Filmy/Seriale 597910 1647

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 597910

Odpowiedzi 1647

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Filmy
#660 2013-05-03, 10:20(Ostatnia zmiana: 2013-05-03, 10:21)
kulich to aktor grający erika, największego skurwysyna wojennego w tym serialu. jak oglądałeś 13 wojownika albo ten fajny film o oblężeniu zamku ironclad to wiesz o kim mowa.

kazzmir
  • Gość
Ravenous, polecam

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Właśnie zacząłem oglądać Dextera. Rewelacyjny serial ,polecam :ok:

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

kazzmir
  • Gość
https://www.youtube.com/watch?v=tDxDEjDMreA

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Filmy
#664 2013-05-16, 17:50(Ostatnia zmiana: 2013-05-16, 17:50)
Aż się po połowie trailera przestraszyłem, że to nie jest Riddick jakie bym wymagał :lol2:
Wiedziałem, że tworzą już nowego, acz liczyłem na rozwinięcie wątku nekromantów - z tego co widzę został jednak porzucony :C

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Artem

Artem

Użytkownicy
posty16
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aż się po połowie trailera przestraszyłem, że to nie jest Riddick jakie bym wymagał :lol2:
Wiedziałem, że tworzą już nowego, acz liczyłem na rozwinięcie wątku nekromantów - z tego co widzę został jednak porzucony :C

W zasadzie Riddick został ich lordem a raczej ciężko go sobie wyobrazić sprawującego rządy nad ich armią, pewnie i tak by wszystkich osrał i tyle by było z tego wątku.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
https://www.youtube.com/watch?v=xNfPGKacAeU

Wygląda na fajność... i do tego dobra muzyka :ok:

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Polecam Pokłosie. Zadziwiająco dobry film jak na nasze polskie który nie zanudza i od początku trzyma w napięciu. Pomijając główny wątek i problematykę jaką porusza film to warte uwagi jest przedstawienie życia mieszkańców wsi i ta rdzenna polacka mentalność. Coś wspaniałego, coś do dotychczas na ekranie widziałem jedynie w starych reportażach z lat 90.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Obejrzałem 9 i mam ambiwalentne odczucia. Bardzo fajna animacja, szczegółowa sceneria, chociaż miejscami wyglądało to, jakby zatrudniali grafików o naprawdę różnych umiejętności - koło modeli bardzo szczegółowych można było zobaczyć takie, które wyglądały jak robione przez nowicjusza, z rozciągniętymi teksturami i płaskie. Fabularnie kiepsko - w sumie nie wiem, do kogo ten film miał być skierowany, bo przedstawiony świat raczej nie był bajkowy, a historia całkiem dziecinna, typu: "musimy wrócić i ocalić ich dusze". Plus za dobry, steampunkowy klimat, minus za fabułę i brak jakiejkolwiek logiki. 6/10.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

kazzmir
  • Gość

kazzmir
Gość

Filmy
#670 2013-05-30, 23:13(Ostatnia zmiana: 2013-05-30, 23:14)
zadziwiająco fajny film "Hamilton: I nationens intresse"

zaczyna się od:
no swedish intelligence personel has a licence to kill.
it is something to be avoided at all costs.
unless it happens to serve the best interests of the nation.

zginie wielu złych ludzi szkodzących szwecji xD

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzisiaj lecą 3 zajebiste filmy:
1. Apocalipto na Ale Kino o 22:25
2. Felon(Skazaniec) na Polsacie o 21:55. Coś dla fanów więziennych filmów, jak dla mnie film przekozak, więc polecam.
3. Fałszerze na TVP Kultura o 21:45. Jeszcze nie oglądałem tego filmu, ale Kyro polecał, więc dzisiaj go obejrze...

Elo

Arszonto

Arszonto

Użytkownicy
posty99
Propsy34
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Arszonto

Filmy
#672 2013-06-04, 17:33(Ostatnia zmiana: 2013-06-04, 17:34)
Oglądał ktoś ostatni odcinek gry o tron (sezon 3, epizod 9)? EPIC EPIC EPIC. Końcówka rozjebała system, najlepszy odcinek/serial/film/ekranizacja ever.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
ależ to będzie niepopularna opinia

o boże, jak niepopularna

Spoiler
Muszę szczerze przyznać, że czytając książkę wyobrażałem sobie to dramatyczniej, bardziej żywo (żywo? nie wiem, brak mi słów na opis), no, lepiej. Spodziewałem się ciut więcej.

acz jest spoko

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Filmy
#674 2013-06-04, 17:51(Ostatnia zmiana: 2013-06-04, 17:52)
ależ to będzie niepopularna opinia

o boże, jak niepopularna

Spoiler
Muszę szczerze przyznać, że czytając książkę wyobrażałem sobie to dramatyczniej, bardziej żywo (żywo? nie wiem, brak mi słów na opis), no, lepiej. Spodziewałem się ciut więcej.

acz jest spoko

Spoiler
Mnie w sumie zakończenie odcinka się nie podobało, bo takie jakieś drętwe było. I nie ogarnąłem czemu tam nie było żadnej reakcji bohaterów. Rozumiem zaskoczenie, rany itp, ale żeby aktor stał przez  "pare minut" i wręcz czekał na to, żeby mu poderżnęli gardło czy przebili go mieczykiem ? I zamiast np próbować  zabić Freya to Starkowa podcina gardło bogu ducha winnej dziewczynie ? wut
Ale odcinek sam w sobie spoko, jak i wszystkie dotychczasowe odcinki

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Filmy
#675 2013-06-04, 17:52(Ostatnia zmiana: 2013-06-04, 17:53)
najlepszy odcinek/serial/film/ekranizacja ever.

Co? Ile ty masz lat? Urwałeś się z drzewa, gdzie do tej pory oglądałeś jakieś chujowe amerykańskie filmy o bohaterach?

Nieporównywalnym atutem serialu jest, że w kluczowych momentach potrafi rozpierdolić długo budowane wątki, ale w większości to nic szczególnie ciekawego. Obecny sezon w większości przynudzał. Dziwi mnie wydawanie tylu pieniędzy na realizacje, kostiumy a niemal całkowite olewanie jakiejkolwiek akcji na rzecz gównianych intryg i zbytniej wilowątkowości, choć ta akurat jest wymuszona przez fabułę książki.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Spoiler
Mnie w sumie zakończenie odcinka się nie podobało, bo takie jakieś drętwe było. I nie ogarnąłem czemu tam nie było żadnej reakcji bohaterów. Rozumiem zaskoczenie, rany itp, ale żeby aktor stał przez  "pare minut" i wręcz czekał na to, żeby mu poderżnęli gardło czy przebili go mieczykiem ? I zamiast np próbować  zabić Freya to Starkowa podcina gardło bogu ducha winnej dziewczynie ? wut
Ale odcinek sam w sobie spoko, jak i wszystkie dotychczasowe odcinki
Spoiler
O cholera, nie jestem sam. Wow.

Jakby Ci zadźgali kobietę/zabili syna to też jest pewna szansa, że stałbyś ogłuszony. Mimo wszystko - coś w tej końcówce zrobili nie tak, chociaż nie potrafię powiedzieć, co. Drętwość to niezłe słowo. Możliwe, że ogromnym atutem książki było opisywanie emocji, tego co się dzieje w głowach bohaterów - chociaż nie jestem pewien, czy było to bezpośrednio napisane, pamiętam, co tam sobie myśleli, choć to była może moja wyobraźnia. Mimo wszystko, oczekiwałem tej sceny z zapartym tchem, bo w książce była napisana bardzo dramatycznie, a dostałem średniawkę : (

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Spoiler
Mnie tam ciekawi, czemu cała armia Starków w ogóle nie zareagowała :lol2:  Brama w końcu była otwarta.

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten
Gry (themodders@telegram)

Filmy
Przed chwilą obejrzałem Kac Vegas III szczerze mówiąc szału nie ma :(   to tak jak z Gothic'iem gorszy od poprzednich dwóch części ale zalicza się do sagi więc i tak warto zobaczyć.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Filmy
#679 2013-06-04, 18:06(Ostatnia zmiana: 2013-06-04, 18:07)
Spoiler
Mnie tam ciekawi, czemu cała armia Starków w ogóle nie zareagowała :lol2:  Brama w końcu była otwarta.
Spoiler
Po co, skoro można pić i żreć dalej. Jak nie ten, to inny Stark, zawsze pozostaje bran i rickon :lol2:  

0 użytkowników
Do góry