Filmy/Seriale 552103 1647

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 552103

Odpowiedzi 1647

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Filmy
#100 2008-11-10, 01:44(Ostatnia zmiana: 2008-11-10, 01:48)
A ogląda ktoś tutaj Anime?

Na przykład ostatnio oglądałem wszystkie odcinki Devil May Cry w wersji anime, polecam :P
A Green Green... Cóż, nieopisywalne xD To trzeba zobaczyć :P

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty454
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Z anime to podobał mi się serial Dragon Ball Z (i tylko Z), pięknie się naparzali, dużo krwi, łamanie kończyn, wredni wrogowie i przemocne kamehamea (tak to krzyczeli?). Grałem nawet w taką gierkę.

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Cóż ja również oglądam. Też widziałem Devil May Cry w wersji anime i doszedłem do wniosku, że te wszystkie demony musiały mieć układ krwionośny podciśnieniem rzędu kilku tysięcy amosfer.

A z anime, które mi się spodobały, to na pierwszym miejscu stoi Neon Genesis Evangelion. Lubię anime, które dają trochę do myślenia. Oprócz tego wydziałem jeszcze Higurashi no Naku Koro ni (obie serie), ogólnie ciekawa forma, jednak banały mówione czasem przez niektórych bohaterów psuły klimat.

A co do anima niższych lotów to z nudów oglądałem Bleacha i coś co się nazywało bodajże Zero Louise

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
GTO to najlepsze, najśmieszniejsze a zarazem najbardziej urokliwie popierdolone anime jakie widziałem :D  To trzeba widzieć ;D. Ktos czyta mange?

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
To o takim przestępcy który zatrudnia się w szkole i odpierdala manianę? W takim razie nie, nie czytałem :D .
A poza tym, DB rulezz 4 ever.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Widział kto Vexille? Fajne anime :D

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
ja widziałem, a co w nim fajnego po za efektami?

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

Filmy
#107 2008-11-13, 19:24(Ostatnia zmiana: 2008-11-13, 19:25)
ja widziałem, a co w nim fajnego po za efektami?
Bo pewnie masz porównanie, mi się wydaje spoko i polecam; to jedyne anime, które oglądałem poza Pokemonami w dzieciństwie :D

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ja nigdy nie oglądałem anime i raczej nie zacznę. Nie wiem czemu, ale po prostu mnie to odrzuca.

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Bo w moim przekonaniu anime różni się diametralnie od zachodniej animacji. Począwszy od oprawy graficznej (na zachodzie obraz jest bardziej \"sztywny\", a w anime często \"płynny\"), po samą fabułę (tematy są bardzo różnorodne, a także japończycy często stare tematy \"zachodnie\" znacznie modyfikują) i kreację postaci (zachowania, po części system wartości różnią się od naszych prawda?). Ale mnie te różnice nie odrzucają, a raczej ciekawią. np pod względem psychologicznym.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Filmy
#110 2008-11-13, 20:03(Ostatnia zmiana: 2008-11-13, 20:03)
Psychologicznym? Co powiecie o "Paranoia Agent" Anime przedstawia chłopca z kijem bassbolowym (siekacz? :D ) ,który z odcinka na odcinek za jego pomocą, skutecznie pozbywa się ofiar, zwykłych obywateli. To anime trzeba ogarnąć :[

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent

dr inż. Fenix
The Modders

Filmy
#111 2008-11-13, 20:05(Ostatnia zmiana: 2008-11-13, 20:06)
Cóż mając na myśli \"psychologiczne\", miałem na myśli sposób myślenia normalnych japończyków. I jeszcze pewne anime w których położony jest nacisk na psychologię postaci jak Evangelion, Experemints Lain czy już nawet Higurashi wspomniane wcześniej

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Evangelion

Evangelion... :D  Słyszałeś może o takich klasykach jak Gundam Wing czy Vision Of Escaflon :[  ?

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Gundam? Coś z wielkim robotem?
tego drugiego nie kojarzę

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Skoro wspomniałeś O NGE myślałem ,że nieco znasz te klimaty. W każdym razie polecam, szczególnie to pierwsze. :D

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Nie wiem czy NGE do końca wpasowuje się w te klimaty. Owszem, za pomocą mechów ludzie walczą ze złymi wielkimi najeźdzcami z kosmosu, jednak wydaje mi się ważniejsze to, że ci najeźdzcy są nazywani aniołami, a ludzie też od nich się wywodzą. A mechy miały być bogami stworzonymi przez ludzi.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Kiedyś oglądałem taką bajkę Tygrysia Maska. Napierdalanka :D , ale nie pamiętam, czy to anime.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Vierzba

Filmy
#117 2009-01-11, 22:40(Ostatnia zmiana: 2009-01-13, 00:17)
Dziś rano spakowałem do plecaka pięć puszek Pepsi Coli Light Zero Super Duper Extra Saletra Szlus w limitowanej puszce w pluszowe misie, pół kilo smalcu zapiekanego z miodem oraz bochen chleba z cukrem i z wodą, którą dziadek wyciągnął ze studni. Z całym tym rynsztunkiem wyruszyłem na tytaniczną pracę, czyli uprzątnięcie Chlewu Augiasza, którym jest mój pecetowy Hard Disk.
OK, może trochę demonizuję, ale znalazłem coś, co fanów z.f. Skurcz wprawi w spazmy i orgazmy. Panie, panowie, dewianci: Oto coś, czego bracia Lumiere oczekiwali ze łzami w oczach od pierdolonego dziewięć - czwartego. Kompletny (mam nadzieję) spis arcydzieł kinematografii ekipy zespołu filmowego SKURCZ, obecnie GIT Produkcja dostępny w ynternecie z wbudowanymi odnośnikami. Tak, już możecie klaskać.

KRÓTKOMETRAŻOWE
Kung Fu Pantera II
Zły szeląg
Bułgarski Pocisk
Tęcza
Bandziorno
Dżudo Honor 7
Cobra
Kobyle Caco
Kakaowi bracia
Szczęście w nie szczęściu

SERIALE
Bułgarski pościg
Bulgarski pościg - odc.2: "Mikroprocesor w tytanowej skrzyneczce w okleinie imitującej drewno"
Bułgarski pościg - odc.3: " kontrol "
Sierżant Mścisław Pięść na tropie
Odc. 3 - "Włokniarz"
YYY
Program telwizyjny którego zawartość obfituje w skecze ze znanymi postaciami ze świata muzyki.
YYY z.f.Skurcz I
YYY z.f.Skurcz II
YYY z.f.Skurcz III

TELEDYSKI
Zacier - Tango
TPN 25 - Karate Pumo
Kazik - Idę tam gdzie idę
KNŻ - Las Maquinas De La Muerte

FILMY
Bułgarski pościkk
Bułgarski pościkk (part 1)
Bułgarski pościkk (part 2)
Bułgarski pościkk (part 3)
Bułgarski pościkk (part 4)
Bułgarski pościkk (part 5)
Sum tak zwany olimpijczyk
http://video.google.pl/videoplay?docid=-19...jczyk&hl=pl
Wściekłe Pięści Węża
Wściekłe Pięści Węża (part 1)
Wściekłe Pięści Węża (part 2)
Wściekłe Pięści Węża (part 3)
Wściekłe Pięści Węża (part 4)
Wściekłe Pięści Węża (part 5)
Wściekłe Pięści Węża (part 6)
Wściekłe Pięści Węża (part 7)
Sarnie Żniwo, czyli Pokusa Statuetkowego Szlaku (aka Wściekłe Pięści Węża 2)
Sarnie żniwo (part 1)
Sarnie żniwo (part 2)
Sarnie żniwo (part 3)
Sarnie żniwo (part 4)
Sarnie żniwo (part 5)
Sarnie żniwo (part 6)
Sarnie żniwo (part 7)

Miłego tracenia czasu przed kompem i nie wychodzenia na lodowisko z przyczyn przyssania przez obrotowe krzesło.

Baster

Baster

Użytkownicy
Root Oszust
posty184
Propsy11
  • Użytkownicy
  • Root Oszust
Ostatnio zacząłem oglądać anime.
Oglądałem Devil may cry (średnio mi się podobało, spodziewałem się więcej)
Gantz (już lepsze, póki co najlepsze jakie widziałem, bo lepsze od DMC :D )
Niedługo zabieram się za polecane Hellsing, podobno jedno z lepszych anime.

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy

Berserker

Filmy
#119 2009-03-30, 21:19(Ostatnia zmiana: 2009-03-30, 21:19)
Ja w sobotę w TVP 1 oglądałem o 20.10 film pt.  Dziewiąta kompania.
Film oparty na faktach, opowiadający o rosyjskich żołnierzach broniących wzgórza 3234 w Afganistanie. Obraz pokazuje desperacką walkę młodych żołnierzy rosyjskich, których atakują tzw. Duchy ( Afgańce :D  ),
Pozytywny film :D

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

0 użytkowników
Do góry