Filmy/Seriale 511367 1647

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 511367

Odpowiedzi 1647

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Uwaga spoiler

Spoiler
Wszyscy giną

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Filmy
#601 2013-03-05, 18:37(Ostatnia zmiana: 2013-03-05, 18:37)
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=Ke1Y3P9D0Bc
[/media]

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zero podniety z takich filmów. Ten nawet nie prezentuje się jakoś szczególnie.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poprzednie filmy z Iron Manem były zaskakująco dobre - zwłaszcza jak na ideę przeniesienia na hollywoodzki ekran superbohaterów Marvela. Robert Downey Jr odwala dobrą robotę.
Nowy film jednak zapowiada się póki co przeciętnie.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mi się podobał jedynie Spiderman, szczególnie pierwszy bo to klasyg.

Mark Twain

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Obejrzałem "Skazanych na Shawshank", przyznam, że jednak spodziewałem się nieco więcej po tak wysoko ocenianym filmie.

Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
http://www.filmweb.pl/film/Ob%C5%82awa-2012-639947

widziałem, polecam. niepolacka kamera i niecodzienny sposób montażu i przedstawienia historii

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Obejrzałem "Skazanych na Shawshank", przyznam, że jednak spodziewałem się nieco więcej po tak wysoko ocenianym filmie.
Ja też za pierwszym razem spodziewałem się czegoś lepszego i oceniłem na 9/10. Jednak chyba za 5 razem jak oglądałem film(często leci w TV) to przekonałem się, że w pełni zasługuje na 10/10 + <3 i jakby, np. jutro leciał znowu w telewizji to bym znów obejrzał cały. Cytat z "12 małp" - "Film się nigdy nie zmienia, ale za każdym razem wydaje się inny, bo my się zmieniamy, dostrzegamy coś innego…"

Elo

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wspominałem już chyba niejednokrotnie o "Fałszerzach". To mniej więcej podobne czasy i klimaty, ale nieco inny typ więzienia. Film bije "Skazanych na Shawshank" na głowę pod wieloma względami: fabuła, muzyka, kamera, gra aktorska, klimat, intensywność, wzruszająca końcówka. Do tego jest oparty na faktach. To jest właśnie ten film, który wydaje się jeszcze lepszy z każdym obejrzeniem - ostatnio obejrzałem go po raz siódmy. Jeśli "Fałszerze" mają u mnie 10/10 jako zdecydowanie ulubiony film, to "Skazani na Shawshank" zasługują jedynie na marne 7/10.

Mark Twain

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

jono

Filmy
#609 2013-03-10, 19:06(Ostatnia zmiana: 2013-03-10, 19:09)
Obejrzałem Act of Valor/Akt odwagi, całkiem dobry, widowiskowy, fajne efekty. Porywają agentkę CIA, dowództwo wysyła foki na ratunek, to tak w skrócie, w filmie jest to bardziej rozbudowane, 6.5/10.
Chyba wspominałem już o Zero Dark Thirty/Wróg numer jeden. Film o polowaniu na Bin Ladena, aż żal mi tej komisji Oscarowej, że żadnego Oscara nie dostał. Dwugodzinne, genialne kino, dawno żaden film mnie tak nie wciągnął, że zatraciłem się w czasoprzestrzeni, koniecznie trzeba obejrzeć, 10/10
Widziałem też Operację Argo (ten co dostał Oscara za najlepszy film, w sumie zasłużony) dobry, Affleck trzyma poziom, 9/10.
Lincoln, przegenialny co można się oczywiście spodziewać po Spielbergu, pokazuje punkt widzenia amerykanów na tę całą wojnę secesyjną, zjebany tylko koniec, jakby kurwa przy 2godzinnym filmie naprawdę nie mogli zrobić 5-10 minutowej sceny zabójstwa Lincolna, 9/10.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Obejrzałem Act of Valor/Akt odwagi, całkiem dobry, widowiskowy, fajne efekty. Porywają agentkę CIA, dowództwo wysyła foki na ratunek, to tak w skrócie, w filmie jest to bardziej rozbudowane, 6.5/10.

Film, gra aktorska jest ogólnie chujowa, ale mimo to jest to również najlepszy film w historii całej kinematografii jeśli chodzi o realizm pola walki :ok: .

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Polecacie jakiś film, który silnie namąci mi w głowie :D  ?

