Przypisywanie klawiszy w myszce 23586 70

O temacie

Autor V3Q

Zaczęty 21.08.2010 roku

Wyświetleń 23586

Odpowiedzi 70

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Otóż zakupiłem sobie mysz Logitecha, była za grosze, ale niestety nie otrzymałem nic więcej poza gryzoniem i przejściówką.

Mam pytanie, da się jakoś skonfigurować przyciski dodatkowe? Przy normalnym użytkowaniu to jeszcze niekonieczne, ale jak przypisać funkcje do klawiszy na myszce w photoshopie?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
poszukaj jakiegoś softu, sterownika, który u stawia to jak w tablecie.

Incantatoris

Incantatoris

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
Tak jak Thoro napisał - poszukaj sterowników. Zazwyczaj takie firmy jak Logitech wraz z sterownikami dołączają programy do konfiguracji dodatkowych przycisków. Jeżeli chodzi o nowsze gryzonie to jest już standard.
Kiedyś czytałem, że koleś pobrał sterowniki do A4Tech do myszki z Logitech i.. udało mu się przepisać klawisz. Nie wiem ile w tym prawdy. ale jeżeli będziesz bardzo zdesperowany to możesz spróbować ściągać wszystkie stery od tamtego producenta ; )

btw. najlepiej wydać trochę więcej grosza i mieć porządną myszkę. Jak masz na Photoshopa (bo podejrzewam, że masz oryginał..), to te 60-80 złoty się znajdzie na osprzęt.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Przypisywanie klawiszy w myszce
#3 2010-08-21, 14:48(Ostatnia zmiana: 2010-08-21, 14:52)
btw. najlepiej wydać trochę więcej grosza i mieć porządną myszkę.

Ja nie jestem zwolennikiem tych "rewolucyjnych" technologii. Myszki, klawiatury kupuje najtańsze, bez tony przycisków - przynajmniej jak się coś zepsuje to nie ma żalu a i w trudnej chwil można rozpierdolić, połamać. Również bez żalu. Z resztą nie za bardzo sobie wyobrażam co mógłbym przypisać pod te cudowne przyciski. Ogólnie ps to nie jest jakiś super skomplikowany program, aby robić do niego setki skrótów klawiszowych, narzędzi. Sam tego nigdy nie używałem, jakichś fullscrenów, dziwnych trybów, dziesięciu monitorów a jeszcze do nie dawna standardem był wypalony 17calowy crt i nie widziałem ani nadal nie widzę w tym większych przeszkód.

Jak masz na Photoshopa (bo podejrzewam, że masz oryginał..)

A ja podejrzewam, że nie ma podobnie jak całe te forum z może dwoma wyjątkami. Nie widzę w tym nic niemoralnego, że amatorzy, studenci używają pirackiego oprogramowania. To jest czysty zysk dla firm typu adobe, autodesk i innych, które są "okradane".

Incantatoris

Incantatoris

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
Cytat: Thoro link=topic=11188.msg107913#msg107913#msg107913#msg107913 date=1282394907
A ja podejrzewam, że nie ma podobnie jak całe te forum z może dwoma wyjątkami. Nie widzę w tym nic niemoralnego, że amatorzy, studenci używają pirackiego oprogramowania. To jest czysty zysk dla firm typu adobe, autodesk i innych, które są "okradane".

W sumie to masz racje. Te firmy i tak na tym korzystają. Weźmy za przykład Microsoft - wiele osób u siebie w domu ma piracką kopię, ale to właśnie dzięki temu oni zarabiają. Z systemu korzysta większa ilość osób, związku z tym, w zakładach pracy kupuje się oprogramowanie M$, ponieważ większość pracowników z niego w domu korzysta. Oprócz tego, zwykły przedsiębiorca nie wie nawet, iż są inne systemy, więc kupuje ten, z którego wszyscy korzystają.
Pomimo tego, nadal uważam, że to jest niemoralne. Amatorzy mogą korzystać z darmowych alternatyw, a studenci kupić z zniżką. Jeżeli nie ma pieniądza bądź jest go szkoda - nie korzystaj. Proste.

Ale wracając do tematu: nie chodziło mi o myszki z dziesięcioma przyciskami, które skaczą i piszczą na zawołanie. Po prostu za te 80zł dostajemy myszkę z dość dobrego materiału, jakości wykonania. Mamy taki przydatny bajer jak zmiana ciężaru, która tak jak materiał zwiększa komfort pracy. Jeszcze jakieś gumowe elementy, dzięki czemu może nam i spaść z biurka i nic się nie stanie. Nie zacina się, działa bezproblemowo. Noo.. i się nie psuje. Chyba że w chwili "szału" nurkujesz pod biurko i odłaczasz gryzonia, by następnie cisnąć go w ścianę. Wtedy to jest już problem ; )

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

#5 2010-08-21, 15:44(Ostatnia zmiana: 2011-07-25, 15:40)
nmjhb

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

#6 2010-08-21, 15:53(Ostatnia zmiana: 2010-08-21, 15:59)
Ogólnie myszka dobra jest, a do klawiszy chciałbym przypisać takie funkcje jak zoom czy cofanie.

Co do oprogramowania, to racja, akurat w domu nie mam oryginała. W sumie co, jak i dlaczego pisać nie muszę, wszystko wyżej.

Tak bardziej do tematu. Ściągnąłem sterowniki, ale żadne nie chcą mi działać na Win7.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#7 2010-08-21, 17:22(Ostatnia zmiana: 2010-08-21, 17:23)
GlovePIE, ale to niezbyt łatwe. Tam się pisze skrypty, na tym ustawiam dla swojego wiilota wszystkie funkcje tylu head-tracking czy kierownica :D

Incantatoris

Incantatoris

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
Cytat: Sam Ogrodnik link=topic=11188.msg107921#msg107921#msg107921#msg107921 date=1282398250
W podanym przez Ciebie przypadku adobe czy inne firmy borykałyby się z problemami finansowymi, bo mało osób stać na "eksperyment". W końcu przy zakupie nie można być pewnym, czy się tego nie rzuci zaraz w cholerę. Jednak dzięki pirackiemu oprogramowaniu więcej osób ma możliwość spokojnej nauki

A wersja 30-dniowa to od czego? Dla picu?

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
30 dni to niezbyt wiele na poznanie takiego programu.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

#10 2010-08-21, 18:22(Ostatnia zmiana: 2011-07-25, 15:40)
ghg

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
6h * 30 dni = 180 godzin

Dla mnie to dość dużo czasu, aby zapoznać się z programem.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#12 2010-08-21, 19:34(Ostatnia zmiana: 2010-08-21, 19:35)
Amatorzy mogą korzystać z darmowych alternatyw, a studenci kupić z zniżką. Jeżeli nie ma pieniądza bądź jest go szkoda - nie korzystaj. Proste.

W przypadku adobe nie ma żadnych alternatyw. Często jak podobnie w programach do 3d i innych multimedialnych. Z resztą to, że ktoś jest "amatorem" nie znaczy że jedyne co robi to bloomuje sobie zdjęcia nk. Nawet amatorska praca wymaga często jakichś standardów.

W sumie to masz racje. Te firmy i tak na tym korzystają. Weźmy za przykład Microsoft - wiele osób u siebie w domu ma piracką kopię, ale to właśnie dzięki temu oni zarabiają. Z systemu korzysta większa ilość osób, związku z tym, w zakładach pracy kupuje się oprogramowanie M$, ponieważ większość pracowników z niego w domu korzysta. Oprócz tego, zwykły przedsiębiorca nie wie nawet, iż są inne systemy, więc kupuje ten, z którego wszyscy korzystają.

Nie do końca o to chodzi. Chodzi o to, że taka osoba później zostaje zatrudniana w firmie, czy kupuje licencje jako zaawansowany użytkownik, freelencer. Nie trzeba tracić kasy na szkolenie pracowaniak, gbdyż ten ma już doświadczenie. Adobe to nie są programy skierowane do niedzielnego uyżytkownika i nikt z nich nie oczekuje, że uda się sprzedać licencje za kilak k kolesiowi co jedyne co robi to podciąga foty czegbośtam. Jeśli masz pirata i nie używasz go w celu komercyjnym to nie szkozisz absolutnie NIKOMU a jedynie działasz na kożyść szkoląc się samemu za darmo.

Na reszte odpowiem późn iej

Incantatoris

Incantatoris

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
Cytat: Thoro link=topic=11188.msg107947#msg107947#msg107947#msg107947 date=1282412081
Jeśli masz pirata i nie używasz go w celu komercyjnym to nie szkozisz absolutnie NIKOMU a jedynie działasz na kożyść szkoląc się samemu za darmo.

Piraci gier też nie używają w celach komercyjnych, a jednak to komuś szkodzi. Więcej pieniedzy dla korporacji = więcej środków na ulepszenia można wydać. Chociaż i tak pewnie większość idzie komuś do kieszeni, ale właśnie dzięki temu, że Adobe zarabia, wychodzą ciągle nowe wersje i produkty.. z których Wy korzystacie (mi wystarczy Gimp).

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

#14 2010-08-21, 20:12(Ostatnia zmiana: 2011-07-25, 15:40)
jjn

Incantatoris

Incantatoris

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
PIRACI GIER NIKOMU NIE SZKODZĄ, JEŚLI I TAK SPIRACONEJ GRY BY NIE KUPILI.

LOL. Czyli co? Mogę sobie za darmo ściągnąć gierkę, zabawić się i niby nikomu nie szkodzę? Coś Ci się pomyliło. Czy te 300 tysięcy ludzi, którzy spiracil grę, zagrali i JEJ NIE KUPILI, nic nikomu nie zrobili? A gdzie zapłata dla twórców? A no tak.. w dupie ich mam, bo ja sobie pograłem. To że oni stracą te 80 złoty to nic, bo ja sobie za darmo wypełniłem 8 godzin w życiu. -- I teraz pomyśleć, że miliony podobnie myślą.. albo w ogóle o tym nie myślą. To tak jakby ktoś Ci zabrał wypłatę z ręki, po tych ciężkich, 20-stu dniach pracy.

W tym w ogóle sensu nie ma. Naprawdę. Chyba po prostu coś Ci się pomyliło.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт

Maybe

#16 2010-08-21, 20:48(Ostatnia zmiana: 2010-08-21, 20:48)
Stary, już był tu jeden krzyżowiec w białym płaszczu próbujący przekonać ich, że piractwo jest złe. Maybe chyba się nazywał. Gówno z tego wyszło, więc szkoda Twojego czasu.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
dlaczego obecne oprogramowania to przerost formy nad treścią? popatrzcie tylko na nieczytelnego jdownloadera, który jeszcze dwa lata temu był całkiem przejrzystym programem. Deamon - po chuj mi jakiś deamon search? toż to mija się z samymi założeniami programu. nie potrzebuje ani zintegrowanej z winampem przeglądarki internetowej, ani kurwa odtwarzacza muzyki z nero. nie znam się zupełnie na marketingu, choć domyślam się, że takie wsparcie jest celowe, ale, do kurwy, nie mijajmy się z założeniami. piszę, bo przed chwilą zainstalowałem jakiś zjebany konwerter, który nie dość, że narobił mi w chuj burdelu, to teraz nie chcę się odinstalować ani wyłączyć z paska. PIERDOLE TAKĄ ZABAWE I O KURWA JESTEM MINIMALISTĄ!

Dlatego pirace

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
LOL. Czyli co? Mogę sobie za darmo ściągnąć gierkę, zabawić się i niby nikomu nie szkodzę? Coś Ci się pomyliło. Czy te 300 tysięcy ludzi, którzy spiracil grę, zagrali i JEJ NIE KUPILI, nic nikomu nie zrobili? A gdzie zapłata dla twórców? A no tak.. w dupie ich mam, bo ja sobie pograłem. To że oni stracą te 80 złoty to nic, bo ja sobie za darmo wypełniłem 8 godzin w życiu. -- I teraz pomyśleć, że miliony podobnie myślą.. albo w ogóle o tym nie myślą. To tak jakby ktoś Ci zabrał wypłatę z ręki, po tych ciężkich, 20-stu dniach pracy.

W tym w ogóle sensu nie ma. Naprawdę. Chyba po prostu coś Ci się pomyliło.

Fajnie. Ale ja mam to w dupie. Po co mam nadwyrężać domowy budżet na przeciętny produkt o cenie nieporównywalnie zawyżonej w stosunku do jakości produktu? Żeby być fajny? Żeby móc się spuścić w instrukcję wydrukowaną na papierze kredowym? Wolę te pieniądze wydać na coś bardziej ich wartego - piwko, połówasek zioła, płyta z muzyką, JEDZENIE. Nie sram pieniędzmi, mieszkam w pjerdolonej kloace zwanej Polską i nie mam hajsu na takie wydatki jak gierka. A nie mam zamiaru umniejszać sobie przyjemności z życia tylko z tego powodu.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#19 2010-08-21, 21:37(Ostatnia zmiana: 2010-08-21, 21:37)
MIESZKAM W PJERDOLONEJ KLOACE ZWANEJ WIEŚ POD BIAŁYMSTOKIEM I KUPUJĘ ORGINAŁY. Ależ zjebałem ci argumenta <3

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry