istota no-life'u 62246 212

O temacie

Autor DzikiBen

Zaczęty 3.06.2010 roku

Wyświetleń 62246

Odpowiedzi 212

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
No wiecie z racji wykonywanych obowiązków (informatyk) i ciężką pracą nad moddingiem, trudno nie być nolifem :P

Nie interesują mnie imprezy, bo i tak nie piję, a patrzeć się, jak inni się alkoholizują nie ma sensu. Poza tym nudzą mnie wszelkiego rodzaju imprezy. Dyskotek też nie lubię, nie lubię zbyt głośnej muzyki, nuży mnie i męczy, a skakać jak cap też mi się nie uśmiecha. Do pubów/klubów też nie mam sensu chodzić, nie lubię miejsc zaciemnionych (tzn. beznadziejnie oświetlonych), dusznych i zadymionych. Wolę już się przejść o zmroku.

Najchętniej to bym pograł w piłkę, ale z racji tego, że jestem zbyt zajęty i zbyt leniwy, a do tego bym musiał szukać boiska i ludzi, to mi się po prostu nie chcę.

A przed kompem siedzę, bo właściwie muszę z racji wykonywanych obowiązków, bo raczej nie będę pisał programów na kartce ;)  :D

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Cholera...
Naprawdę tu są same nołlajfy? :D  

W zasadzie... Jaka jest definicja nołlajfienia i jakie warunki trzeba spełniać, żeby się do nich zaliczać?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
czyli ?? chodziło o kawał ?? czy o moją opinie co do rapu ?

o twój analfabetyzm

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
W zasadzie... Jaka jest definicja nołlajfienia i jakie warunki trzeba spełniać, żeby się do nich zaliczać?
http://www.miejski.pl/slowo-Nolife

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

istota no-life'u
#24 2010-06-04, 23:57(Ostatnia zmiana: 2010-06-04, 23:58)
ło, jak tak to ja pasuję tylko do pierwszej definicji i to nie za bardzo. Bo nie unikam wyłażenia poza mój pokój, ale po prostu muszę mieć do tego powód.

wyjście gdzieś bez powodu < pecet
coś ciekawego do roboty > pecet

Proste.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja na szczęście nie mam z tym problemu. Dużo zajęć pozalekcyjnych, szerokie grono znajomych, ale także dobra organizacja pracy sprawiają, że ciężko mi być noł lajferem :D  Wprawdzie doszedł niedawno nowy obowiązek (dorywcza praca) no i lada moment pojawi się kolejny (studia), ale wszystko leży w dobrym gospodarowaniu swoim czasem.

Kaaz

Kaaz

Użytkownicy
posty101
  • Użytkownicy
Hmm, ja niestety muszę powiedzieć, że zaliczam się do grona no-liferów. Chociażby wnioskując po tym, że siedziałem wczoraj(w nocy) do 3:00 i wstałem o 12:00 i od tej 12 siedze na kompie cały czas... :P  a jest już prawie 1:00 ;)  Ale to akurat tylko dlatego że miałem czwartek,piątek wolny i jeszcze sobota niedziela i do pracy ;(   I właśnie dlatego jestem pół na pół no lifem bo mam też swoje zajęcia praca(dorywcza) szkoła(już koniec szkoły :D ) Wychodzę też czasem pokopać w piłkę z znajomymi. Ale kiedy mam wolny czas od razu siadam na kompa ;) )

Life Is Brutal....

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

istota no-life'u
#27 2010-06-05, 11:27(Ostatnia zmiana: 2010-06-05, 11:29)
Dark dlaczego zmieniłeś swój zajebisty avatar?
Dlaczego zmieniłeś na mojego lewka? Mogłeś pisać, bo tak Ci się troszkę jakość zepsuła :D

Ja w sumie chyba się nie zaliczam do no-lifów :P  
Kompa z reguły mam włączonego przez większość dnia, ale często przez ten czas pomagam w firmie, domu czy inne pierdoły. No i oczywiście nie jest on używany tylko do rozrywki, w sumie, to gram w jedną gierkę od czasu do czasu, przejdę i dłuższa przerwa.

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek
To ja bym prosił może jakiegoś zdeklarowanego no-life'a, żeby opisał swój przeciętny tydzień, bo to chyba będzie lepsze niż jakaś definicja :ok:

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
To ja bym prosił może jakiegoś zdeklarowanego no-life'a, żeby opisał swój przeciętny tydzień, bo to chyba będzie lepsze niż jakaś definicja 13.gif
Po chuj? Sprawdź co robiłeś przez ostatnie 7 dni to się dowiesz.

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek
Z przykrością informuję, że nie każdy, kto pisze czasem na theModders jest no-lifem. Przykre, ale prawdziwe. No, chyba, że no-lifie w szkole, bo trochę czasu tam spędzam.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
bronisz się, to pierwszy etap :lol:

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek
W zeszłym tygodniu byłem chory, a i tak więcej czasu spędziłem na boisku lub na rowerze niż przed kompem, czy Waszym zdaniem kochani forumowicze to no-life xD ? Bo zaczynam się zastanawiać :lol:  xD

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Dalej się bronisz : (

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek
Nie, po prostu sam mam wątpliwości. O tak, tak, jesteś genialny meat :lol:

Half-lajf - to jest dobre określenie xD Nazwałbym siebie co najwyżej half-lajfem ;)

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

istota no-life'u
#35 2010-06-08, 14:47(Ostatnia zmiana: 2010-06-08, 14:49)
Half-lajf - to jest dobre określenie xD Nazwałbym siebie co najwyżej half-lajfem

to miejsce jest juz zarezerwowane. nawet po sposobie pisania na forum wyraznie widac, ze jestes no-lifem mimowolnie, sorry brachu.

Zainteresowania   Gothic, modding, walka mieczem, laseczki i inne pierdoły.

Czyli laseczki uwazasz za pierdoly? Sa drugorzędne... nie bron sie, wszystko juz wiemy.

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek

Sulejman

istota no-life'u
#36 2010-06-08, 15:03(Ostatnia zmiana: 2010-06-08, 15:16)
@Dziki Cóż, to na pewno nie uważam, że komputer jest od nich ważniejszy :lol:

A co niby w moim sposobie pisania sugeruje no-life?

P.S. Jeśli chcecie jako argument przytaczać to, że siedzę na kompie od rana, to nie najlepszy pomysł, gdyż jestem chory ;)

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Nie jesteś chory na poważnie, to twój mózg dozuje ilość chemii rozprowadzanej do poszczególnych części ciała symulując objawy i chcąc zostać w domu. Jesteś podświadomym nolifem.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

istota no-life'u
#38 2010-06-08, 15:43(Ostatnia zmiana: 2010-06-08, 15:58)
W zeszłym tygodniu byłem chory, a i tak więcej czasu spędziłem na boisku lub na rowerze niż przed kompem,

P.S. Jeśli chcecie jako argument przytaczać to, że siedzę na kompie od rana, to nie najlepszy pomysł, gdyż jestem chory

To wreszcie byłeś chory tydzień temu, jesteś chory teraz, siedzisz na kompie od rana czy jesteś na podwórku?

Taaaa jest, jesteś nolifem niczym większość forum, wskazuje na to fakt że w ogóle o tym myślisz i piszesz. Amen.

...a half-lajf wymyślił mi się od moddingu hl2, część "lajf" była drugim, pobocznym sensem.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
fajnie jesteś chory, że możesz całymi dniami po boisku zapierdalać.

0 użytkowników
Do góry