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Godefroy93

Godefroy93

Rzeka
posty289
Propsy196
NagrodyV
Profesjabrak
  • Rzeka

Godefroy93
Rzeka

Filmy
#612 2013-03-11, 22:45(Ostatnia zmiana: 2013-03-11, 22:45)
Nie dawno obejrzałem film pod tytułem Prześladowca. Nawet fajnie się go oglądało, także polecam.

"Pierre is enjoying his new bicycle!"

Spoiler
1.Co to są ryry?

Ryrami płynie woda

2.Obrybiacie bonk?

Tak! Obrybiamy bonk.

To nie zgydne z prywem!

3.Pierre lubi swój nowy rower!

Bardzo mnie to cieszy, a co to za Pierre?

To taki chłopak z wioski.

4.Ładna kurtka!

My alpiniści nazywamy to wiatrochronem.

Niech jej Pan pod żadnym pozorem nie zdejmuje!

Allo!,allo!

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Snowtown, mam nadzieję że spierdoli Ci banię :)

Mark Twain

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Smolo

Filmy
#614 2013-03-12, 03:27(Ostatnia zmiana: 2013-03-12, 03:32)
Jeśli przez to rozumiesz mindfucki to polecam:
"Memento"(podzielony na fragmenty, a te z kolei puszczone w odwrotnej kolejności chronologicznej), "Szósty Zmysł"/"The Usual Suspect" - "Podejrzani"/"Gra" - 1997/"Shutter"/"Mgła"/"Prestiż"/"Piła I"(wszystkie z fajnymi zakończeniami, choć raczej nie mindfucki, ale też mogą zamotać :P), "Wyspa Tajemnic"(też fajne zakończenie, ale cały film jest poryty), "12 małp"(też zryty film, z motywem podróży w czasie, ale zajebisty), "Pi"(wystylizowany czarno-biały film o geniuszu matematycznym, fajny film), "Donnie Darko"(dla mnie bez rewelacji, ale lubiany przez większość, fajna muzyka z filmu), "Cannibal Holocaust"(zakazany chyba w kilkunastu krajach, zabijano tam zwierzęta na potrzeby filmu), "Mullholland Drive"(zrozumiałem dopiero za 2 razem OCB), "Podziemny krąg" - "Fight club"(jeśli nie oglądałeś to zdecydowanie polecam), "Guinea Pig"(dla psycholi), "Egzorcysta - wersja reżyserska" z 1973 roku, "Oczy szeroko zamknięte"(przy okazji dużo orgii), "Numer 23", "Cube" z 1997, "Nieodwracalne"(2002), "Obłęd"(2005), "Siedem"(raczej na pewno oglądałeś), no i największy mózgojeb - "Wynalazek" - "Primer" z 2004 roku(za trzecim razem zrozumiałem wszystko, ale po drugim obejrzeniu przeczytałem komenty i schematy odnośnie filmu).

Elo

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD

Amand

Filmy
#615 2013-03-12, 08:21(Ostatnia zmiana: 2013-03-12, 08:21)
Dzięki :wink:  Trzeba będzie popróbować

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

Faren
RaveN Studio

Filmy
#616 2013-03-12, 17:30(Ostatnia zmiana: 2013-03-12, 17:30)
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=1IUX0Qy-IDM
[/media]

makin' bacon

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

jono

Filmy
#617 2013-03-14, 18:21(Ostatnia zmiana: 2013-03-16, 01:09)
http://www.youtube.c...h?v=n6wytrQo-UE
House of Cards.
WY-KUR-WI-STY serial (zresztą jak wszystko ze Spacey'em). Naprawdę BARDZO polecam.
e: Ogólny zarys fabuły: Frank Underwood kongresman pomógł kolesiowi zostać prezydentem, w zamian miał zostać sekretarzem stanu. Prezydent go wychujał, a on postanawia się 'mścić', w tym celu stosuje genialne intrygi polityczne na najwyższym szczeblu (może sam zarys nie jest zbyt porywający, ale naprawdę warto zobaczyć chociażby pierwszy odcinek, gwarantuję, że się wciągniecie od razu). Serial doskonale pokazuje, że zawsze trzeba liczyć tylko na siebie, nie można nikomu ufać, że ani nie ma sprawiedliwości ani nie można być sprawiedliwym oraz pokazuje wyrafinowany sposób manipulowania ludźmi.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

kazzmir
  • Gość

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry