Studia 355978 904

O temacie

Autor Klark Cent

Zaczęty 30.12.2010 roku

Wyświetleń 355978

Odpowiedzi 904

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Mówiłem że mnie w to proszę nie mieszać xd

sauron
  • Gość
...Zawodowo reklamuje BIT...

wiesz co, ja podejrzewam że jesteś jakąś rodziną shergara, albo on cię tak lubi bo łatwo tobą manipulować  :lol2:  :lol2:  :lol2:  :lol2:

Deeriox

Deeriox

Użytkownicy
posty2
Propsy4
  • Użytkownicy
Nie, nie jestem podróbką Elvansa. :lol2:

sauron
  • Gość
Nie, nie jestem podróbką Elvansa. :lol2:

to pochwal się gdzie te reklamy bitu  :lol2:

Deeriox

Deeriox

Użytkownicy
posty2
Propsy4
  • Użytkownicy
My działamy poprzez marketing szeptany.  :lol2:

sauron
  • Gość
:idea:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
No szepczą sobie pod nosem coś :D

Deeriox

Deeriox

Użytkownicy
posty2
Propsy4
  • Użytkownicy
Cieszę się, że w końcu zrozumiałeś.  :D

sauron
  • Gość
Cieszę się, że w końcu zrozumiałeś.  :D

od tylu lat ile bit istnieje i tam się marketingiem zajmujesz, powinien być już znany bardziej niż assassins creed i baldurs gate razem wzięte. ja tam jednak pierdole gamedev rzuciłem to i nie wrócę nigdy  :lol2:

Deeriox

Deeriox

Użytkownicy
posty2
Propsy4
  • Użytkownicy
Równie dobrze można by powiedzieć, że tyle lat co BIT istnieje, to powinna już powstawać 3 część... ale może niekoniecznie. To jest a propos długości istnienia BIT, nie mojej działalności. :D

A co z Bażyńskim/Societas La-cośtam i linkiem w twojej stopce?

sauron
  • Gość
A co z Bażyńskim/Societas La-cośtam i linkiem w twojej stopce?

robię to sam i tylko wyłącznie dla siebie i swojej własnej przyjemności, w zasadzie to w tej chwili polega bardziej na czytaniu i pisaniu niż robieniu gry, być może prędzej z tego książka może powstać niż jakakolwiek gra.

Deeriox

Deeriox

Użytkownicy
posty2
Propsy4
  • Użytkownicy
A czemu zrezygnowałeś? W końcu ostatecznie bawiłeś się już z tym dość długo, co się stało?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
tez nie ogarniam niektorych przypadkow cenzury: córka rybaka wuj wnerwienie wwnerwić

Bo to jest jakaś głupota z intencji jednej osoby, która subiektywnie czuje wstręt i odrazę tym niezwykle plugawym słownictwem a reszta musi znosić te idiotyzmy.

sauron
  • Gość
A czemu zrezygnowałeś? W końcu ostatecznie bawiłeś się już z tym dość długo, co się stało?

podszedłem do tego z punktu widzenia prowadzenia biznesu. przeczytałem także kilka książek o robieniu gier i zdałem sobie sprawę jak amatorskie projekty są naiwne u podstaw. zacząłem szukać inwestora dla 5tej kolumny robiąc jakąś niewielka ilość grafiki aby można było pokazać ideę gry.  

bez kasy, bez kadry takie pierdolenie się z kilkoma osobami latami idzie najczęściej psu w dupę a ja po prostu szanuję pracę innych, ich czas i nie chciałbym nikogo wciągać w coś co wiem że się nie uda.

do tego jeszcze całkiem niedawno zdałem sobie sprawę że 5ta kolumna raczej hitem światowym by nie była, więc tym bardziej robienie tego nie ma sensu. bo robienie dla siebie, dla idei, po to żeby komuś coś pokazać to trochę za mało, trzeba jeszcze przynajmniej osiągnąć zyski które zwrócą poniesione koszty a te bywają olbrzymie. teraz wiem że nawet swoich pieniędzy bym w ten projekt nie zainwestował więc trudno wymagać od kogoś żeby ładował kilka mln na coś co być może się nie sprzeda.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Studia
#234 2011-07-05, 21:22(Ostatnia zmiana: 2011-07-05, 21:22)
Kazz w sumie propsy za porzucenie Psiego Biznesu. Marzenia i niezłomność to jedno, ale rzeczywistość pozostaje nieugięta choćbyś nasrał do czapki papieżowi. Pomijając początkowe ekscytacje wiele lat temu zawsze podchodziłem do tego z rezerwą, ale podziwiałem m. in. Ciebie, czy Shergara za wytrwałość. Dziś wiem, że do dupy z tym. Co prawda nie wiem jak u Shera, ale z własnych doświadczeń i obserwacji poczynań twoich i innych wiem, że gra nie warta świeczki. Chyba już lepiej robić te pieprzone mody i w odpowiedniej chwili odbić i pracować na swój rachunek nie zapominając, że poszukiwani są głównie murzyni a nie z dupy wizjonerzy. Ale mogę się mylić.

sauron
  • Gość
...mogę się mylić.

nie mylisz się.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
I tak patrzeć przez te wszystkie projekty przez lata to każdy kto miał choć trochę w głowie i jakieś realne ambicje, podkreślam realne a nie bujanie o stworzeniu nowego wiedźmina to kuł żelazo Póki gorące a później spierdalał tyrać już za hajs, a nie u marzycieli z internetu.

sauron
  • Gość

sauron
Gość

Studia
#237 2011-07-05, 21:47(Ostatnia zmiana: 2011-07-05, 21:54)
...jakieś realne ambicje...

ja to zawsze traktowałem jako hobby, miałem pracę, wracałem do domu żeby coś robić, cokolwiek. moje odejście od gamedev to też nie jest do końca prawda. wspominałem kiedyś że mieszkanie sprzedaje po to żeby kasę zainwestować, zainwestuję w robienie prostych gier mobilnych, jak najbardziej.

ale nie 100, ale kilka może kilkanaście żeby ustalić to co jest potrzebne do tego aby skutecznie reklamować gry, udoskonalić te metody w trakcie produkcji tych gier i w międzyczasie rozglądać się za innymi producentami gier którzy potrzebowali by takiej właśnie usługi. reklamy w internecie ich gier, aplikacji na urządzenia mobilne.

nie nastawiam się na sukcesy właśnie moich pomysłów (to jest właśnie bariera do tego aby nie robić gier zawodowo, nie wiem czy mam dobre pomysły, ale tylko dobre się sprzedają, przy tak olbrzymiej konkurencji ciężko jest się wybić a wypuszczać gry które się nie spodobają to epic fail), nastawiam się na zdobycie konkretnej wiedzy o marketingu sieciowym aplikacji mobilnych, aby za jakiś czas na tym kosić kasę, być konkurencją dla wydawców którzy biorą 80%, ja wezmę 20% zrobię to samo co oni a z czasem być może stanę się i dla nich konkurencją.

mogę najwyżej przeznaczać swoje własne środki finansowe na realizację jakiś swoich fanaberii w postaci prostych gier na iphony ale nie zawodowo. zawodowo widzę sens w marketingu mobilnym.

żeby uprzedzić marudzenie darlina speca od marketingu, mam bardzo rozbudowany plan działania w tym temacie, bardzo rozbudowany, problem w tym że nigdy nie sprawdzany na żywo. jest to kompilacja tego co można znaleźć w książkach branżowych, na google, po forach i tak dalej. dobre trzy miesiące to zbierałem i wydaje mi się że więcej już zrobić nie można aby dobrze zareklamować grę, jedyną barierą jest tylko wyobraźnia i kasa którą trzeba wydać na to wszystko :D

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
rozpoznaję tylko, co któryś nick
Mnie pamietasz? :D

Kazz, moj uniwersytet organizuje wlasnie jakis konkurs zwiazany z aplikacjami na iPhony, wpadaj :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
...a ja po prostu szanuję pracę innych, ich czas i nie chciałbym nikogo wciągać w coś co wiem że się nie uda.

Kazz zapamiętam to xD

0 użytkowników
Do góry