ModyDoGier 22143 66

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 17.07.2010 roku

Wyświetleń 22143

Odpowiedzi 66

wokas

wokas

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy

wokas

ModyDoGier
#40 2010-07-20, 18:46(Ostatnia zmiana: 2010-07-20, 18:56)
Więc tak - ModyDoGier splagiatowały niestety moją stronę bez żadnej zgody. Pliki z naszego downloadu, opisy, screeny i linki zostały skradzione, np:

http://modydogier.pl...download/41/295 - http://modbase.pl/in...atid=17&cid=377 (my opublikowaliśmy plik 12.07, oni 19.07...)

http://modydogier.pl...download/41/296 - http://modbase.pl/in...atid=17&cid=286

http://modydogier.pl...download/36/294 - http://modbase.pl/in...atid=16&cid=386

Hehe splagiatowały stronę. No i jeszcze zgodę trzeba mieć na założenie podobnego serwisu. Z tego co widzę to nie tylko ja i Ty chcieliśmy i założyliśmy podobne serwisy. Jest nas więcej więc nie lamentuj i nie oczerniaj innych. Chcesz pogadać kulturalnie to napisz na gg: 2236(7)057  :facepalm:  Ręce opadają.

Jeśli masz licencje na te pliki które są u nas w downloadzie to oczywiście je usunę. Jednak myślę że są one ogólno dostępne.

I jeszcze raz pytam co z ta wymianą bo Wasz buton już u mnie jest od wczoraj.

draker

draker

Użytkownicy
posty4
Propsy1
  • Użytkownicy

draker

ModyDoGier
#41 2010-07-20, 20:27(Ostatnia zmiana: 2010-07-20, 20:32)
Ale kto Ci pozwolił kopiować opis, który mi wykonaliśmy? Kto pozwolił pobierać pliki z naszego downloadu, marnując transfer i umieszczać je u siebie? Kto pozwolił korzystać z NASZYCH screenów, wykonanych przez NASZYCH użytkowników?

Od autorów mamy zgody na umieszczanie plików w NASZYM downloadzie, a nie dodawanie ich do innych serwisów. Nasz serwis tworzony jest przez użytkowników, którzy zalatwiają zgody od autorów na umieszczenie pliku na NASZEJ stronie. Złamaliście zasady naszego serwisu (na górze strony) oraz twórców modów. Jeśli to nie jest plagiat, to jesteś w błędzie. Pamiętaj też o takich rozwiązaniach, jak BOWI.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

ModyDoGier
#42 2010-07-20, 20:54(Ostatnia zmiana: 2010-07-20, 20:56)
Dobra ochłoń :)  tak jak napisał wokas, to sprawa na gg

wokas

wokas

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Draker, jesteś niemiły, niekulturalny i opryskliwy. Wchodzisz na kulturalne forum i zaczynasz pyskówkę jak typowy 13-latek (nie ujmując normalnym 13-latkom  :naughty:  )
Masz sprawę to pisz na gg, a nie psujesz nam tutaj dyskusje.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: wokas link=topic=10814.msg104109#msg104109#msg104109#msg104109 date=1279654770
Draker, jesteś niemiły, niekulturalny i opryskliwy. Wchodzisz na kulturalne forum i zaczynasz pyskówkę jak typowy 13-latek (nie ujmując normalnym 13-latkom  :naughty:  )
Jest oburzony plagiatem to normalne, nie jesteś bez winy więc naprawdę możesz sobie darować.

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Cytat: shergar link=topic=10814.msg104067#msg104067#msg104067#msg104067 date=1279633780
Poza tym kto odpowiada za wizerunek tm: właściciel (ken?) czy społeczność? Tak tylko pytam bo w sumie nie wiem jak to teraz wygląda.
Sher, fakt że tM jest na moim serwerze nie oznacza że jestem właścicielem...

Odnośnie wymiany banerem, niech reszta się dogada, bo ja wolę nie podejmować takiej decyzji(ciągle jestem na nie, już w ogóle z kwestią tego zplagiatowania plików i opisów...)

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
podbijam zdunka

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

ModyDoGier
#47 2010-07-20, 23:09(Ostatnia zmiana: 2010-07-20, 23:10)
już w ogóle z kwestią tego zplagiatowania plików i opisów...)

up
nie powinno się takich spraw publicznie załatawiać ale tym razem dobrze się stało.

wokas

wokas

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Panowie w kwestii wyjaśnienia plagiatu który został mi zarzucony chciałem powiedzieć że strona posiada wbudowany panel do uploadu plików przez niezarejestrowanych użytkowników. Tak sie stało że pliki (które sa wolne od żadnych licencji) i opisy (niby skopiowane) zostały wrzucone przez niezarejestrowanych użytkowników (w redakcji jestem tylko ja i ja ich nie wrzucałem).
Tak więc wystapiłem z propozycją do poszkodowanego żeby podał wszystkie linki do wszystkich opisów które rzekomo zostały skopiowane a ja je usune z mojej witryny.
Uważam że powinno sie to odbyc po za tym forum bo nie byliście żadną stroną w tej sprawie.
Chciałbym również oznajmić iż nie interesuje mnie juz wymiana z Wami butonami ponieważ za długo to wszystko schodzi. Rozumiem że jesteście społecznością ale ja przywykłem do szybkich i konkretnych decyzji. Po za tym chyba tak dobre forum jak Wasze nie potrzebuje takiej współpracy z witrynami wykorzystującymi treści zdobyte w nielegalny sposób  :roll:  
Dzięki że stworzyliście specjalny temat, chętnie zapraszam do odwiedzania mojego portalu i życzę powodzenia.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

ModyDoGier
#49 2010-07-20, 23:58(Ostatnia zmiana: 2010-07-20, 23:59)
Cytat: wokas link=topic=10814.msg104126#msg104126#msg104126#msg104126 date=1279661029
Panowie w kwestii wyjaśnienia plagiatu który został mi zarzucony chciałem powiedzieć że strona posiada wbudowany panel do uploadu plików przez niezarejestrowanych użytkowników. Tak sie stało że pliki (które sa wolne od żadnych licencji) i opisy (niby skopiowane) zostały wrzucone przez niezarejestrowanych użytkowników (w redakcji jestem tylko ja i ja ich nie wrzucałem).
Tak więc wystapiłem z propozycją do poszkodowanego żeby podał wszystkie linki do wszystkich opisów które rzekomo zostały skopiowane a ja je usune z mojej witryny.
Nie pierdol

bywaj i jak to ma w zwyczaju mawiać mój dziadek: "wszyscy spotkamy się na wojnie" (nie mam zielonego pojęcia o co w tym chodzi :D  ).

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Chciałbym również oznajmić iż nie interesuje mnie juz wymiana z Wami butonami ponieważ za długo to wszystko schodzi. Rozumiem że jesteście społecznością ale ja przywykłem do szybkich i konkretnych decyzji.
A czego oczekiwałeś? Są WAKACJE, a to forum nie ma władzy scentralizowanej. Sensem forum jest jedynie zgromadzenie grup modderskich w jednym miejscu, niczym stara Rzesza niemiecka, czy też Polska po podziale dzielnicowym.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ale kto Ci pozwolił kopiować opis, który mi wykonaliśmy? Kto pozwolił  pobierać pliki z naszego downloadu, marnując transfer i umieszczać je u  siebie? Kto pozwolił korzystać z NASZYCH screenów, wykonanych przez  NASZYCH użytkowników?

Od autorów mamy zgody na umieszczanie plików w NASZYM downloadzie, a nie  dodawanie ich do innych serwisów. Nasz serwis tworzony jest przez  użytkowników, którzy zalatwiają zgody od autorów na umieszczenie pliku  na NASZEJ stronie. Złamaliście zasady naszego serwisu (na górze strony)  oraz twórców modów. Jeśli to nie jest plagiat, to jesteś w błędzie.  Pamiętaj też o takich rozwiązaniach, jak BOWI.                                       

draker, z tego co patrzyłem, to wy też niedawno wystartowaliście, jakiś miesiąc temu (świadczą o tym wpisy na stronie czy daty umieszczonych plików).
Zasady zostały umieszczone 16 lipca 2010, zmienione zostały wczoraj, 20 lipca. Plagiatowanie miało miejsce 17 lipca. Dość prawdopodobne jest, że te zasady nie zostały przeczytane.

Czy rzeczywiście wy potrzebujecie zgody autorów na umieszczanie modów? Zawsze mi się zdawało, że są "freeware"...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

ModyDoGier
#52 2010-07-21, 10:54(Ostatnia zmiana: 2010-07-21, 10:57)
Czy rzeczywiście wy potrzebujecie zgody autorów na umieszczanie modów? Zawsze mi się zdawało, że są "freeware"...

Niektórzy sobie tego nie życzą tak jak w przypadku lokalizacji. Chcą łatwo monitorować liczbę pobrań bądź nabijać punkty na jakimś rapidzie i trzeba to uszanować jeśli oczywiście czyjaś taka wola.

A czego oczekiwałeś? Są WAKACJE, a to forum nie ma władzy scentralizowanej. Sensem forum jest jedynie zgromadzenie grup modderskich w jednym miejscu, niczym stara Rzesza niemiecka, czy też Polska po podziale dzielnicowym.

Dodatkowo nie rozumiem po co ten pośpiech; ja już umieściłem wasz, czekam aż wy to zrobicie - tak się tego nie załatwia szczególnie że jak widać wynikły komplikacje.

draker

draker

Użytkownicy
posty4
Propsy1
  • Użytkownicy
To prawda, wszystkie mody u nas są na licencji freeware / GPL. Głównie chodziło mi o opisy, bo je robiliśmy sami, a nie braliśmy z pliku readme. Screeny wykonujemy również sami. O transfer akurat się nie martwię, bo korzystamy z dedykowanego serwera w OVH 100/100mbps bez limitu (stara oferta), jednak takie kopiowanie opisu i screenów oraz nie wpisanie autora w polu Autor jest troszkę niegrzeczne. Linki zostały wysłane już administracji na maila, więc raczej wszystko skończy się sielankowo.

draker, z tego co patrzyłem, to wy też niedawno wystartowaliście, jakiś miesiąc temu (świadczą o tym wpisy na stronie czy daty umieszczonych plików).
Tak, tyle, że nasza witryna dosyć szybko zdobyła wielką popularność dzięki temu, że świadczymy cały serwis downloadu dla innych witryn, m.in. GTASite. Strona też tworzona jest przez osoby "z doświadczeniem", nie modderskim, ale doświadczeniem o pozycjonowaniu, pozyskiwaniu środków i reklamie, jednak pisząc tutaj akurat nie mam zamairu niczego reklamować, bo obecnie mamy bardzo dużą ilość UU.

To tyle od nas, głównie zależało nam na usunięciu naszej "własności" i mam nadzieję, że tak się niedługo stanie.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Ble, czytalem sobie, chcialem napisac milego i rozwaznego posta, a tu nagle jakas afera z plagiatami. W kazdym razie, pomijajac ta sprawe, i pomijajac nawet ze Wokas powiedzial ze juz go to nie interesuje, chcialbym powiedziec co nastepuje:

Przed zaktualizowaniem forum mowa byla o utworzeniu portalu na silniku, jaki oferuje nowe IPB. Ogrodnik zreszta juz o tym wspomnial. Tutejsza sfera zainteresowan kreci sie w gruncie rzeczy glownie wokol gier fantasy + Stalker. Jak widze, sfera zanteresowan Wokasa to symulatory, GTA i te sprawy. Wokas, jako ze dopiero wystartowal, ma przed soba perspektywe dlugotrwalego budowania fejmu, zanim jego portal sie spopularyzuje. To zmudna i ciezka praca. Jednakze jest druga opcja: zamiast tworzyc oddzielny portal od zera, mozna by skupic sie na tym jednym miejscu, jakim jest TM, ktore ma juz jako taki fejm w sieci, jest dosc rozbudowane, czesto odwiedzane, ma swoje tradycje. Jesli sa wsrod obecnych uzytkownikow TM osoby chetne do tworzenia takiego portalu (a jak pamietam byly, kiedy dyskutowano o tym pol roku temu), to teraz mozna by do tego dodatkowo dorzucic Wokasa jako konia pociagowego i stworzyc to wspolnie. Oczywiscie nie na zasadach "my, wy", tylko jako jedna spolecznosc. To samo tyczy sie Veto, ktory jest w podobnej sytuacji jak Wokas - takze startuje od zera. Veto z tego co sie orientuje zajmuje sie glownie fantasy, w tym Risenem, wiec od razu bylby ktos kto sie na tym zna i kto moglby zajac sie odpowiednim dzialem.

Tak wiec, Panowie, co o takim rozwiazaniu myslicie?

Oczywiscie ja sie wymiguje od jakiejkolwiek roboty tutaj, bo po pierwsze wiele razy juz rozne rzeczy tu robilem, po drugie pracuje i nie mam czasu, po trzecie nie mam kompa i korzystam z neta w budce telefonicznej :lol2:

EDIT:
Moj post skierowany jest takze do Drakera.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

ModyDoGier
#55 2010-07-22, 15:10(Ostatnia zmiana: 2010-07-22, 15:10)
Cóż, to chyba najlepsze rozwiązanie, jakie zaproponowano do tej pory. Korzystne dla obu stron.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
pisząc to:

A tak sobie teraz myślę.. Forum dopiero zakładacie, a jakby je połączyć z TM? Zyskaliby wszyscy

Chodziło mi w sumie o to samo, co Kyrowi.
Tworząc multum portali utrudniacie i sobie i użytkownikom życie. TheModders ma nazwę, historie, zbiory, nowe forum, w sumie wszystko, czego potrzeba. Myślę, że problemów by nie było, aby któryś z Was dołączył i rozwijał swoje pomysły tutaj, oczywiście mając odpowiednią pozycję.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli o mnie chodzi to mógłbym pójść na takie coś, mam kilka osób które mogłyby pomóc.

A odnośnie Risen'a to on moim zdaniem nie ma przed sobą zbyt wielkiej przyszłości modderskiej, podobnie jak G3 który przez 3 lata nie doczekał się żadnej godnej uwagi modyfikacji. Nie liczę oczywiście Community Pathów i Quest Packów za które twórcy dostali wynagrodzenia.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

ModyDoGier
#58 2010-07-24, 19:13(Ostatnia zmiana: 2010-07-24, 19:14)
A więc jak?  :unsure:

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
No zgadzamy się. Teraz musisz się dogadać z "szefami" :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry