Animowana historia Polski 4041 12

O temacie

Autor Zysk

Zaczęty 12.08.2010 roku

Wyświetleń 4041

Odpowiedzi 12

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
https://www.youtube.com/watch?v=2DrXgj1NwN8

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Animowana historia Polski
#1 2010-08-12, 20:46(Ostatnia zmiana: 2010-08-12, 20:48)
Polecam komentarze na jutubie. Niektórzy wręcz nie mogą zdzierżyć gdzie się podział "najwybitniejszy" z polaków. Ja bym dał tego szataniste bagińskiego na chłostę pod krzyż smoleński. Może by się nauczył czym jest miłosierdzie boże.

Co do animacji to jak wielu czekałem na nią od dawna. Bardzo podobają mi się te animowane paintingi, design postaci trochę mniej ale całość tworzy bardzo fajne wrażenie. Nie podoba mi się natomiast końcówka, która jest bardzo propagandowa. Być może w tych chinach czy gdzie oni tam to pokazywali wyglądało to fajnie ale ja jako (niestety) polak znający realia kloaki nie od dziś zwyczajnie w to nie wierze. Niestety przez te wszystkie lata życia w syfie nie udało mi się zaobserwować choćby subtelnej przemiany obskurnych prl'owskich projektów w nowoczesne biurowce rodem z przedmieścia dubaju. Te gwiazdki UE to też nie wiem czemu mają służyć, ale rozumiem że takie było zalecenie jakiegoś ministra propagandy z naszej wspaniałej wspólnoty. Trochę głupio, że film nazywa się "animowana historia kloaki" a zamiast czytelnego, ikonograficznego przedstawienia symboli narodowych mamy tu sygnaturę UE ale lepsze już to niż próba uczynienia z krzyża symbolu narodowego.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
z tymi gwiazdami to racja, że na niebie trochę zbyt "bosko" wyglądają. lepiej byłoby pewnie po prostu pokazać razem flagi Polski i unii.

ogólnie film jest spoko, ale raczej dla polaków, bo nie wiem, jakim cudem chińczyk miałby zrozumieć, co się tu dzieje.

a biurowce w Warszawie się zdarzają.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
a biurowce w Warszawie się zdarzają.

Jako tako znam temat i owszem się zdarzają ale zdecydowana większość z nich pochodzi z lat 70-90 i nie wyglądają one bynajmniej tak:

Tym bardziej nie rozumiem związku na jakiej zasadzie niby u nas te prymitywne kloce z wielkiej płyty "przekształcane" są w takie właśnie nowoczesne budownictwo. Co więcej, jedyną metamorfozą o jakiej można mówić jest malowanie bloków w pstrokate wzorki, kolorki. Nie jesteśmy krajami zachodnimi, gdzie większość tego typu osiedli dawno wyburzono czy to ze względu na ich opłacalność, czy z uwagi na fakt że nikt po prostu nie chciał już w nich mieszkać (niemcy).

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
w scenie było 2000-2100, daj nam szansę :P

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Faktycznie, nie zwróciłem na to uwagi. W sumie przy takim założeniu można uznać, że i symbol unii jest jak najbardziej na miejscu jako jedyny słuszny znak scentralizowanego wielkiego państwa.

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
apropo, spierdolił że nasza Husaria zapierdalała z tymi śmiesznymi skrzydłami, które tak na prawdę, były używane tylko przy imprezach typu pochówki, czy jakieś zaprzysiężenia, czyli żeby się pokazać NIC WIĘCEJ
no ale co tam, to tylko grafik :D

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Zdunek, ten film nie ma być ściśle poprawny, tylko zrozumiały. husaria jest dzięki temu rozpoznawalna.

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Cytat: Zysk link=topic=11110.msg107077#msg107077#msg107077#msg107077 date=1281644928
Zdunek, ten film nie ma być ściśle poprawny, tylko zrozumiały. husaria jest dzięki temu rozpoznawalna.
no ale to jest wręcz prlowski mit, który miał pokazać że taka pierdoła jak skrzydła w walce powodowała że wrogowie srali w gacie a ich konie uciekały w popłochu(bo niby skrzydła robiły jakieś odgłosy)
mnie, jako osobę która jednak coś wspólnego z kwestiami historycznymi, to boli :P

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
no ale to jest wręcz prlowski mit, który miał pokazać że taka pierdoła jak skrzydła w walce powodowała że wrogowie srali w gacie a ich konie uciekały w popłochu(bo niby skrzydła robiły jakieś odgłosy)
Poczułem się jakbym znowu był w gimnazjum czytając ten tekst.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Animowana historia Polski
#10 2010-08-13, 00:42(Ostatnia zmiana: 2010-08-13, 00:43)
Podbijam Vierzbę ;d

Ogólnie animacja naprawdę niezła, propsy dla Bagińskiego  :ok:
Mógł jeszcze dodać Samolot i przeniesienie krzyża  :lol:

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
szczerze wam powiem, że po tym trailerze z kwietnia/maja(?) spodziewałem się czegoś więcej :/

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mógł jeszcze dodać Samolot i przeniesienie krzyża :lol:  
A raczej jego brak :D

Obejrzałem dopiero teraz i animacja miażdży jak 4 tonowy odważnik, co tu jeszcze można dodać? :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry