Większość z was,którzy zobaczą ten temat pewnie pomyśli-"Cholera,on chyba nabija sobie posty albo lubi zatruwać życie innym".Jeśli tak pomyślicie,no to trudno-ale nie pisałbym gdybym nie potrzebował pomocy doświadczonych modderów.Więc od razu zadam pytania:
1)Jak mogę umieścić/znaleźć odpowiedni waypoint w grze(np.w jarkendarze)i wrzucić do niego npc'a?
2)Czy istnieją jakieś item makery do gothic 2 nk?
3)Jak mogę dodać item do skrzyni(np.w wieży xardasa)-jeśli za pomocą spacera to proszę podać link do jakiegoś tutka(najlepiej filmik).
4)Jak zrobić teksturę przedmiotu(np.chciałbym,żeby w grze były płatki cookie crips:D)?
5)I na chwilę obecną ostatnie pytanie-co zrobić,by dany npc posiadał broń stworzoną przeze mnie?Czyli mam skrypt broni,w grze za pomocą kodu się pojawia,a ja chciałbym,by jakiś npc ją miał.
Proszę o odpowiedzi na w/w pytania.Jeśli do tego trzeba stworzyć mod to akurat kaszka z mleczkiem(mam na myśli plik modu,by się wg uruchamiał:facepalm: ).Bo akurat w celach testowych stworzyłem 1 npc'a,dodałem go koło cronosa w jarkendarze(skrypt oczywiście posiadany^^)i stworzyłem plik moda(wrzuca się do GVDSF[chyba tak on się nazywał]pliki gothic.dat i ou.bin[oczywiście trzeba zaaktualizować w spacerze^^])i stworzyłem plik .ini,więc pojawia się do wyboru w gothic starterze,a po zaczęciu nowej gry npc jest tam,gdzie go umieściłem,bez potrzeby przyzwania go za pomocą kodu(czyli moje mega-ultra-giga demo moda-w końcu tylko 1 npc,który cały czas stoi w 1 miejscu i nic innego nie robi

)
Edit:Aha w spacerze nie mam tego "obrazu"tzn.po wybraniu world.zen nie widzę żadnych tekstur itp(powinno być tak jak w tutorialu tutaj na forum,ale czegoś takiego po prostu nie mam).Aha i uzupełniam temat o nowe pytanie:
6)Jak zrobić własną ikonę moda(żeby była w gothic starterze)i gdzie ją wrzucić?
Życzę miłej nocy wszystkim:)