świat w nowym modzie 3791 14

O temacie

Autor Pawciow

Zaczęty 10.12.2010 roku

Wyświetleń 3791

Odpowiedzi 14

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
witam, mam problem ze światem dieinsel (jak i innymi) z woga;  ściągnąłem pliki, otwieram w spacerze zen, kompiluję świat i pojawia się ciemność(indoor) albo niebo (outdoor) ; nic nie widać poza tym; gdy zrobiłem paczkę z modem i odpalilem w gothicu to jest czarna przestrzeń np. ; z góry dzięki za ewentualną pomoc;]

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
Cytat: Pawciow link=topic=12272.msg122842#msg122842#msg122842#msg122842 date=1291979546
witam, mam problem ze światem dieinsel (jak i innymi) z woga;  ściągnąłem pliki, otwieram w spacerze zen, kompiluję świat i pojawia się ciemność(indoor) albo niebo (outdoor) ; nic nie widać poza tym; gdy zrobiłem paczkę z modem i odpalilem w gothicu to jest czarna przestrzeń np. ; z góry dzięki za ewentualną pomoc;]

musisz odpalić zena w programie do grafiki 3d i wyeksportować to do mesh. Zapisać w _data/world/mesh

niech mnie ktos poprawi z tą ścieżką jesli xle powiedziałem

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Cytat: emace link=topic=12272.msg122855#msg122855#msg122855#msg122855 date=1291983452
niech mnie ktos poprawi z tą ścieżką jesli xle powiedziałem
Emace, ty już nie modujesz?

_work/data/meshes/

I swoją drogą wcale nie trzeba.

emace

emace

Użytkownicy
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
moduje moduję, ale mam w cholere dziurawa pamięć. Albo mam teraz za bardzo zadane :)

nie trzeba ?

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Jastrzab

Jastrzab

Użytkownicy
posty197
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przecież on mówi o ZENie. Musisz go wrzucić do folderu \_Work\data\Worlds.

CPU: Intel Core i7 8700k
RAM: G.Skill Ripjaws 16GB 3000MHz CL15
GPU: MSI GTX 1060 6GB
Mobas: MSI Z370 Gaming Pro Carbon

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka

Dyskretnie podpowiem, że to dlatego że Spacer otwiera zeny tylko z \_Work\data\Worlds.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

świat w nowym modzie
#6 2010-12-10, 18:12(Ostatnia zmiana: 2010-12-10, 18:14)
Cytat: Jastrzab link=topic=12272.msg122892#msg122892#msg122892#msg122892 date=1291999806
Sry, faktycznie jeśli mowa o zenie to trzeba umieścić mesh w tym folderze.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

świat w nowym modzie
#7 2010-12-10, 22:05(Ostatnia zmiana: 2010-12-10, 22:08)
Cytat: maciejh link=topic=12272.msg122900#msg122900#msg122900#msg122900 date=1292000921
Dyskretnie podpowiem, że to dlatego że Spacer otwiera zeny tylko z \_Work\data\Worlds.

a mesh nie powinien znajdować się w \_Work\data\Meshes ? ja tam wrzuciłem mesha i z zenem tak zrobiłęm jak piszecie, że wrzucam do \_Work\data\Worlds i w pliku ini World=catacumbs.zen np. jest ; tak właśnie robiłem i nic to nie daje, ja nie wiem co z tym z robić już

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Mesh do meshes. Zen do World.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
no to tak zrobiłem i klops, ma ktoś pomysł czemu tak się dzieje?

emace

emace

Użytkownicy
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
a chodziłeś w outdoorze po mapce, szukałeś worlda.... być może world jest odsunięty od Ciebie ?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
właśnie z tym jest problem, nie znajduje worlda podczas tego chodzenia w spacerze, poruszać mogę się tylko w kółko, wiele zapomniałem, jak tam poruszać się w górę i w dół?

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

świat w nowym modzie
#12 2010-12-11, 01:02(Ostatnia zmiana: 2010-12-11, 01:02)
Pamiętam, że też miałem taki problem na początku, ale nie wiem co zrobiłem, że się naprawił. Do dziś zarzekam się, że tak na prawdę nic - klikałem co popadnie w spacerze i w pewnym momencie gość sam mi się pojawił na mapie. Popróbuj. Ewentualnie zaimportuj (nie otwórz, tylko właśnie zaimportuj) tego mesha z powrotem do programu graficznego i sprawdź czy środek układu współrzędnych znajduje się gdzieś nad mapą.

emace

emace

Użytkownicy
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
sprawdź jaką masz ustawioną prędkość poruszania się, jeśli masz za szybką, a na ekranie nie ma nic co mogło by obciążąć spacera (a w twoim przypadku tak właśnie jest) kamera porusza się z prędkością światła. W takim razie kamera potrafi w ciągu 3 sekund odjechać na 10 km. W taki sposób możesz szukać do wysranego zgonu.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

świat w nowym modzie
#14 2010-12-11, 16:47(Ostatnia zmiana: 2010-12-20, 18:49)
w wings 3d poprzez import są 3dsy światów tych katakumb, insel itd. wszystkie modele widać, w spacerze nic nie znajduję, zmniejszyłem na maxa poruszanie się (czyli movespeed na 1), otwieram mesha i nic, poruszam się w kółko, w górę i w dół się nie da( a do tego są klawisze A i Y ); kompiluję outdoor i światło, a jako zena zapisać nie mogę ; gdy ściągam np. mesha stąd http://www.worldofgothic.de/?go=moddb&action=view&fileID=621 również w wingsie 3d wszystko ładnie widać, zaś w spacerze po kompilacji świata (z outdoor i editormod) kompletnie nic...

edit: poradziłem sobie, do zamknięcia

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry