[GIMP] Nakładanie na siebie 2 gifów 4067 2

O temacie

Autor Buras

Zaczęty 12.06.2011 roku

Wyświetleń 4067

Odpowiedzi 2

Buras

Buras

Użytkownicy
posty202
Propsy23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Od pewnego czasu (gdzieś tak 10 minut :D ) zmagam się z łączeniem, nakładaniem na siebie dwóch animacji w formacie .gif. Jednak gdy otworzę pierwszą animację, a następnie otworzę 2 jako warstwę, ładują mi się klatki pierwszej animacji, a zaraz potem klatki drugiej.
Efekt: Animacje odtwarzane są po kolei, a nie równocześnie, do czego właśnie dążę.

Prosiłbym o jakąś radę, jakie środki mam podjąć, jakich filtrów użyć itd.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Musisz w jakiś sposób połączyć warstwy obu animacji. Może przezroczystość 50%?

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Buras

Buras

Użytkownicy
posty202
Propsy23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z tą przezroczystością nie jestem pewien, bo zmienię wtedy przezroczystość tylko 1 klatki. Może wcześniej źle sprecyzowałem, więc dodam, że ilość klatek w 2 animacjach nie jest taka sama.
Chodzi mi po prostu o to, żeby animację odtwarzały się w kółko, tak, jakbym ją odpalił przez podgląd, ale żeby jedna nałożona była na drugą.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry