Filmy/Seriale 517152 1647

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 517152

Odpowiedzi 1647

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
To pisz do George R. R. Martina żeby zmienił książkę bo czegoś ci brakuje i czujesz niedosyt.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
że aktualnie oglądam też serial "Vikings", który IMO jest po prostu lepszy.
Kto Cię przysłał? Thoro? Elvis?

Arszonto

Arszonto

Użytkownicy
posty99
Propsy34
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
To pisz do George R. R. Martina żeby zmienił książkę bo czegoś ci brakuje i czujesz niedosyt.
Próbowałem. Nie odpisał. Myślisz, że powinienem spróbować wysłać kolejną wiadomość, ale tym razem po angielsku?

Nieee ;D Przypadkiem trafiłem na ten serial, i jest naprawdę fajny, chociaż IMO pierwszy sezon był lepszy niż drugi, ale zobaczymy co będzie dalej.,.. Jeszcze się nie skończył.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Ej co znowu ja... sam Vikinga nowego nie oglądam ale pierwszy sezon był naprawdę dobry i historycznie i aktorsko i w ogóle w porównaniu do tego co wychodzi w większości.

Sam jednak jestem fanem innych czasów i preferuje seriale BBC bo jednak skurwysyństwa trzymają poziom jak np Ripper Street czy Peaky Blinders. Oczywiście są też HBO jak Boardwalk Empire i Deadwood ale HBO samo w sobie jest klasą jeżeli chodzi o wykonanie.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Próbowałem. Nie odpisał. Myślisz, że powinienem spróbować wysłać kolejną wiadomość, ale tym razem po angielsku?
:D

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
że aktualnie oglądam też serial "Vikings", który IMO jest po prostu lepszy.

Gry o Tron nie oglądałem, próbowałem czytać książkę. Po rozdziale, dwóch rzuciłem w kąt bo okazało się być kolejnym fantasy.
Vikings>Gra o Tron

Edit@ Przy okazji, 6. odcinek drugiej serii miażdży. Ciekawe czy zaczyna się tak ociekająca zajebistością końcówka sezonu, jak przy sezonie 1.(ostatnie 3 odcinki niszczą, każdy w inny sposób).

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
okazało się być kolejnym fantasy
no shit sherlock :lol2:

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Co ja poradzę, że twórcy fantasy są najczęściej słabi i idą po najmniejszej linii oporu. Nie mówię, że Gra o Tron jest taka, Vikins wygrywa podejściem do tematu i zajebistością.

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Co ja poradzę, że twórcy fantasy są najczęściej słabi i idą po najmniejszej linii oporu. Nie mówię, że Gra o Tron jest taka, Vikins wygrywa podejściem do tematu i zajebistością.
Ale fabuła mogłaby być lepsza.
Spoiler
No bo kto łamie sojusz i nie oczekuje, że będzie odwet za to?

Arszonto

Arszonto

Użytkownicy
posty99
Propsy34
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
@Adanos

W sumie to złamanie sojuszu nie jest równoznaczne z wypowiedzeniem wojny i nie musi nastąpić za to odwet, a przynajmniej nie jest tak w Europie Universalis :D

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ale dostajesz wtedy casus belli i jak szybko się uporasz z wrogiem, możesz zająć się zdrajcą :D

A w wikingach chodziło o dość wielkie skarby :D

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Obejrzałem właśnie Grę o Tron S04E08. Pozwoliłem sobie napisać recenzję, spoiler-free version.
Spoiler
o kurwa...

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Świetna recenzja, oddaję w 100 % to, co działo się w tym odcinku. :ok:

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Jakaś alternatywa dla Breaking Bad? Po takim sztosie wątpię, że mnie coś zadowoli w ogóle ;/

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
poleciłbym ci wyżej wymienioną Grę o Tron. Tak samo jak Breaking Bad ma kilka niezwykle zaskakujących momentów i potrafi wciągnąć :D

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Vuler

Vuler

Użytkownicy
posty60
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Szukam jakiegoś dobrego filmu w stylu/klimacie "Figth Club"(Podziemny krąg). Znacie coś dobrego?

Sculler

Sculler

Użytkownicy
posty339
Propsy273
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
Kurde, powiem Ci, że ciężko znaleźć film o podobnym klimacie, a na dodatek na tak wysokim poziomie. Jedyne tytuły, które przychodzą mi do głowy oraz są w pewien sposób powiązane z tym filmem to: "Donnie Darko", "Piekny umysł", "Siła strachu", "Z piekła rodem", "American History X"(też z Nortonem).

some things are meant to be

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Zna ktoś może jakieś stare filmy, klasyki? Tematyka dowolna, zależy mi żeby był dobry... oglądałem ostatnio filmy z Tomem Hanks'em Zielona Mila, Forrest Gump i bardzo mi się podobały, aż żałuje że nie oglądałem ich nigdy wcześniej lol. 

0 użytkowników
Do góry