Jak skomponować utwór - Pytanie ;p 5345 9

O temacie

Autor Entist

Zaczęty 12.06.2011 roku

Wyświetleń 5345

Odpowiedzi 9

Entist

Entist

Użytkownicy
posty17
Propsy4
  • Użytkownicy
Siema
Mam małe pytanie bo chce dla próby nagrać jakiś utwór do soundtraka modyfikacji ale niewiem jak go skomponować macie jakieś rady do programów itp. ?

hegemonista

hegemonista

Użytkownicy
posty55
Propsy44
  • Użytkownicy
Talent muzyczny a do tego wykształcenie odnośnie teorii muzyki i zasad rozpoznawania słuchowego współbrzmień. Jak tego ci brak, to nie ma innego wyjścia, niż metoda dedukcji. Szukasz dźwięków - pasuje? - zapisujesz.
Jest to dość czasochłonne, bo poza tym pozostaje trochę zabawy w programami do obróbki dźwięku. Ale życzę powodzenia :ok:  wierzę w Ciebie.

Chcę być fajny na tM. Wspomóż mnie i daj mi propsa

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W wyczuciu muzyki Ci nie pomogę, albo się z tym rodzisz albo nie .
Ale do muzyki korzystaj na początek z FL Studio, potem może z Cubase'a lub Abletona.
Logic też dobry , ale tylko na Maca.

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta
FL Studio jest za trudny na początek. Trzeba w nim sporo się bawić żeby coś w miarę zrobić

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zależy, kto się za niego zabiera. FL według mnie jest najłatwiejszy z wyżej wymienionych programów
A z resztą w jakim innym programie mógłby zacząć ?

iktorn

iktorn

Użytkownicy
posty89
Propsy12
  • Użytkownicy
Fl jest prosty jak się zna pojęcia z zakresu muzyki i angielski w podstawach. Reszta to ogarnięcie i wyczucie.

Entist

Entist

Użytkownicy
posty17
Propsy4
  • Użytkownicy
w FL sobie trochę radze :P

Padsbanger

Padsbanger

Użytkownicy
posty2
Propsy2
  • Użytkownicy
Witam,

Ja osobiście polecam Ableton-a. Ma bardzo prosty i czysty interfejs i jest do niego bardzo dużo tutoriali na youtube-e ^^

Tyfus

Tyfus

Użytkownicy
posty121
Propsy8
  • Użytkownicy
FL Studio jak wyżej ludzie wymienili :D  ja używam też Guitar Pro 5 (jeżeli znasz akordy stworzenie czegoś nie powinno stwarzać Ci trudności) do tego audacity xD tego używam :D  kiedyś jeszcze miałem eJay, ale nie odpowiadał mi.

WiToJcIe!!! xDD

DjSebuś

DjSebuś

Użytkownicy
posty1
Propsy1
  • Użytkownicy
Drogi kolego i inni czytelnicy na tym o to forum tworze muzykę, tworze RAP, robię też bity w fl Studio jak dla mnie jest to łatwy program wszystko jest ładnie dobrze opisane. Już troche trudniejszym jest Cubase(mam nadzieje że nie pomyliłem nazwy). Jak ktoś chce mogę w łatwy sposób wyjaśnić wszystko w fl studio pisać gg 9043139 Powodzonka

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry