Kupujesz/Modernizujesz komputer? 664345 2308

O temacie

Autor Gothix

Zaczęty 15.04.2008 roku

Wyświetleń 664345

Odpowiedzi 2308

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Kupujesz/Modernizujesz komputer?
#1080 2013-08-10, 15:29(Ostatnia zmiana: 2013-08-10, 15:37)
A co powiesz na przeczytaj jego post jeszcze raz? I jeszcze raz, i jeszcze, do skutku, aż go zrozumiesz. Kup coś starego i za 150 zł. Dostałeś listę przykładów, 8800gt(x), 9800gtx, może dorwiesz gts250.

Nie ma możliwości zakupu nowej karty za 150 zł, która ruszyłaby płynnie gry. Zresztą, sprawa prosta: wpisz na youtube "gt610 gameplay" czy jakąkolwiek tam kartę chcesz i pomyśl, czy Ci to pasuje*.

*zobaczysz tam, że gt610 rusza już te całe nowe gierki dość znośnie, kto wie, skoro masz jakieś upośledzenie względem używek to może i ta karta ma jakikolwiek sens. Ale i tak będziesz miał gówno w porównaniu do starego hiendu.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
używek nie ma się co bać, dzięi używce w końcu zagrałem w obliviona :3

makin' bacon

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Mea, słowny props.

@Warka
Co ja Ci pisałem, GF GTX 210, 430, 610(z serii 5xx nie pamiętam nie chce mi się szukać) to gówno wyłącznie do wyświetlania pulpitu, które nie da zbytnio dużo FPSów. A awersji do używek nie rozumiem, może i trafiają się karty "odgrzewane w piekarniku", ale jeżeli karta sprawna i nikt przy niej nie majstrował to wiek nie ma dużego znaczenie(sam mam 5 letniego GF 8800 GT i problemów technicznych nie mam).

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

makin' bacon

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Ja bym poszukał coś na temat tego modelu(jakiś opinii ludzi, którzy kupili), ale jak miałbym decydować w ciemno to bym brał.

ebi
  • Gość
Posiadam laptopa tej firmy, niestety model inny, ale wygląd ten sam. Polecam, świetny notebook, bardzo cichy, bardzo wygodna klawiatura, przynajmniej dla mnie i ogółem bardzo mi się podoba, więc bez zastanowienia wziąłbym tego laptopa.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
czekam aż przyjedzie do Krakowa :3

makin' bacon

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Chcę sobie kupić nowy monitor, ale stwierdzam że potrzebny mi też nowy telewizor, rodzi się pytanie, czy jest to jakimś strasznie głupim pomysłem, by te fundusze złożyć w kupę, wziąć porządny telewizor i podłączać go przez HDMI do PC'ta?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Niby nie. Naturalnie telewizor musi mieć FullHD, bo w 1280x720 się nic pecetowego nie zmieści. I jeszcze input lag, poczytaj o tym w necie. Może zrobić się drogawo - o ile nie potrzebujesz jakiegoś 32', to prawdopodobnie taniej będzie wziąć porządny monitor i tuner tv.

Z drugiej pecet z ekranem 32' to by było coś :D

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Niby nie. Naturalnie telewizor musi mieć FullHD, bo w 1280x720 się nic pecetowego nie zmieści. I jeszcze input lag, poczytaj o tym w necie. Może zrobić się drogawo - o ile nie potrzebujesz jakiegoś 32', to prawdopodobnie taniej będzie wziąć porządny monitor i tuner tv.

Z drugiej pecet z ekranem 32' to by było coś :D
Ja tak używam, zajebista zajebistość.
Telewizory porządne 32” z fullhd nie są teraz jakoś super drogie, wystarczy wyczaić promocję, ale często np w takim MediaMarkcie za 1200-1500 można wyrwać i to w dodatku jakiegoś Samsunga czy innego Sony. Ostatnio nawet FullHD 3D było w tej cenie.

Pierwszy wynik z ceneo http://www.best-media.pl/telewizor-samsung-ue32f5300-led-smart-tv-full-hd-dvb-t-usb.html

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Jono poleca, ufam ślepo.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
używek nie ma się co bać, dzięi używce w końcu zagrałem w obliviona :3
No, też myślałem że można w niego grać tylko na haju.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jono poleca, ufam ślepo.
Dobrze robisz.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Krótka piłka - informatyk składa mi nowego kompa, wcześniej miałem  już dysk twardy i kartę graficzną (amd hd6950) do niego,  na tej podstawie zrobiliśmy cały wykaz częsci który niestety został u niego, więc nie pamiętam dokładnie co i jak. Co natomiast mnie wkurza to to że przeraził się gdy zobaczył 8pinowy input na zasilanie z tyłu karty, powiedział że to dziwne, i że on ma tylko 6pinowe adaptery. Jako że znam się na tym bardzo słabo, po szybkim przeglądnięciu neta w domu i spytaniu się znajomych dowiedzaiłem się że standardem teraz który jest już wmontowany w zasilacz sa kable 8pinowe albo 6+2pinowe i że mój informatyk jest kretynem. Kiedy zadzwoniłem do niego i powiedziałem to co usłyszałem (oczywiście pomijając partie o kretynie), na wszystko mial oczywiscie kontr argument, a pod koniec dodał że jeszcze nawet niczego nie zrobił w tym kierunku i że jutro rano się za to wezmie. Pytam się tylko czy istnieje jakikolwiek problem czy po prostu ktoś jest niedoinformowany.

Spoiler

WAH WAH WAH.

Kazzmir
  • Gość
stary gf8800 ma 6 pinowe zasilanie, ale np gf580 ma 6+(6+2)

LeOn91

LeOn91

Użytkownicy
posty60
Propsy7
  • Użytkownicy
Nie kumam, skoro nie ma adaptera pod 8 pinowe wejście zasilania to niech kupi i po problemie, to kosztuje 10zł.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zasilacz to Chieftec CTG-550-80P, który na pokładzie ma tylko 2 6pinowe PCi,

Spoiler

WAH WAH WAH.

LeOn91

LeOn91

Użytkownicy
posty60
Propsy7
  • Użytkownicy

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zapewne jest, ale do czego dążysz?

Spoiler

WAH WAH WAH.

LeOn91

LeOn91

Użytkownicy
posty60
Propsy7
  • Użytkownicy
No to kupujesz  TAKI kabel i powinno być git.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry