, jakoś to ugryzłem, działa i o to chodzi :lol:  Dzięki jeszcze raz. 10 minut i wszystko gotowe :D

Temat można zamknąć.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry