OTO POLSKA 1721077 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1721077

Odpowiedzi 5881

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten
Gry (themodders@telegram)

OTO POLSKA
Czy ja dobrze usłyszałem ,że ciasteczka chcą przerobić kilka mln'ów Ukraińców na Polaków :D

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To myślenie jest PRZERAŻAJĄCE.
Przerażające jest myślenie, że nas, polskie społeczeństwo, na nic nie stać i że w ogóle żadnej polityki nie powinniśmy prowadzić  :facepalm: Rzeczywiście nie stać nas, ale nie na prowadzenie polityki prorodzinnej, tylko na jej nie prowadzenie. Na Białorusi i Węgrzech już dawno to zrozumieli. Zamieszczam grafikę z Wykopu:

Przypominam że Białoruś od połowy lat 90 aż do teraz borykała się z ujemnym przyrostem naturalnym podczas gry Polska ani razu nie zeszła poniżej zera. Można zastanawiać się czy problem z dzietnością rozwiąże 500 zł. Moim zdaniem nie. Problemem są drogie mieszkania, brak miejsca w żłobkach i przedszkolach i niska kultura pracy w Polsce. Opinia jest subiektywna, piszę co powstrzymuje przed założeniem "pełnej rodziny" mnie i moich bliskich z perspektywy Warszawy i nie tylko.
Co się tyczy założenia większej rodziny to tutaj imo już są potrzebne bardziej doraźne pomoce w postaci ulg podatkowych. Generalnie coś co wpłynęłoby na sytuację materialną gospodarstwa domowego.

Czy ja dobrze usłyszałem ,że ciasteczka chcą przerobić kilka mln'ów Ukraińców na Polaków :D
A co w tym pomyśle złego? I co znaczy przerobić? Przecież duża część Ukraińców z Ukrainy Zachodniej to są albo katolicy albo grekokatolicy (przypomnijmy: cerkiew unicka znajduje się w pobliżu Krakowskiego Przedmieścia w Warszawie, na Miodowej), mamy wspólną historie. Więcej nas łączy niż dzieli. Prawosławni Ukraińców również nie żywią nienawiści do Polaków i Katolików - raczej niechęć i dystans przez unię brzeską oraz politykę represyjną w II RP. To samo się tyczy również Białorusinów: nie ma wśród nich antypolskich nastrojów. W centrum Mińska znajduje się Kościół św. Szymona i św. Heleny, w którym do tej pory są odprawiane msze w języku polskim. Ponadto przy tej świątyni funkcjonuje polska biblioteka i teatr.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

OTO POLSKA
#3722 2016-02-10, 11:33(Ostatnia zmiana: 2016-02-10, 12:11)
kilka postów temu był film o tym co należy zrobić, jak wzorować się na dobrych i działających rozwiązaniach a nie ciągle dokonywać na tym zmęczonym i zniechęconym narodzie kolejnych eksperymentów.

http://wpolityce.pl/polityka/281136-nasz-wywiad-jacek-wilk-kukiz15-ujemny-podatek-dochodowy-jak-w-izraelu-bylby-skuteczniejszy-niz-500-zbudujemy-spoleczenstwo-zebrakow?strona=1

dla przypomnienia, błyskotliwe wystąpienie
https://www.youtube.com/watch?v=lbvo8OBQX7o

mogą dalej rozdawać pieniądze budżetowe "nasze" co wygląda jak napełnianie wodą durszlaka

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

mathsicist

OTO POLSKA
#3723 2016-02-10, 11:48(Ostatnia zmiana: 2016-02-10, 11:54)
Dlatego mówię, że 500 zł to nie jest rozwiązanie. Poseł Wójcikowski wspomniał że liczba rodzin bez dzieci to 25% i się nie dziwie tym małżeństwom. Nie wiem w jakim wieku jesteście i jaki jest wasz stan. Jeżeli nie jesteście w poważnym związku to zapytajcie koleżankę, która jest w takim i poważnie pochodzi do macierzyństwa, co ją powstrzymuje przed urodzeniem dziecka. Pomijając przyczyny kulturowe, światopoglądowe pt. nie chcę mieć dziecka w ogóle, najpierw kariera itp., to jestem przekonany że odpowiedzią będzie: brak stalej umowy o prace (trzy, piecio letnia się nie liczy), brak miejsc w żłobku i drogie mieszkania jeżeli koleżanka pochodzi z Wrocławia albo Warszawy. Generalnie pary stać na pierwsze dziecko pod warunkiem, że matki po urlopie macierzyńskim będą mogły bez strachu wrócić do pracy nie wydając połowy pensji na opiekunkę. Likwidacja podatku dochodowego nie zmieni sytuacji tych rodzin. Dla dwójki młodych rodziców różnica pomiędzy 3200 zł brutto a 3000 netto (nie wiem ile składki wynoszą dokładnie, dla szybkich rachunków założylem 200zł) jest marginalna, jeżeli matka dziecka będzie musiała zostać w domu, ponieważ nie przedłużą jej umowy/nie będzie miejsca w żłobku. Nie mówiąc o wcześniej wspomnianym mieszkaniu, bo wynajem 3-pokojowego mieszkania w Warszawie to koszt co najmniej 2000 zł

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
To nie jest do końca prawda, że dzieci się nie rodzą, bo mamy kiepską sytuację materialną. Po prostu zmieniło się społeczeństwo i priorytety w nim. Dzisiaj jest tak, że od małego trzeba się uczyć, by pójść na studiach, aby potem dostać dobrą pracę, by mieć auto i mieszkanie i dopiero wtedy założyć rodzinę. Jak jest w rzeczywistości? Ano różnie bywa. Tak więc w dużym stopniu zmieniło się podejście do rodzenia dzieci i ich wychowania. Gdzie najwięcej rodzi się dzieci? W rodzinach biednych, z trzeciego świata. Przypominam, że po wojnie w latach 50. mieliśmy wysoki przyrost naturalny. Czy wtedy był dobrobyt? Nie. Po prostu inny pogląd na ten temat był i trzabyło odbudować kraj, nie tylko ze zgliszczy. Gdybyśmy mieli mentalność jaką mieli ludzie w latach 50. ubiegłego wieku, to pewnie nie byłoby problemów z dzietnością. :D Ale że nastąpiły zmiany w świadomości społecznej, w kulturze i wmówiliśmy sobie, że nas nie stać na dzieci to tak jest. Z drugiej strony jesteśmy bardziej odpowiedzialni, bo nie chcemy by nasze dzieci żyły w biedzie. Więc w obecnym społeczeństwie należałoby poprawić sytuację ekonomiczną. To taka dygresja. :D

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
.

Ta grafika zawiera błędy godne grafik werewolfa z demotywatorów. Wprowadza w błąd.
Przede wszystkim Urlop macierzyński to 20 tygodni, tak, ale po tym jest urlop Rodzicielski, następne 26 tygodni. A do tego potem dochodzi urlop zaległy który pracownica zarobiła podczas przebywania na urlopie macierzyńskim i rodzicielskim. W sumie to jest ponad rok/półtora roku. Co moim zdaniem jest całkowicie adekwatne.

Po za tym co wam wszystkim kurwa odbiło z tą dzietnością Polskich rodzin? I chuj z tego że mamy taki przyrost a nie inny? Świat jest kurwa przeludniony już od dwustu lat a wy ciągle załamujecie głowy że grozi wam wyginięcie. I bardzo dobrze kurwa. Powinien być w ogóle zakaz na rodzenie więcej niż dwójki dzieci.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Po za tym co wam wszystkim kurwa odbiło z tą dzietnością Polskich rodzin? I chuj z tego że mamy taki przyrost a nie inny? Świat jest kurwa przeludniony już od dwustu lat a wy ciągle załamujecie głowy że grozi wam wyginięcie.
Bo? Dlaczego świat jest przeludniony? Podaj argumenty. Przeludnienie to może być w Chinach czy Indiach, a nie w Europie.

Kontrowersyjnym tematem jest przeludnienie wśród ludzi. W XIX wieku popularna była teoria Malthusa twierdząca, że z powodu naturalnego wykładniczego wzrostu populacji ludzkiej i co najwyżej arytmetycznego wzrostu dostępnej żywności, musi w końcu nastąpić masowy głód, wymieranie i choroby.

Przewidywania tej teorii nie sprawdziły się w znacznej części. Wzrost produkcji żywności jest znacznie szybszy od wzrostu populacji, a tempo wzrostu populacji spadło. Ilość dostępnej żywności przypadającej na osobę jest więc większa niż kiedykolwiek.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Przeludnienie

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

OTO POLSKA
#3727 2016-02-11, 06:57(Ostatnia zmiana: 2016-02-11, 08:13)
Bo? Dlaczego świat jest przeludniony? Podaj argumenty. Przeludnienie to może być w Chinach czy Indiach, a nie w Europie.

Generalnie zależy co uznajemy za kompletne przeludnienie. Jak dla mnie, jeśli potrzebujesz odpowiednich uprawnień/pozwoleń żeby pójść zapolować lub na ryby, dlatego że zwierzynabyła by zagrożona wymarciem bez tych ograniczeń. Dla mnie to już wygląda na przeludnienie. Wejdź na google earth spróbuj losowo klikając na glob znaleść w Polsce lub generalnie w europie miejsce gdzie nie ma śladów cywilizacji. Żadnych dróg, domów, pastwisk lub farm. Dla porównania spróbuj tego samego w Ameryce, nawet nie kanadzie samym US. To jest dla mnie definicja przeludnienia. Kiedy obszarów cywilizowanych/zamieszkałych lub w jakiś sposób skorygowanych przez człowieka jest 10 razy więcej niż obszarów w stanie naturalnym.

Jeśli chodzi o przeludnienie w sensie, zbyt dużo ludzi - za mało żywności. To nie nastąpuję i nie nastąpi tylko i wyłącznie przez nowoczesną technologie. Bez zaawansowanej agrokultury wszyscy byśmy wymarli. Gdyby szlag trafił elektronikę w przypadku potężnej burzy słonecznej, zakładam że szlag trafiłby 90% ludności w Europie.

Spoiler
(szczerze mówiąc ten numer 90% wziąłem całkowicie z dupy ale chyba zgodzisz się że nie było by wesoło)

Możecie srać sobie dalej z tym "o boziu ratuj, wymieramy" Ale fakty są takie że w miejscach które kiedy byłem dzieckiem były całkowitymi pustkowiami, teraz stoi dom za domem. W samej mojej okolicy w ciągu ostatnich trzech lat stanęło przynajmniej 5 nowych bloków i masa nowych miejsc pracy. Wszędzie ktoś się buduje.

"mniejsze podatki to większy dochód dla kraju" i teraz będą pierdzieć o tym bezustannie do końca znanego świata.

czyli wszystko jest OK z polskimi podatkami i daninami? szczególnie tymi płaconymi od dochodu?
.
Nie wiem, nie jestem ekonomistą. Ty też nie jesteś, i to jest oczywiste że autor artykułu nie jest. Prawda jest taka że nad tym nie pracują politycy tylko ekonomiści z pewnym wyższym wykształceniem pracujący dla rządu. I gdyby uznali że warto podjąć ryzyko obniżenia tych podatków. Politycy od razu by je obniżyli. Szukałbym dziury w korupcji i tym na co wydawane są te podatki, nie od ich wysokości.

Generanie dziwi mnie że nikt mnie nie złapał na tym:

3091 zł ROCZNIE. To oznacza, że w Polsce podatki płacą nawet najbiedniejsi, którzy utrzymują się tylko z pomocy społecznej, którą notabene przydziela im ten sam rząd.
Bardzo zabawne, chciałbym żeby najbiedniejsi tyle zarabiali ale gówno prawda.
Tutaj mi się lekko popierdoliło słowo rocznie ze słowem miesięcznie. Jak to jest że nikt mnie nie poprawił, hę? Tak łatwo łykacie byle syf który napiszę?

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Możecie srać sobie dalej z tym "o boziu ratuj, wymieramy" Ale fakty są takie że w miejscach które kiedy byłem dzieckiem były całkowitymi pustkowiami, teraz stoi dom za domem. W samej mojej okolicy w ciągu ostatnich trzech lat stanęło przynajmniej 5 nowych bloków i masa nowych miejsc pracy. Wszędzie ktoś się buduje.

planeta ziemia nie jest przeludniona, lokalnie występują olbrzymie przeludnienia nic poza tym. brak żywności też nie jest problemem, gdyby był ludzi by ubywało a nie przybywało, szczególnie w biednych i najbiedniejszych rejonach planety.

problemem jednak jest dzietność w krajach rozwiniętych. o ile najbogatsze jakoś dadzą radę, o tyle tak ludne i relatywnie biedne kraje jak polska czeka nie wymarcie gatunku ludzkiego ale załamanie systemu emerytalnego. banalna rzecz a nie byłaby taka paląca gdyby polska była bogata.

Nie wiem, nie jestem ekonomistą. Ty też nie jesteś, i to jest oczywiste że autor artykułu nie jest. Prawda jest taka że nad tym nie pracują politycy tylko ekonomiści z pewnym wyższym wykształceniem pracujący dla rządu. I gdyby uznali że warto podjąć ryzyko obniżenia tych podatków. Politycy od razu by je obniżyli. Szukałbym dziury w korupcji i tym na co wydawane są te podatki, nie od ich wysokości.

to jest obieg zamknięty, politycy obiecują cuda na patyku -> wyborcy ich wybierają -> oni podnoszą podatki żeby spełnić absurdalne pomysły -> polacy mają coraz mniej pieniędzy.

3091 zł ROCZNIE. To oznacza, że w Polsce podatki płacą nawet najbiedniejsi, którzy utrzymują się tylko z pomocy społecznej, którą notabene przydziela im ten sam rząd.
Bardzo zabawne, chciałbym żeby najbiedniejsi tyle zarabiali ale gówno prawda.
Tutaj mi się lekko popierdoliło słowo rocznie ze słowem miesięcznie. Jak to jest że nikt mnie nie poprawił, hę? Tak łatwo łykacie byle syf który napiszę?

ale to jest cytat z artykułu... więc popierdoliło ci się do kwadratu xD
tak to jest 3091 złotych "wolnych od podatku" w skali roku a nie miesiąca.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt

Fareus
Labirynt

OTO POLSKA
#3729 2016-02-11, 20:07(Ostatnia zmiana: 2016-02-11, 20:12)

To jest właśnie śmieszne żałosne myślenie. O ile w przypadku Polski jest to prawda, to normalnie nie wiem dlaczego polityk miałby nie być ekonomistą. Śmieszne jest to, że w Polsce krajem nie rządom ludzie, którzy mają chociaż minimalną wiedzę na temat, którym się zajmują. Jeszcze poseł to nic, ale jak się popatrzy na byłych i obecnych ministrów to jest straszne.

Post połączony: 2016-02-11, 20:12
https://www.youtube.com/watch?v=j3q340u_NkE

:F

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
4 mln postów temu pisałem

gdy czytam takie artykuły

http://fakty.interia.pl/news-prof-zimmermann-andrzej-duda-co-najmniej-trzy-razy-zlamal-ko,nId,1932817

dochodzę do wniosku że w zasadzie to jeden kij co się dzieje w sejmie, czy łamią, czy nie łamią konstytucję... zamiast tego dobijająca jest świadomość ludzi jacy dochodzą do władzy. spece od prawa, od knucia, od wyszukiwania dziur, interpretacji, retoryki, bardzo ważne cechy dla pewnych ludzi. ale politycy nie powinni tacy być. do polityki powinni trafiać ludzie potrafiący podejmować szybko trudne decyzje, myśleć perspektywicznie a nie kto wygra walkę o argumenty. powinni trafiać naukowcy, fizycy, chemicy, biolodzy, ekonomiści, przedsiębiorcy najlepiej z wieloletnim doświadczeniem tacy którzy już nie muszą zarabiać.

sama myśl o wysłuchiwaniu kolejnych kłótni o konstytucję którą oni- politycy prawnicy potraktowali jak poradnik dla krętaczy jest przygnębiająca.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

OTO POLSKA
#3731 2016-02-12, 08:50(Ostatnia zmiana: 2016-02-12, 09:37)

To jest właśnie śmieszne żałosne myślenie. O ile w przypadku Polski jest to prawda, to normalnie nie wiem dlaczego polityk miałby nie być ekonomistą. Śmieszne jest to, że w Polsce krajem nie rządom ludzie, którzy mają chociaż minimalną wiedzę na temat, którym się zajmują. Jeszcze poseł to nic, ale jak się popatrzy na byłych i obecnych ministrów to jest straszne.

Tak jest przecież w większości krajów demokratyczych. A przynajmniej tak mi się wydaje. Większość polityków na Polskiej scenie z tego co widzę to ludzie po prawie i po historii. Przy czym widząc jak wygląda nauka historii w Polsce, to ludzie po prawie albo po niczym. Cameron jest chyba jako jeden z niewielu po ekonomi (poza tym też po filozofii i politologii), Gordon Brown po historii, Obama po politologii, Bush junior po historii ale Bush senior już po ekonomii, Hollande po politologii.
Putin też jest po prawie i po szkole ucisku politycznego, łamania kończyn i dosypywania ludziom radioaktywnych pierwiastków do herbaty, tyle że on akurat nie rządzi państwem demokratycznym.
Politycy obiecują gwiazdki z nieba a ekonomiści i księgowi łamią sobie głowy jak te gwiazdki z nieba pozyskać.

Ustrój polityczny w którym krajem rzeczywiście, oficjalnie rządzą ludzie najlepiej do tego dysponowani to technokracja. W chwili obecnej ten ustrój pojawia się tylko w powieściach fantastyczno-naukowych.
problemem jednak jest dzietność w krajach rozwiniętych. o ile najbogatsze jakoś dadzą radę, o tyle tak ludne i relatywnie biedne kraje jak polska czeka nie wymarcie gatunku ludzkiego ale załamanie systemu emerytalnego.

Dobra, skoro problem to załamanie systemu emerytalnego to widzę skąd ta panika. Myślałem że to zwykła panika dla paniki. Ciągle nie popieram jednak pomysłu przekupywania ludzi by mieli więcej dzieci.
ale to jest cytat z artykułu... więc popierdoliło ci się do kwadratu xD
tak to jest 3091 złotych "wolnych od podatku" w skali roku a nie miesiąca.

Nom przyznaję się, popierdoliło mi sie mocno. Dosyć często mi się to zdarza. Chodzi mi o to że skoro to jest 3091 rocznie, to rzeczywiście najbiedniejsi spokojnie tą kwotę przekroczą. Przy czym tutaj autor artykułu miał rację.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Dobra, skoro problem to załamanie systemu emerytalnego to widzę skąd ta panika. Myślałem że to zwykła panika dla paniki. Ciągle nie popieram jednak pomysłu przekupywania ludzi by mieli więcej dzieci.

dokładnie, 500+ i w ogóle rozdawanie pieniędzy które wcześniej zabrało się w postaci podatków, to nawet nie jest kurwa logiczne.

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

mathsicist

OTO POLSKA
#3733 2016-02-12, 09:55(Ostatnia zmiana: 2016-02-12, 10:03)

dokładnie, 500+ i w ogóle rozdawanie pieniędzy które wcześniej zabrało się w postaci podatków, to nawet nie jest kurwa logiczne.
Jest logiczne o ile się pamięta że w Polsce nie ma podatku pogłównego - bogatsi płacą więcej. Wiem, że jeszcze nie odpowiedziałem @Adanos @Kazzmir w sprawie podatków parę stron temu, nie mam czasu na dłuższego posta.

Burdel

Burdel

Użytkownicy
posty2
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
Po za tym co wam wszystkim kurwa odbiło z tą dzietnością Polskich rodzin? I chuj z tego że mamy taki przyrost a nie inny? Świat jest kurwa przeludniony już od dwustu lat a wy ciągle załamujecie głowy że grozi wam wyginięcie.
:facepalm: nikt racjonalny nie wierzy w bzdury jakie tu przytaczasz
https://www.youtube.com/watch?v=BohSu69qCL0

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

OTO POLSKA
#3735 2016-02-12, 12:31(Ostatnia zmiana: 2016-02-12, 12:36)
australia powierzchnia prawie 8mln km² i tylko 23 mln ludzi
europa 10 mln km² szacunkowo 750 mln ludzi.

proponuję od rządu australijskiego wynająć jakieś 2 mln km i wyprowadzić tam całą polskę, nikt nigdy nie będzie narzekał na ruskich, helmutów, wkurwiających czechów, łukaszenkę, potop szwedzki, rury na dnie bałtyku. tylko jedna prośba nie bierzmy polityków.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A może sam sie wyprowadz i bedzie swiety spokoj :facepalm:

Coraz lepsze glupoty gadasz, ciekawe co bedzie za pol roku jesli dozyjesz xD

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
odezwał się patriota z odkurzaczem przemysłowym xD
co takiego będzie za pół roku?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
co bedzie za pol roku? Cóż, patrząc na twoje wkurwienie rosnące wprost proporcjonalnie do dlugosci rządów pisu to pewnie dostaniesz zawału czy cos xDDD

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
nie jestem wkurwiony na rządy pisu bardziej niż byłem na rządy po. ty dalej nie rozumiesz że ja nie widzę między nimi zasadniczych różnic.

0 użytkowników
Do góry