Filmy/Seriale 604033 1647

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 604033

Odpowiedzi 1647

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Obejrzałem sobie Gorączke.

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Ja ze swojej strony mogę polecić wspaniały film który niedawno obejrzałem - The Divide
Ogólnie to coś dla fanów post-apokaliptyki.
Po wybuchy bomby atomowej grupie osób udaje się schronić w piwnicach okazałego apartamentowca. Po jakimś czasie odnajdują ich ubrani w kombinezony osobnicy, którzy bynajmniej nie mają zamiaru udzielać im jakiejkolwiek pomocy. Zabrawszy ze sobą małą dziewczynkę, wycofują się natomiast zdezorientowani ''więźniowie'', obawiając się promieniowania postanawiają zostać w piwnicy i stanąć do walki o przetrwanie.

Film jest jak dla mnie rewelacyjny, być może dlatego że jestem zagorzałym fanem świata post apokaliptycznego, ale ten film.. pokazuje prawdziwy obraz ludzi, ludzi którzy są zdolni do wszystkiego gdy zauważyli że świat który znają przestał istnieć w mgnieniu oka. Muzyka w filmie jest także genialna, powala na kolana. 
Mogę jeszcze dodać od siebie że film nie jest dla.. każdego, jest tam mnóstwo ''ostrych'' scen, jest momentami bardzo brutalny. Jeżeli ktoś lubi takie klimaty to polecam. I radzę oglądać samemu, skupić się i.. ''podziwiać'' jak ludzie zamieniają się w potwory. 

Dam trailer do filmu:
https://www.youtube.com/watch?v=iaLpieSNIfk

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten

Filmy
https://www.youtube.com/watch?v=PlfRazusZBk
W gimnazjum oglądałem z zapartym tchem, dziś już tak nie śmieszy ale mimo to obejrze.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeden z najlepszych Honest Trailerów ostatnich czasów :D
https://www.youtube.com/watch?v=Sge5sUNJkiY

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
:I blagam cie... filmy marvela, serio?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
https://www.youtube.com/watch?v=Vd20pywMXuY

Amerykańce rimejkują koreańskiego klasyga, zobaczymy co wyjdzie :D Oryginał rył banię i rozkładał na łopatki, zobaczymy czy Amerykańcom powiedzie się skopiować jego geniusz.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Sili0n

Sili0n

Użytkownicy
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone"
posty108
Propsy20
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • "Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone"
Oglądałem niedawno film " Zagłada planety Ziemi" bardzo fajny :D polecam :ok:

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
https://www.youtube.com/watch?v=PUKMUZ4tlJg

Btw. Gratuluje producentom pomysłu na reklamę i promocję filmu, 31 milionów wyświetleń w 3 dni - niezły wynik...

Elo

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wybrałem się wczoraj do kina na Wilka z Wall Street i jestem zupełnie rozczarowany. Po zachęcających opiniach, jakie słyszałem, spodziewałem się naprawdę dobrego kina, a dostałem gniot nafaszerowany prymitywnym dowcipem rodem z Kac Vegas, dotyczącym na zmianę walenia konia i ruchania dziwek. Praktycznie pod każdym względem film mógł być lepszy i naprawdę nie wiem, czym się wszyscy tak podniecają - na Oscara w ogóle to nie zasługuje, a niby spodziewają się kilku. Kumpel, z którym byłem w kinie, powiedział że "nie rozumiem filmu, bo nie znam się na giełdzie ani na narkotykach". On kurwa się zna i rozumie, no super. Jak dla mnie film to zmarnowanie ogromnego potencjału i sporej kasy na tak chujowy rezultat.

Jest wiele filmów, które mają z Wilkiem coś wspólnego, a które stanowczo go przerastają:

Infiltracja - film od tego samego reżysera (Martina Scorsese) i również z Leonardo DiCaprio (jak dla mnie jego najlepsza rola), zasłużone 4 Oscary, wartka akcja, ciekawa fabuła.
25ta Godzina - tematyka narkotykowa, doskonałe przedstawienie Nowego Jorku, wspaniała gra aktorska, świetne zakończenie, którego Wilkowi brakowało.
W Pogoni za Szczęściem - świat maklerski, od zera do bohatera, biograficzny, świetnie zagrany, z dawką inteligentnego humoru, chwytający za serce.
Las Vegas Parano - tematyka mocno narkotykowa i pokazanie stanów po spożyciu w oryginalny, a nie chujowy sposób.

Wilk z Wall Street to denna fabuła, typowe amerykańskie od zera do bohatera pokazane w wyjątkowo kiepski sposób, naprawdę chujowy montaż (zdarza się, że w rozmowie nagle jest "15 sekund później", przy czym nie jest to zasygnalizowane w żaden sposób, po prostu twarz DiCaprio nagle przeskakuje jakby te 15 sekund zostało po prostu wycięte), spore przestoje w fabule i zupełnie niepotrzebne, nużące dialogi, brak konkretnego początku i końca, ostatnia scena zupełnie z dupy, mizerna narracja.

3/10.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
http://www.filmweb.pl/film/Uciekinier-2012-629779

Obejrzałem na przypał i bardzo mi się spodobało. Solidny film w starym stylu, gdzie główny wątek jest jedynie głównie motorem napędowym dla różnych perypetii i przeżyć bohaterów. Cała akcja płynie bardzo wolno, więc jest to bardziej film który skłania do refleksji i pozwala skupić się na zdjęciach (bardzo pięknych z resztą), niżeli karmi widza emocjami i dynamiczną fabułą bo takiej tu po prostu nie ma. Dużo jest natomiast o życiu, dorastaniu, relacjach rodzinnych czy starych uniwersalnych prawdach o tym, że każda kobieta kurwą jest i nie zasługuje aby poświęcać jej jaką kolwiek uwagę. Wszystko ukazane przez pryzmat historii, która na pierwszy rzut oka ma niewiele wspólnego z powyższymi. Zdecydowanie polecam, bo jak już powiedziałem, takich filmów nie robi się od dobrych kilkunastu lat, tak też nie jest to typowy współczesny dramat czy inne kino, które mogłoby się kojarzyć z taką a nie inną tematyką filmu. Polecam w chuj :ok:

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Up@ Poczytałem trochę na filmwebie i z pewnością obejrze.
Btw, od zawsze rozpierdalały mnie polskie tłumaczenia tytułów..

Elo

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
https://www.youtube.com/watch?v=fo4_r5RlBII

#JackIsBack

5 Maja powraca serial 24 godziny <3

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Cytat: Żadna Głupia Spółgłoska
Wybrałem się wczoraj do kina na Wilka z Wall Street i jestem zupełnie rozczarowany. Po zachęcających opiniach, jakie słyszałem, spodziewałem się naprawdę dobrego kina, a dostałem gniot nafaszerowany prymitywnym dowcipem rodem z Kac Vegas, dotyczącym na zmianę walenia konia i ruchania dziwek. Praktycznie pod każdym względem film mógł być lepszy i naprawdę nie wiem, czym się wszyscy tak podniecają - na Oscara w ogóle to nie zasługuje, a niby spodziewają się kilku. Kumpel, z którym byłem w kinie, powiedział że "nie rozumiem filmu, bo nie znam się na giełdzie ani na narkotykach". On kurwa się zna i rozumie, no super. Jak dla mnie film to zmarnowanie ogromnego potencjału i sporej kasy na tak chujowy rezultat.

Jest wiele filmów, które mają z Wilkiem coś wspólnego, a które stanowczo go przerastają:

Infiltracja - film od tego samego reżysera (Martina Scorsese) i również z Leonardo DiCaprio (jak dla mnie jego najlepsza rola), zasłużone 4 Oscary, wartka akcja, ciekawa fabuła.
25ta Godzina - tematyka narkotykowa, doskonałe przedstawienie Nowego Jorku, wspaniała gra aktorska, świetne zakończenie, którego Wilkowi brakowało.
W Pogoni za Szczęściem - świat maklerski, od zera do bohatera, biograficzny, świetnie zagrany, z dawką inteligentnego humoru, chwytający za serce.
Las Vegas Parano - tematyka mocno narkotykowa i pokazanie stanów po spożyciu w oryginalny, a nie chujowy sposób.

Wilk z Wall Street to denna fabuła, typowe amerykańskie od zera do bohatera pokazane w wyjątkowo kiepski sposób, naprawdę chujowy montaż (zdarza się, że w rozmowie nagle jest "15 sekund później", przy czym nie jest to zasygnalizowane w żaden sposób, po prostu twarz DiCaprio nagle przeskakuje jakby te 15 sekund zostało po prostu wycięte), spore przestoje w fabule i zupełnie niepotrzebne, nużące dialogi, brak konkretnego początku i końca, ostatnia scena zupełnie z dupy, mizerna narracja.

3/10.
dodam do tej listy, Boiler Room, Margin Call albo dokumentalne Inside Job, Too Big to Fail, Capitalism Hits the Fan. poza tym że wolf of wall street jest oparty na faktach i tak lub podobnie w rzeczywistości było nie ma w filmie niczego fajnego. nawet to że to w jakiejś mierze fakty jest przerażające, tym bardziej że wiele w usa się nie zmieniło. zupełnie nie zasługuje na żadnego oskara. 

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
poza tym że wolf of wall street jest oparty na faktach i tak lub podobnie w rzeczywistości było nie ma w filmie niczego fajnego. nawet to
 że to w jakiejś mierze fakty jest przerażające, tym bardziej że wiele w
 usa się nie zmieniło. zupełnie nie zasługuje na żadnego oskara.
jedyne co w tym filmie jest solidne to rola di capria, który swoim aktorstwem jeszcze jakoś ratuje całość.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Obejrzałem "Perfekcjonistę" ("11.6") - spodobał mi się, bo zrobiony w typowy dla Francuzów sposób. Osoby przyzwyczajone do hollywoodzkiego kina akcji uznają go za nudny i pozbawiony treści, ale jak dla mnie taka forma przedstawienia prawdziwej historii jest najwłaściwsza. Film pozostawia wiele odpowiedzi, jako że sprawa jest świeża, a główny bohater chyba wciąż siedzi w więzieniu :D

7/10.

Mark Twain

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
oldboy 2003 vs oldboy 2013... amerykańskie byle co, choć reżyser zacny i aktorzy nawet znośnie dobrani nie dorównali oryginałowi

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor

Kelten

Filmy
https://www.youtube.com/watch?v=tzckqDV-jDs

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
temat chyba nie ten, ale zajebiste :lol2: :lol2:

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor

Kelten

Filmy
Wiem nie wiedziałem gdzie to wrzucić (był jakiś temat o YT ).
Szkoda tylko ,że większość tych ludzi śmiała się  tylko z ich odzienia .

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
oldboy 2003 vs oldboy 2013... amerykańskie byle co, choć reżyser zacny i aktorzy nawet znośnie dobrani nie dorównali oryginałowi
Oldboy oryginalny zajebisty, remake nie widziałem, szkoda że wyszło kiepsko, bo po reżyserze spodziewałem się czegoś dobrego (Spike Lee, ten sam co od 25tej Godziny).

Mark Twain

0 użytkowników
Do góry