Przypisywanie klawiszy w myszce 23756 70

O temacie

Autor V3Q

Zaczęty 21.08.2010 roku

Wyświetleń 23756

Odpowiedzi 70

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
Proste równanie.
Nie mam kasy na grę:
Nie kupię - Twórca nie zarobi
Zpiracę - Twórca nie zarobi

Wychodzi na to samo, to dlaczego mam nie móc sobie pograć? De facto gdy ściągam coś to nic nikomu fizycznie nie zabieram, nikt nie traci nic co posiada, jedynie zarabia mniej niżby chciał, chociaż i tak uważam, że nie jest to jakiś duży %. Ci co mają kasę zwykle i tak kupią.

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Przypisywanie klawiszy w myszce
#41 2010-08-22, 14:13(Ostatnia zmiana: 2010-08-22, 14:13)
bo maybe się wkurwi. A takich maybów i maybopodobnych jest wielu na świecie i będzie im smutno.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

#42 2010-08-22, 14:15(Ostatnia zmiana: 2011-07-25, 15:41)
hjg

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
P.S. Gdybym miał szansę wejść za darmo do kina, zrobiłbym to.
W Białymstoku ruchają ludzi w dupę, bo wchodzenie za darmo na określone seanse jest legalne. Nie wiem, czy to jeszcze jest, ale kiedyś wchodziłęm i fajnie było.

Incantatoris

Incantatoris

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
No nie wychodzi na to samo. To tak samo z tym kinem/teatrem - wejdę "na gapę", obejrzę i wyjdę. Nikomu nic nie zabieram, więc nikt nic nie traci. No ale dla pracowników i za rachunki za coś trzeba zapłacić, nie? A największy przychód nie jest z popcornu tylko z biletów.

A mówienie, że twórca nic nie straci, bo i tak INNI kupią jest głupie. No dobra, jeżeli brać za przykład wielkie firmy, jak EA to na pewno nie zbankrutują, ale zaczynające w tym biznesie studia mogą się rozpaść.

Edit: @Sam Ogrodnik:
No nie kurwa.. traci, ponieważ ten "pan" jak kupuje samochód to ma (legalne) wybory następujące: kupić, nie kupić. W przypadku gier jest podobnie. Nie stać Cię na gierkę za 120zł? To kup za 60zł! Jak nie masz kurwa na grę najnowszej generacji, to skąd miałeś na komputer, aby tą gierkę odpalić?

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
I właśnie dlatego dyskusje o piractwie nie mają sensu. Ten praworządny mówi temu złemu że robi źle i nie powinien tak robić, a ten zły mówi mu że ma to w dupie. I tak w kółko.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Jak nie masz kurwa na grę najnowszej generacji, to skąd miałeś na komputer, aby tą gierkę odpalić?

Jak nie masz kurwa na paliwo, to skąd miałeś na samochód?

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

#47 2010-08-22, 14:47(Ostatnia zmiana: 2011-07-25, 15:41)
dgfd

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
to skąd miałeś na komputer, aby tą gierkę odpalić?
Masz rację, otworzyłeś mi oczy. Idę sprzedać komputer, kupię sobie duuuuuużo gier :lol2:

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

#49 2010-08-22, 14:54(Ostatnia zmiana: 2010-08-22, 14:56)
Wcale się nie dziwie, że polacy biedacy kradną bo mając taką pensję i żyjąc jak murzyn trudno tego nie robić, szczególnie w polsce b, gdzie u pracodawców i drobnych przedsiębiorców nadal panuje mentalność pana i władcy oraz kolektywu parobków od lizania rowka. No chyba, że kogoś interesuje wegetacja, czy tzw. "polska kultura" i jest w stanie sobie odmówić ściągnięcia muzyki, gry, filmu na rzecz plebanii, czy tańca ze zjebami czyli czegoś na co wszyscy płacimy podatki i rzecz jasna abonament. W końcu nam się należy, a co. Domniemam, że maybe również go płaci, a właściwie płacą jego rodzice, z uwzględnieniem odbiorników w samochodach, czy zwykłych telewizorach z kablówką - tu również obowiązuje abonament.
Ja jednak pierdole tą dyskusję i wierzę, że każdy swoje "racje" skonfrontuje z życiem, ale już jako człowiek w miarę niezależny a nie utrzymanek bogatych czy biednych rodziców. Tyczy się to zarówno tych dla których wtargnięcie komuś do kina nie jest niczym złym i krzywdzącym, jak i tych którzy sądzą, że za pensję z której po wszystkich opłatach zostaje około 630 polskich złotych na życie na cały miesiąc wydatek 120zł na grę tą czy inną nie stanowi większego problemu.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

#50 2010-08-22, 14:54(Ostatnia zmiana: 2011-07-25, 15:41)
bnbvnv

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт

Maybe

#51 2010-08-22, 15:02(Ostatnia zmiana: 2010-08-22, 15:04)
Nie. Bo w przypadku gier jest jeszcze jedna możliwość - zagraj w coś, co I TAK KURWA NIE KUPISZ.
Skoro nie kupisz - nie graj. Jest coś takiego jak własność intelektualna, nimi są właśnie gry czy książki. Wyobraź sobie, że ktoś kradnie ci mózg. Tj. jeśli jeszcze byś go miał.

EDIT: W razie gdybyś miał za dużo psiego gówna w czaszce żeby zrozumieć - http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_w%C5%82asno%C5%9Bci_intelektualnej

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

#52 2010-08-22, 15:05(Ostatnia zmiana: 2011-07-25, 15:42)
thfk

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#53 2010-08-22, 15:06(Ostatnia zmiana: 2010-08-22, 15:07)
Też kilka razy byłem "stypendystą" (jak to kurwa brzmi). Może to nic wielkiego, ale nie przypominam sobie, abym mógł chodzić i wydawać ten hajs na siuwax czy gry, bo już przy zakupie książki o sealsach zrobiono mi wjazd na chatę i musiałem pisać pisemne odwołanie uzasadniając przydatność książki o jebaniu szuszwoli w drodze mojej edukacji :lol2:

Maybe, ponawiam pytanie. Płacisz ten abonament radiowo telewizyjny?

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

#54 2010-08-22, 15:07(Ostatnia zmiana: 2011-07-25, 15:42)
dfgfd

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт

Maybe

#55 2010-08-22, 15:11(Ostatnia zmiana: 2010-08-22, 15:12)
Maybe, ponawiam pytanie. Płacisz ten abonament radiowo telewizyjny?
Nie oglądam telewizji, nie wiem czy mój ojciec płaci ale to wątpliwe.

edit. mam rozumieć, że mam zmienić przekonania tylko dlatego, bo istnieje jakiś zapis prawny? pojebało cię do reszty? może jeszcze zostanę katolikiem, bo według papierów nim jestem? pzdr thor
Nie możesz grać w grę, której NIE KUPIŁEŚ, bo NIE MASZ DO TEGO PRAWA. Własność intelektualna to zawartość gry, kupienie gry uprawnia cię do skorzystania z tej zawartości, a nie do skorzystania z pudełka. Co z tego, że twórca nie traci kasy (powiedzmy) skoro traci WŁASNOŚĆ INTELEKTUALNĄ? Podpierdalasz komuś kawałek jego pracy. Niematerialny, ale wciąż KRADNIESZ.

EDIT: Ze stypendium? 0 PLN, już się skończyło :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Nie oglądam telewizji, nie wiem czy mój ojciec płaci ale to wątpliwe.

Ale to nie ma znaczenia, czy oglądasz. Możesz nawet nie mieć anteny ani kablówki a MUSISZ płacić za sam ODBIORNIK. Skoro jesteś taki szlachetny na punkcie własności intelektualnej to powinieneś o tym wiedzieć a przy próbie zmieniania świata na lepsze zacząć od otoczenia na które ma się największy wpływ (w tym przypadku rodziny) a nie obcych ludzi na forum.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
MUSISZ płacić za sam ODBIORNIK
Bezsens.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#58 2010-08-22, 15:21(Ostatnia zmiana: 2010-08-22, 15:23)
Bezsens.

Równie dobrze mogę powiedzieć, że dla mnie bezsensem jest pojęcie kradzieży w stosunku do kopii produktu niematerialnego, gdzie istotnie nie czynie żadnych namacalnych szkód nikomu.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Równie dobrze mogę powiedzieć, że dla mnie bezsensem jest pojęcie kradzieży w stosunku do kopii produktu materialnego, gdzie istotnie nie czynie żadnych namacalnych szkód nikomu.
Widzisz prostytutkę. Żąda 500 zł za seks. Uważasz, że to za dużo, gwałcisz ją i stwierdzasz, że i tak byś nie dał jej pieniędzy więc nic nie straciła. Co do tego odbiornika - owszem, mój ojciec kradnie. Kradzieżą jest też ściąganie gier, czy tego chcecie czy nie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry