Spacer - błąd przy teksturowaniu 3468 6

O temacie

Autor taki jeden ludek

Zaczęty 21.01.2011 roku

Wyświetleń 3468

Odpowiedzi 6

taki jeden ludek

taki jeden ludek

Użytkownicy
posty62
Propsy10
  • Użytkownicy
Witam jestem tu nowy i mam  problem . Otóż stworzyłem świat ( w wings 3D  :D  ),zapisałem go jako 3ds , wszystko ładnie , git ale jak zacząłem teksturować pojawiły się błędy . Zaznaczyłem powierzchnię , wybrałem teksturę , zatwierdziłem ppm , wcisnąłem spację i co zobaczyłem ?! jeden kolor a nie jak na teksturze wiele setek kolorów ! A więc użyłem num locka ( liczb tam zawartych czyli 1 , 9 ,4 itd....) ale nic się nie stało . upewniłem się czy jest on włączony i dalej nic . ale gdy wciskam strzałkę (obojętnie jaką ) zaczynają poruszać się piksele . postanowiłem sprawdzić jeszcze takie klawisze jak : insert , home ,page up itd.... ,lecz one też nie zadziałały . Pobrałem mapkę z wow'a i sprawdziłem na niej . Jak się okazało tam wszystko ładnie się sprawowało ....... do czasu . Niechcący podczas skalowania tekstury wcisnąłem ppm . jak się okazało spacer nie zawiesił się lecz nie dało się poruszać  ani zaznaczać kolejnych elementów mapy . wyłączyłem spacera zapisując mapkę . włączyłem go znowu wczytałem tamtą pracę , położyłem teksturę i walłem minę pod tytułem :  :ayfkm:  are you fuc@@@ kidding me . Zobaczyłem znowu wielki piksela mój num lock znowu cudem przestał działać . Czy wiecie jak zaradzić temu problemowi ? Prosił bym o szybką odpowiedź gdyż mapka którą wykonałem (ta z wingsa 3D ) ma być za 2 tygodnie skończona .

"absterget Deus omnem lacrimam ab oculis "Apokalipsa wg św. Jana.

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
ja robie w wings. dać ci rade? spróbuj zaznaczyć obszar > wybierz teksture > zastosuj > i 3maj spacje + 1 przez jaką minute. pewnie drobno zmappowałeś. yyy.. a ty wogóle ZMAPPOWAŁEŚ?

FraseR
  • Gość
Najlepiej jest oteksturować zena w jakimś programie, np. w Wingsie czy w Blenderze, a potem możesz poprawić jakieś błędy w spacerze.

damdan

damdan

Labirynt
posty176
Propsy43
ProfesjaLvl designer
  • Labirynt
w spacerze masz taki pasek z 4 ikonami , jak masz nałożoną teksturę , kliknij tą pierwszą ikonę z góry (niebieski trójkąt) , i wtedy zobacz efekt . Spacer jest dobry do teksturowania światów , gorzej już z małymi elementami typu broń itp.

taki jeden ludek

taki jeden ludek

Użytkownicy
posty62
Propsy10
  • Użytkownicy
jestem super zielony w teksturowaniu i tworzeniu światów i nie wiem co znaczy zmappować . po prostu wymodelowałeś świat zeskalowałem równomiernie eksportowałem do 3ds bez żadnego mapowania , potem w spacerze tylko skompilowałem i zacząłem teksturować
Edit : Sposób damdan'a działa . prosił bym jeszcze o wytłumaczenie mapowania

damdan

damdan

Labirynt
posty176
Propsy43
ProfesjaLvl designer
  • Labirynt

damdan
Labirynt

Spacer - błąd przy teksturowaniu
#5 2011-01-22, 12:20(Ostatnia zmiana: 2011-01-22, 12:24)
no normalnie teksturujesz i gdy masz zamazaną teksturę to zaznaczasz ten zamazany obszar i klikasz przycisk :

naciskasz spacje i oglądasz rezultat

up.:Temat

taki jeden ludek

taki jeden ludek

Użytkownicy
posty62
Propsy10
  • Użytkownicy
dzięki za pomoc  :D   . Niewierze że jestem tak głupi  :facepalm:  xD. Temat do zamknięcia

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry