Ble, czytalem sobie, chcialem napisac milego i rozwaznego posta, a tu nagle jakas afera z plagiatami. W kazdym razie, pomijajac ta sprawe, i pomijajac nawet ze Wokas powiedzial ze juz go to nie interesuje, chcialbym powiedziec co nastepuje:
Przed zaktualizowaniem forum mowa byla o utworzeniu portalu na silniku, jaki oferuje nowe IPB. Ogrodnik zreszta juz o tym wspomnial. Tutejsza sfera zainteresowan kreci sie w gruncie rzeczy glownie wokol gier fantasy + Stalker. Jak widze, sfera zanteresowan Wokasa to symulatory, GTA i te sprawy. Wokas, jako ze dopiero wystartowal, ma przed soba perspektywe dlugotrwalego budowania fejmu, zanim jego portal sie spopularyzuje. To zmudna i ciezka praca. Jednakze jest druga opcja: zamiast tworzyc oddzielny portal od zera, mozna by skupic sie na tym jednym miejscu, jakim jest TM, ktore ma juz jako taki fejm w sieci, jest dosc rozbudowane, czesto odwiedzane, ma swoje tradycje. Jesli sa wsrod obecnych uzytkownikow TM osoby chetne do tworzenia takiego portalu (a jak pamietam byly, kiedy dyskutowano o tym pol roku temu), to teraz mozna by do tego dodatkowo dorzucic Wokasa jako konia pociagowego i stworzyc to wspolnie. Oczywiscie nie na zasadach "my, wy", tylko jako jedna spolecznosc. To samo tyczy sie Veto, ktory jest w podobnej sytuacji jak Wokas - takze startuje od zera. Veto z tego co sie orientuje zajmuje sie glownie fantasy, w tym Risenem, wiec od razu bylby ktos kto sie na tym zna i kto moglby zajac sie odpowiednim dzialem.
Tak wiec, Panowie, co o takim rozwiazaniu myslicie?
Oczywiscie ja sie wymiguje od jakiejkolwiek roboty tutaj, bo po pierwsze wiele razy juz rozne rzeczy tu robilem, po drugie pracuje i nie mam czasu, po trzecie nie mam kompa i korzystam z neta w budce telefonicznej
EDIT:
Moj post skierowany jest takze do Drakera.