Kupujesz/Modernizujesz komputer? 723954 2308

O temacie

Autor Gothix

Zaczęty 15.04.2008 roku

Wyświetleń 723954

Odpowiedzi 2308

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Cytat: Dark link=topic=1473.msg12733#msg12733 date=Apr 18 2008, 17:07\'
Poleciłem mu najlepsze za niską cenę, a to że nie siedzie codziennie na pclab.pl i nie czytam wieści z invidii to mnie odrazu nie dyskwalifikuje. -;-
to na logikę można wziąć że po coś przeszli na pci-e a to z tego powodu że agp jest za wolne by obsłużyć najnowsze karty graficzne... chociaż by te co Gothix podał, jest to perfidny "chłyt maketigowy" ;]  i jak widać działa
nie warto wymieniać karty graficznej przy takim procku bo nie da to za dużo...

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Jestem ciekaw jakiej szybkości są procki pod płytę główną JESZCZE z agp. Mam tu na myśli te z największej półki.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
core 2 duo itp

Gothix

Gothix

Użytkownicy
posty55
Propsy1
  • Użytkownicy
ehmm Dark ja też nie siedzę pclabie :P  nawet nigdy tam nie byłem , tylko czasami zaglądam na in4.pl albo na gram.pl  chociaż to o grach piszą tam o kartach graficznych

a i dark jakie znowu core2duo przy płycie agp???? jakby co dziki to najlepszy przy płycie agp jest AMD 3500+ Barton , przegania nawet niektóre athlony 64 :P

Team: Level Desinger

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Złote Wrota

Kupujesz/Modernizujesz komputer?
#44 2008-04-18, 18:58(Ostatnia zmiana: 2008-04-18, 18:59)
nie warto wymieniać karty graficznej przy takim procku bo nie da to za dużo...

Może i fakt.
Chyba jeszcze trochę poczekam, chociaż nie ukrywam chciałbym pomoddować i pograć w Wiedźmina albo G3.
Komputery cały czas tanieją a po waszych opiniach wiem, że reszta mojego kompa "nie jest warta"
kupowania do niego dobrej karty graficznej.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Kupujesz/Modernizujesz komputer?
#45 2008-04-28, 20:34(Ostatnia zmiana: 2008-04-28, 20:45)
Kupuję GF 6500PX (Właściwie, dobry wybór jak do gier?)
I chcę kupić płytę główną, żeby wszedł Althon (Socket A), i żeby miała PCI-E.
Jaką polecacie? (Ale tanią, z allegro kupuję)
PS: Nie piszcie, że to już przestarzałe, wiem o tym, ale dysponuję tylko własnym budżetem (Tak ograniczony, że student by wyśmiał), a chcę tylko Half-Life'a 2 Episode 2 na maksymalnych wymaganiach odpalić.

Smok

Smok

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Cytat: mEatrikZ link=topic=1473.msg13915#msg13915 date=Apr 28 2008, 20:34\'
I chcę kupić płytę główną, żeby wszedł Althon (Socket A)[...]
Niestety będzie Ci się ciąć przy większych terenach przez FSB 333Mhz (w porywach 400), bo z tego co pamiętam tylko tyle wyciągniesz z procków na Socket A :(

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Cytat: mEatrikZ link=topic=1473.msg13915#msg13915 date=Apr 28 2008, 20:34\'
PS: Nie piszcie, że to już przestarzałe, wiem o tym, ale dysponuję tylko własnym budżetem (Tak ograniczony, że student by wyśmiał), a chcę tylko Half-Life#msgote author=mEatrikZ link=topic=1473.msg13915#msg13915 date=Apr 28 2008, 20:34\']Kupuję GF 6500PX (Właściwie, dobry wybór jak do gier?)
PS: Nie piszcie, że to już przestarzałe, wiem o tym, ale dysponuję tylko własnym budżetem (Tak ograniczony, że student by wyśmiał), a chcę tylko Half-Lifea 2 Episode 2 na maksymalnych wymaganiach odpalić.
Socket A oraz PCIe się wykluczają, nie widziałem płyty z tymi dwiema rzeczami na raz
po prostu nie produkowali płyt ze starym Socketem A oraz nowym PCIe
a i jest to nieopłacalne, wręcz wyrzucanie pieniędzy w błoto

Proponował bym Ci trochę dozbierać i kupić płyte na socket 775 i kupić 2 rdzeniowca intela jakiegoś.
Jak chcesz za około miecha będę miał na sprzedaż e4700
dokładniej kupiłem teraz procka, bo czekam na 4 rdzeniowca q9450 a na czymś chcę postawić kompa...
a za miesiąc dla tego że ten proc(q9450) wprowadzony jakiś miesiąc na polski rynek, w małych ilościach, już został wyprzedany i do czerwca został "wycofany"(jebany intel) w sprzedaży w Polsce...
więc procek będzie prawie nowy + nowy nieużywany radiator, a dla tego nieużywany że mam lepszy a tego dołączonego do procka nie będę używał

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

hick12

hick12

Użytkownicy
posty48
  • Użytkownicy
Kupuję procesor poradzicie jakiś, żeby był dobry bo moja karta nie uciągnie takiego starego procka.

P.S. Moja karta to ATI Radeon 9600PRO, mój procesor to AMD Athlon, stary jak świat xD.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
AMD Athlon, stary jak świat

Taaa, uracz nas informacją jaki...

Dagonet

Dagonet

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy
Ludzie poprostu kupcie sobie nowego kompa a nie inwestujcie w starego grata...

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Toś poradził, nikt by tego sam nie wymyślił chyba... Niektórzy mają ograniczenia finansowe...

Dagonet

Dagonet

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy
No faktycznie,ale moim zdaniem z wielu tych przypadków,które tu czytalem to nie ma sensu wogóle...

Gothix

Gothix

Użytkownicy
posty55
Propsy1
  • Użytkownicy
Za 1 tyś można złożyć:
Intel Core 2 Duo E4400 lub lepiej...
GeForca 8600GT lub nawet jakiegoś GTS'a a nawet Radka 3850
2Gb ramu
I płytkę Intel P5B lub nawet wyrwać jakiegoś MSI
oczywiście nie licząc napędu, zasiłki ( a może) i dysku twardego

Za 1 tyś można złożyć:
Intel Core 2 Duo E4400 lub lepiej...
GeForca 8600GT lub nawet jakiegoś GTS'a a nawet Radka 3850
2Gb ramu
I płytkę Intel P5B lub nawet wyrwać jakiegoś MSI
oczywiście nie licząc napędu, zasiłki ( a może) i dysku twardego

I wszystkie gry oprócz Cysisa na pełnych detalach :(

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
I wszystkie gry oprócz Cysisa na pełnych detalach wink.gif

Tak, ale pomyśl co będzie za rok\dwa. Takowy komputer nie będzie w stanie udźwignąć gier tak jak robił to dotychczas. Moje zdanie jest takie: jak brać to od razu za 2 tysiące :(

hick12

hick12

Użytkownicy
posty48
  • Użytkownicy
Może od razu za 3 tysiaki :D  .

Gothix

Gothix

Użytkownicy
posty55
Propsy1
  • Użytkownicy
Dziki teraz gry na PC coraz rzadziej będą wychodziły więc w ogóle będą cyrki....
komputery nie będą mogły udźwignąć nowych gier bo te będą wychodziły z podwojonymi wymaganiami od poprzednich więc wychodzi na to że w ogóle po co PC-ta kupować....

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Odświeżę:
W związku ze spaleniem zasilacza i wykosztowaniem się na zasilacz i nowy wentylator do procesora (teraz przynajmniej cicho chodzi :P ) na kwotę 105 zł, naszła mnie ochota na zmianę karty graficznej. Na chwilę obecną mam GF 2 MX 400 64 MB, a na oku mam GF 6200 265 MB:
http://www.allegro.pl/item382502417_gigaby...rbo_ed_box.html
http://www.allegro.pl/item380556553_gigaby...rbo_ed_box.html
W sklepie kosztuje 120 zł, więc w sumie tyle samo co bym zapłacił razem z przesyłką.
Zastanawiałem się także nad GF 6800:
http://www.allegro.pl/16314_6800.html?order=t&view=gtext
Ale nie widzę jakoś szczególnej różnicy.
W porównywarce:
http://www.gph.benchmark.pl/
6200 vs MX 400 wypada bardzo dobrze (czyli miałbym sporą poprawę i wiele "nowszych gier"*), zaś w porównaniu z 9800 GT2 wypada cieniutko, ale to już całkiem inna kategoria :P

*Gothica 3, Wiedźmina itp. się na mojej karcie nie uruchomi. Jak się orientuję to nawet COD 2 by nie poszło. Nie wiem też jak z prockiem - AMD Athlon 1800+.

Pytanie: brać? :P

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Cytat: DzikiBen link=topic=1473.msg13989#msg13989 date=Apr 29 2008, 18:07\'
Tak, ale pomyśl co będzie za rok\dwa. Takowy komputer nie będzie w stanie udźwignąć gier tak jak robił to dotychczas. Moje zdanie jest takie: jak brać to od razu za 2 tysiące :P

Zrozumcie wkoncu że od dłuższego czasu komputery przestały służyć do grania, chyba że masz nieograniczone zasoby finansowe. Skoro nastawiasz się na granie na max detalach przez naście następnych lat to lepiej zainwestować choćby w takiego xboxa który drogi nie jest. Analizy wykazały że ps3 powinien starczyć na najbliższe 10 lat. Może to sie wydawać zbyt wybujała perspektywa ale wystarczy spojrzeć na stare ps2 i jego żywotność - na to w dalszym ciągu wychodzą gry.

Inwestowanie kilku tysięcy w komputer z założeniem że za kilka lat gry będą więcej wymagały jest głupotą. Za kilka lat to 4 rdzeniowiec będzie kosztował kilkaset złotych i będzie standardem. Nie widzę sensu w kosztowaniu się na nowe mało przydatne jak na chwilę obecną technologię (1gb na karcie, 4gb w górę, ddr3, 4 rdzenie, SLi i pokrewne etc).

Większość z Was nie będzie potrafiła wykorzystać potencjału takiego sprzętu przez kilka najbliższych lat nie wspominając już o wykorzystaniu tych możliwości przez obecne aplikacje. No wybaczcie ale to tak jakby ojciec kupował 6 latkowi samochód z założeniem że za 12 lat synek sobie pojezdzi kiedy te auto będzie już przestarzałe. Na chwilę obecną technika prześcignęła wymagania gier poza wyjątkiem Krysi. Skoro nie najnowszy gf8800 nadal grubo daje rade to chyba o czymś to świadczy.

Edawid

Edawid

Użytkownicy
posty49
  • Użytkownicy
Cytat: hick12 link=topic=1473.msg13959#msg13959 date=Apr 29 2008, 16:08\'
Kupuję procesor poradzicie jakiś, żeby był dobry bo moja karta nie uciągnie takiego starego procka.
P.S. Moja karta to ATI Radeon 9600PRO, mój procesor to AMD Athlon, stary jak świat xD.

Jak karta nie uciągnie procka Hick niezła anegdota chyba płyta główna

P.s

Co mogę jeszcze poprawic aby był git

Mam

procek - Intel pentium 3.2gzh podkręcony na 3.35gzh
Karta -radek 9550 (mam zamiar zamówic GF 8600)
Płyta - (bede miał  nowa pod gF 8600)
Ram 1.5 giga

I nie wiem czy opłaca mi się do kupic 2 rdzeniówkę

Hot modding Team

0 użytkowników
Do góry