Mam problem. W programie wings 3d zrobiłem miecz(nazwałem go Itmw_2H_wiedzminski_miecz" ) dodałem go do gry(gothic 2 nk)(oczywiście skrypty też zrobiłem), ale po dodaniu zabaczyłem że nie ma kolorków i miałem zamiar go oteksturować.
Niestety skończyło się na zamiarach, bo nijak nie mogłem oteksturować tego miecza. Dodałem pliki "Itmw_2H_wiedzminski_miecz.tag" do textures\items. Jak to nie poszło to dodałem jeszcze plik Itmw_2H_wiedzminski_miecz-c.tex do textures\_compiled i nic. W grze wyświetla mi się cały czas nieoteksturowany miecz. tekstury zrobiłem w gimpie a eksportowałem z go mana do .tag i .tex.
Może ktoś z was wie dlaczego nic się nie dzieje i nie ma tej cholernej taxtury??
Miałbym prośbę żeby ktoś łopatologicznie wytłumaczył jak dodać nową texture do miecza i jak zrobić tą texture bo nie mogę znaleźć w necie takiego poradnika.
Korzystałem z wings 3d i go mana do robienia plików tag i tex oraz gimp-a.
Dodaje jeszcze załącznik z plikami które sam zrobiłem (łącznie z nieudaną texturą)
[attachment=574:Nowy folder (2).rar]
Sorry że może dodalem tamat w zlym dziale ale to mój pierwszy post na the modders